Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fundatii-acte necesare
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce acte ai nevoie la vanzarea masinii
1.431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actele necesare in procesul de divort
1.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce acte sunt necesare pt, recalcularea pensiei de urmas?
1.405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actele necesare pentru angajarea unei persoane din UE
1.142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inregistrare nou nascut (nastere)
2.211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare pentru permisul de conducere
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se obtine viza pentru SUA
1.410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum utilizezi echipamentele acvatic
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acte necesare obtinere pasaport simplu electronic
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Actele necesare pentru obtinerea vizei de flotant

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.08.2012  Adauga la favorite 1.019 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Potrivit art. 30 din Ordonanta de Urgenta nr. 97/2005, resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.


Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.

Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute mai jos:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol, pentru mediul rural.

Serviciul public comunitar de evidenta a persoanei pe raza caruia se afla ultimul domiciliu inscris in actul de identitate al solicitantului este obligat sa comunice la cererea cetatenilor romani, in termen de doua zile lucratoare, datele referitoare la domiciliile avute in Romania de catre persoana respectiva si orice mentiune privind starea civila, aflate in evidenta acestuia, incepand cu data de 1 ianuarie 2000.
Pentru datele mentionate mai sus, referitoare la perioada anterioara anului 2000, termenul de comunicare este de maximum 20 de zile.

Se excepteaza de la obligatia prevazuta mai sus:
a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;
b) persoana internata intr-o unitate sanitara/medicala.

Mentiunea privind resedinta se completeaza pe un autocolant-tip care se aplica pe versoul actului de identitate.
Persoanelor fizice care nu poseda act de identitate si sunt internate sau primite spre ingrijire ori gazduire in unitati de ocrotire si de protectie sociala, in scoli de reeducare sau in alte institutii li se pot elibera acte de identitate in care se inscrie domiciliul sau resedinta la adresa institutiei respective.
In situatia in care, din motive obiective, nu poate fi stabilita identitatea persoanelor fizice, institutiile respective sunt obligate sa anunte imediat unitatea de politie pe raza careia isi desfasoara activitatea, care colaboreaza cu serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor in vederea stabilirii identitatii lor.
In cazul in care mentiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului sau a resedintei s-a efectuat in baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat ca era nul, fals ori falsificat, aceasta mentiune este nula de drept .
In situatia prevazuta mai sus, autoritatea care a constatat nulitatea mentiunii comunica serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor situatia intervenita.
Nulitatea mentiunii poate fi constatata de instanta de judecata, din oficiu ori ca urmare a sesizarii Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor ori a persoanelor interesate.
Persoana care gazduieste o alta persoana, in mod neintrerupt, pe o perioada mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 31 alin. (2) lit. a) din Ordonanta de Urgenta nr. 97/2005 are obligatia de a anunta politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.


Prezenta gazduitorului este obligatorie pentru declaratia de luare in spatiu .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.