Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mljet Croatia
64 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  National Mall and Memorial Parks-Washington, D.C.
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Mljet, Croatia
955 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul national Independenta si Clopotul Libertatii
78 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Onondaga, Missouri, SUA
969 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Flinders Chase
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Estic-Republica Dominicana
151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Peninsula Bruce , Ontario Canada
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safarii-Botswana- Parcul National Duba
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Retezat
1.776 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Parcului National Mljet (Dalmatia)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2012  Adauga la favorite 717 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Parcul National Mljet este situat pe insula Mljet, care este alungita, cu o latime medie de 3 km si 37 km in lungime. Este o insula de o mare diversitate si contrast. Parcul acopera partea de nord-vest a insulei, cu o suprafata de 5.375 ha de teren protejat si a marii inconjuratoare. Aceasta zona a fost proclamat ca un parc national in 11 noiembrie 1960 si reprezinta prima incercare institutionalizata de a proteja un ecosistem original, in Marea Adriatica.

Ea are un peisaj unic panoramic de coasta si destinate, stanci, recife si numeroase insule, precum si topografia bogat de pe dealurile din apropiere, care se ridica abrupt deasupra marii si ascunde numeroase sate vechi de piatra. Coasta exterior Mljet este expus la mare sud si este, prin urmare, abrupt si plin de "garmas" pesteri prabusite. Coasta interior se confrunta continent si este expus la "BURA", un vant puternic nord-est, dar este mai ridicata, cu acces mai usor.

Lacurile sarate sunt un fenomen geologic unic si oceanografice de importanta la nivel mondial. Ei au provenit de aproximativ 10.000 de ani in urma si, pana erei crestine, au fost lacuri de apa dulce. Unele plante endemice Dalmatia poate fi gasita numai pe coasta stancoasa a insulei. O planta frumoasa endemice, numit Dubrovacka Zecina este cel mai bun reprezentant al-le pe toate.

Paduri frumoase, bogate acoperit o data pe zone mari ale coastei mediteraneene, dar ele sunt rareori pastreaza si astazi de frumos ca acestea sunt pe Mljet. Padure de pe Mljet cobori usor toate mod de a thesurface de lacuri, creand astfel animage a naturii nealterate.

Lacurile de renume mondial de Mljet constau din Lacul Mare, care acopera o suprafata de 145 ha, cu o adancime maxima de 46 m. Mic lac are o suprafata de 24 ha si o adancime maxima de 29 m. Secretele naturale ale celor doua lacuri au atras multi oameni de stiinta de peste ani, precum si iubitori de alte natura dintr-o gama larga de profesii si a intereselor personale. Insula mica de Sf. Maria Mare in lac, cu o manastire benedictina vechi si o biserica datand din secolul al 12-lea. Mica insula este simbolul intreaga insula, din cauza imaginii sale estetice exceptionala si puternica dimensiune culturala si spirituala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.