Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria Matematicii - Documentar pe intelesul tuturor
8.967 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Cazul Orlov - Cea mai mare inselatorie din istoria KGB
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Universului in 2 minute
2.032 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/5.Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 1
2.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  5/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 5
2.385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  3/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 3
2.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  4/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 4
1.885 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  2/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 2
1.630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  Istoria semnelor de circulatie .....
875 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ioana D'Arc - Personalitati care au marcat Istoria
1.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de gusa
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Istoria Inelului de Logodna

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.06.2012  Adauga la favorite 980 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inelele de logodna sunt un simbol al dragostei aproape pretutindeni, reprezentantii industriei bijuteriilor preocupandu-se sa creeze modele peste modele pentru a fi cat mai deosebite si cumparate. Dar, desi acestea au o semnificatie atat de importanta si reprezinta un obiect la care viseaza cele mai multe dintre femei, foarte putine persoane stiu si cum au aparut.

Una dintre primele inregistrari care exista cu privire la acest lucru este legata de arhiducele Maximilian al Austriei care, in secolul al XV-lea, a cerut-o de sotie pe Maria de Burgundia daruindu-i un inel batut cu mici diamante asezate in forma de "M". Yourtango.com a descoperit insa origini mai vechi ale acestei traditii precum si alte evenimente ulterioare legate de inelul de logodna.

Preistorie: Omul cavernelor lega corzi facute dintr-un anumit tip de iarba in jurul incheieturilor de la maini, al gleznelor si taliei partenerei, pentru a-i aduce spiritul sub controlul lui.

2800 i.Hr.: Egiptenii erau ingropati purtand inele din argint sau aur pe al treilea deget de la mana stanga, despre care se credea ca este conectat direct la inima prin vena amoris (sau vena dragostei).

Secolul al doilea i.Hr.: Mirele daruia miresei un inel de aur pentru a-l purta in timpul ceremoniei si la evenimentele speciale, si unul de fier pentru a-l purta acasa, care semnifica acordul ei de a fi proprietatea lui.

Primul secol i.Hr.: Sultanii si seicii incep sa foloseasca inele pentru a-si "insemna" nevestele.

1217: Un episcop de Salisbury propune ca inelul sa reprezinte o cerere oficiala in casatorie.

1456: Este publicata Biblia lui Gutenberg, insa nu este mentionat nimic despre o astfel de semnificatie a inelului.

1477: Maximilian al Austriei a cerut-o de sotie pe Maria de Burgundia cu acel inel batut cu diamante asezate in forma de "M".

1700: Inele gravate incep sa fie in voga in Europa. De partea cealalta a Oceanului Atlantic, puritanii daruiesc iubitelor lor degetare in loc de inele. In multe situatii, degetarelor li se taia capatul inchis pentru a fi purtate ca inele.

1800: Barbatii din perioada victoriana faceau bijuterii din par uman si, folosind pietre pretioase, scriau diverse cuvinte.

1867: Este descoperita o mare sursa de diamante in Cape Colony (Africa de Sud), care a insemnat si raspandirea acestora la scara mai larga.

1880: Cecil Rhodes, care a sosit in Africa de Sud in 1873, pune bazele unei companii, alaturi de alti investitori, care va controla 90% din productia mondiala de diamante.

1886: Este creat modelul ce presupune o structura in relief care sa sustina piatra, pentru a maximiza vizibilitatea si stralucirea diamantului.

1890: Inelele de logodna sunt incluse in cataloagele de bijuterii care se comandau prin posta.

1940: Devin bijuteriile cele mai cautate in cele mai multe dintre magazinele specializate.

1946: Humphrey Bogart decide sa poarte un inel ca mire atunci cand se casatoreste, pentru a cincea si ultima data, cu Lauren Bacall.

1978: In urma divortului de Richard Burton, Liz Taylor isi scoate la licitatie inelul de 69 de carate, banii urmand a fi donati unui spital din Botswana.

2000: Este creat Consiliul Mondial al Diamantelor menit sa descopere si sa previna cazurile de exploatare a diamantelor in scopuri ilicite.

2001:Brad Pitt da in judecata compania care a creat inelul de logodna pe care i l-a daruit actritei Jennifer Aniston deoarece modelul a fost facut ca unicat, dar ulterior a descoperit ca au fost vandute replici ale acestuia.

2002: Conform unui sondaj, mai mult de o treime dintre barbatii care cumpara un inel de logodna cu diamante isi dau cel putin salariul pe doua luni pentru acesta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.