Seul (in hangul: 서울, sau Seoul Teukbyeolsi) este capitala Coreei de 600 de ani, avand in prezent statut de oras special. De la stabilirea Republicii Coreea (cunoscuta mai degraba cu numele de Coreea de Sud) in 1948, a fost capitala acestei tari, cu exceptia unei scurte perioade de timp in timpul Razboiului Coreei. Este situat in nord-vestul tarii, sub linia de demarcatie, pe raul Han. Este singurul oras din Coreea de Sud fara transcriere in hanja. Zona Nationala a Capitalei Seul, ce include metropola Incheon si majoritatea provinciei Gyeonggi, are 24.5 milioane de locuitori, fiind a doua cea mai mare zona metropolitana din lume. Aproape jumatate din populatia Coreei de Sud traieste in Zona Nationala a Capitalei Seul si aproape un sfert in orasul Seul, facandu-l cel mai puternic centru economic, politic si cultural sud-coreean.
Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orasul Seul este unul dintre cele mai populate orase din lume. Densitatea sa a permis sa devina orasul cu cele mai multe conexiuni digitale din economia globala. De asemenea are peste 1 milion de vehicule inregistrate, care cauzeaza cateva blocaje de trafic izolate, dupa miezul noptii.
Orasul Seul este asezat pe raul Han in centrul peninsulei Coreea si a fost intemeiat in anul 18 i.Hr., cand Baekje, unul din cele Trei Regate din Coreea, si-a stabilit capitala pe locul Seulului de sud-est de azi. Apoi, orasul a devenit capitala in timpul dinastiei Joseon si Imperiului Coreean. Zona Nationala a Capitalei Seul gazduieste patru locuri din patrimoniul UNESCO: palatul Changdeokgung, fortareata Hwaseong, templul Jongmyo si Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon.
Seul este considerat un oras global, fiind al noualea in Indexul Oraselor Globale din 2008. A gazduit Jocurile Olimpice de vara in anul 1988 si Campionatul Mondial de Fotbal din 2002. In Seul se afla sediile principale ale multinationalelor Samsung, LG si Hyundai.