Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  25 de lucruri care trebuie facute la Seul (Coreea de Sud
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Coreea de Sud-vacante ieftine
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ulleungdo, Coreea de Sud
995 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Sud
855 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top Atractii Turistice,Seul,Corea de Sud.Ghid calatorie
1.958 vizite - 0 comentarii
adaugat de oscar
 
  Insula Jeju
1.246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dictatura, paranoia, foametea-Coreea de Nord!
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Gyeongbokgung-Coreea de Sud
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarile mici din America Centrala -vacante ieftine
620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craterul vulcanic Ilchulbong Coreea de SUD
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Seul-Coreea de sud

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.08.2012  Adauga la favorite 893 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Seul (in hangul: 서울, sau Seoul Teukbyeolsi) este capitala Coreei de 600 de ani, avand in prezent statut de oras special. De la stabilirea Republicii Coreea (cunoscuta mai degraba cu numele de Coreea de Sud) in 1948, a fost capitala acestei tari, cu exceptia unei scurte perioade de timp in timpul Razboiului Coreei. Este situat in nord-vestul tarii, sub linia de demarcatie, pe raul Han. Este singurul oras din Coreea de Sud fara transcriere in hanja. Zona Nationala a Capitalei Seul, ce include metropola Incheon si majoritatea provinciei Gyeonggi, are 24.5 milioane de locuitori, fiind a doua cea mai mare zona metropolitana din lume. Aproape jumatate din populatia Coreei de Sud traieste in Zona Nationala a Capitalei Seul si aproape un sfert in orasul Seul, facandu-l cel mai puternic centru economic, politic si cultural sud-coreean.

Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orasul Seul este unul dintre cele mai populate orase din lume. Densitatea sa a permis sa devina orasul cu cele mai multe conexiuni digitale din economia globala. De asemenea are peste 1 milion de vehicule inregistrate, care cauzeaza cateva blocaje de trafic izolate, dupa miezul noptii.

Orasul Seul este asezat pe raul Han in centrul peninsulei Coreea si a fost intemeiat in anul 18 i.Hr., cand Baekje, unul din cele Trei Regate din Coreea, si-a stabilit capitala pe locul Seulului de sud-est de azi. Apoi, orasul a devenit capitala in timpul dinastiei Joseon si Imperiului Coreean. Zona Nationala a Capitalei Seul gazduieste patru locuri din patrimoniul UNESCO: palatul Changdeokgung, fortareata Hwaseong, templul Jongmyo si Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon.

Seul este considerat un oras global, fiind al noualea in Indexul Oraselor Globale din 2008. A gazduit Jocurile Olimpice de vara in anul 1988 si Campionatul Mondial de Fotbal din 2002. In Seul se afla sediile principale ale multinationalelor Samsung, LG si Hyundai.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.