Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lacul Vida
1.434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 15 Lacuri din Romania care te vor lasa fara cuvinte
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Nakuru, din Kenya
592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Salvador Beach | © Lacul Ilopango
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Heviz Ungaria
213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Bodi
1.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Atitlan - Guatemala
1.215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Great Slave(Lacul sclavilor)
2.881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Sfanta Ana
1.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Saraturi
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Lacul Balaton Ungaria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.06.2012  Adauga la favorite 1.191 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lacul Balaton este situat in partea sud-vestica a Ungariei la 150 km de capitala tarii-Budapesta. Lacul este localizat in regiunea Somogy si Veszprem din Bazinul Panonic. Coordonatele geografice ale lacului sunt: 46:42-47:04N, 17:15-18:10E . Lacul se desfasoara pe aliniamentul NE-SV. Fata de nivelul marii lacul este situat la altitudinea de 104,8 m. Partea de NE a lacului este strabatuta de meridianul de 18۫ long. E si de paralela de 47۫ lat. N. Din cauza faptului ca Ungaria nu are iesire la mare, lacul Balaton mai este denumit in gluma si “Marea Ungariei". Este usor de inteles de ce maghiarii il numesc cu mandrie “mare" dar si nostalgic in acelasi timp.
Sezonul turistic de varf, se intinde de la inceputul lunii iunie pana la sfarsitul lui august. Temperatura medie a apei este de 25 °C. facand posibil inotul. Principalele atractii turistice sunt reprezentate de pescuit, sporturi nautice, vizitarea obiectivelor turistice din zona. Tarmul sudic al lacului este alcatuit din plaje, in timp ce tarmul nordic este alcatuit din dealuri si munti de origine vulcanica. Malurile sudice sunt ideale pentru copii datorita apelor mai putin adanci. In partea nordica apele sunt mai adanci. Apa si namolul catifelat sunt remedii foarte eficace impotriva stresului, nevrozelor si anemiilor. Datorita solului vulcanic aici se cultiva vita de vie cu renumitul vin de Badacsony, pesterile in rocile vulcanice de la Talpoca, sunt elemente care completeaza cadrul peisagistic al lacului Balaton, conferindu-i cel mai important loc in turismul maghiar. Anual lacul Balaton este vizitat de peste 2 milioane de turisti, generand 1/3 din veniturile Ungariei din urma turismului. Numeroase casute de odihna, ascunse la marginea tarmului tivit cu stuf, statiunile balneoclimaterice dezvoltate in partea NE, au facut din lacul Balaton un cunoscut loc de odihna folosit la sfarsit de saptamana.
Sursa Wikipedia


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.