Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Miyagi Tashirojima -Japonia
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kansai Japonia
502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Pisicilor – Japonia
403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regiunea Chūbu-Japonia
421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Okunoshima - Japonia
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Bonin
933 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asahikawa, Japonia
67 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Dejima -Nagasaki,
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Okunoshima - insula a iepurilor din Japonia
96 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tokyo - In Japonia este ca o aterizare pe Marte
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Hokkaido Japonia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.07.2012  Adauga la favorite 691 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
G e o g r a f i e

Hokkaidō (lit. Calea Marii de Nord), cunoscuta si sub numele de Ezo, Yezo, Yeso sau Yesso , este a doua ca marime dintre insulele Japoniei si cea mai mare dintre cele 47 de prefecturi ale Japoniei. Stramtoarea Tsugaru o separa de insula Honshū, desi cele doua sunt unite prin tunelul subacvatic Seikan.

Hokkaidō este situata in nordul Japoniei, aproape de Rusia, si are iesiri la Marea Japoniei, Marea Okhotsk si Oceanul Pacific. Centrul insulei contine munti precum si platouri vulcanice iar campii se gasesc in toate directiile.

Insula se plaseaza pe locul 21 in lume dupa suprafata fiind cu 3.6% mai mica decat Irlanda si cu 6.1% mai mare decat Hispaniola (Republica Dominicana). Dupa numarul de locuitori ea ocupa locul 20 in lume, intre Irlanda si Sicilia.

Ca si restul Japoniei, Hokkaidō prezinta activitate seismica. Pe langa cutremure exista si urmatorii vulcani considerati activi: Koma, Usu si Showashizan, Tarumae, Tokachi, Meakan.

Aici gasim si o serie de parcuri si rezervatii nationale, cum ar fi: Shiretoko, Akan, Kushiro Shitsugen, Daisetsuzan, Shikotsu-Toya, Rishiri-Rebun-Sarobetsu
S u b p r e f e c t u r i

Hokkaidō este una din cele 8 prefecturi ale Japoniei care sunt impartie in mai multe subprefecturi. Acest fapt este motivat in mare parte de dimensiunile extinse ale prefecturii: unele locuri sunt pur si simplu prea departe pentru a fi eficient administrate de Sapporo. Birourile subprefecturilor indeplinesc majoritatea functiilor pe care le indeplinesc birourile prefecturale in restul Japoniei.

Subprefecturile sunt : Abarashi, Hidaka, Hiyama, Iburi, Ishikari, Kamikawa, Kushiro, Nemuro, Oshima, Rumoi, Shiribeshi, Sorachi, Sōya si Tokachi.

Inainte de aceasta diviziune administrativa, Hokkaidō era impartita in provincii.



C l i m a t

Hokkaidō este cunoscuta pentru verile racoroase si ienile ei geroase. Temperatura medie in luna August este de 22 grade Celsius, pe cand in Ianuarie variaza intre -12 grade si -4 grade, in functie de latitudine.

Spre deosebire de celelalte insule ale Japoniei, Hokkaidō nu este in mod normal afectata de sezonul ploios din Iunie-Iulie. Lipsa umiditatii si a caldurii tipice celorlalte regiuni constituie o atractie pentru turistii japonezi din alte prefecturi.

Pe timpul iernii, calitatea zapezii si muntii din Hokkaidō fac din aceasta reguine una din cele mai frecventate locuri de catre iubitorii sporturilor de iarna. Prima ninsoare cade in general la inceputul lui Noiembrie iar cabanele (cum ar fi Niseko, Furano si Rusutsu) sunt deschise din Decembrie pana in Ianuarie.

In lunile de iarna, trecerea prin Marea Okhotsk este deseori complicata din cauza bucatilor mari de gheata care se desprind din Peninsula Kamichatka. Impreuna cu vanturile puternice care bat in anotimpul friguros, acestea aproape ca imposibiliteaza transportul aerian si maritim de pe coasta de nord a insulei


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.