Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Miros de usturoi?
1.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajarea zonei de curatenie
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum spalam rufele cu mana
2.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pune vaselina in chiuveta!
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa indepartezi ceara si pesticidele de pe fructe
570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum dezinfectam jucariile
1.057 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum dezinfectam jucariile
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijesti pielea din jurul ochilor
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum curatam urmele lasate de apa dura, pe chiuveta
1.508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doua ingrediente banale care desfunda chiuveta.
343 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum sa ingrijesti o chiuveta din otel inoxidabil

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2012  Adauga la favorite 1.088 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O chiuveta de bucatarie din otel inoxidabil isi poate recapata cu destul de multa usurinta stralucirea pierduta. Pentru a o ingriji asa cum se cuvine, este important sa incepi prin a o curata temenic. Iata ce ai putea incerca:

Pentru a indeparta stratul de murdarie acumulat in timp pe suprafata chiuvetei, incepe prin a o umple pana la margine cu apa fierbinte. Adauga, apoi, 250 ml de inalbitor fara clor si lasa solutia sa actioneze circa 1 ora. La finalul celor 60 de minute, scurge apa din chiuveta si clateste-o temeinic cu apa.
In continuare, presara praf de curatat sau bicarbonat de sodiu pe intreaga suprafata a chiuvetei si, cu ajutorul unui burete, freaca puternic pentru a indeparta pana si cele mai rezistente reziduuri. Tot acum este recomandat sa cureti si robinetul. La finalizarea acestui pas, clateste chiuveta cu apa din abundenta.
Marginea chiuvetei poate fi curatata, la randul ei, cu ajutorul unui cutit bont. Lama cutitului te va ajuta sa indepartezi murdaria acumulata dedesubtul marginii. Tot acum poti folosi o veche periuta de dinti pentru a igieniza zonele mai greu accesibile ale chiuvetei - cum sunt cele din jurul robinetului.
Cu o perie moale, freaca intreaga suprafata a chiuvetei din otel inoxidabil pentru a-i reda stralucirea pierduta. La final, pentru un plus de stralucire, poti adauga si ulei de masline sau ulei pentru bebelusi si freca chiuveta cu o carpa moale.



In anumite cazuri, aplicarea prafului de curatat nu este suficienta pentru a indeparta toate petele acumulate in timp pe suprafata chiuvetei tale din otel inoxidabil. Daca te confrunti cu pete dificile, ai putea incerca urmatoarele solutii:

Amesteca 3 parti de bitartrat de potasiu cu 1 parte de apa oxigenata (peroxid de hidrogen) intr-un vas, dupa care, folosind o carpa moale, umeda, aplica solutia obtinuta pe suprafata chiuvetei. Lasa solutia sa se usuce, dupa care sterge chiuveta cu o carpa curata inmuiata in apa.
Amesteca 1 parte de otet alb cu 1 parte de apa fierbinte si 1/2 de parte de bicarbonat de sodiu. Aplica pasta obtinuta pe suprafata chiuvetei cu o carpa umeda sau cu un burete si freaca pana cand petele dispar. Clateste cu apa din abundenta si sterge, la final, cu o carpa uscata.



Pentru ca intregul proces de curatare a chiuvetei din otel inoxidabil sa decurga fara incidente neplacute, iata ce ar mai trebui sa stii:

Pentru a-ti intretine chiuveta, este important sa o clatesti dupa fiecare utilizare. Nu permite resturilor uleioase sa se acumuleze pe suprafata chiuvetei, nici reziduurilor alimentare sa se intareasca, facand igienizarea mult mai dificila.
Foloseste intotdeauna manusi la curatarea chiuvetei pentru a-ti proteja mainile de actiunea produselor de igienizat.
Nu folosi niciodata bureti de sarma la curatarea chiuvetei, intrucat acestia pot duce la aparitia zgarieturilor inestetice pe suprafata sa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.