Pana in 1949 Bonn a fost un oras adormit, cufundat in cei 2.000 de ani de istorie. Viata aceasta linistita a capatat un ritm alert in momentul in care Bonn a fost numit capitala Republicii Federale a Germaniei. In 1991 insa, dupa reunificare, Berlin a devenit din nou capitala oficiala. Cu toate ca Bonn nu a fost apreciat in mod deosebit in rolul sau de capitala, astazi orasul refuza sa intre in anonimatul provinciei, avand titlul de Bundesstadt (oras federal), sediu guvernamental secundar.
Din secolul XIII pana in secolul XVIII Bonn a fost capitala principilor electori ai Koln-ului, care aveau dreptul sa participe la alegerea imparatului Sfantului Imperiu Roman. Orasul se mandreste cu patrimoniul intelectual si muzical - Beethoven s-a nascut aici, compozitorul Robert Schumann si sotia sa pianista Clara Schumann au locuit aici, iar Karl Marx si Heinrich Heine au studiat la universitatea din Bonn. Ultimile achizitii culturale includ "Museum Mile", care contine Bundeskunsthalle (Sala Federala de Arta si Expozitii) si Kunstmuseum (Muzeul de Arta).
Din oras se poate vedea lantul muntos Siebenbirge (Sapte Munti), munti vulcanici ce se ridica pe malul de est al Rinului. Intreg lantul muntos este parc national. Vinul produs pe aceste pante se numeste Drachenblut (Sangele Dragonului) si este mai bun decat majoritatea vinurilor rosii ale Germaniei.