Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palatul Potala, Tibet
1.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de la the Lost City
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Venetia, orasul misterelor - Legende - Palatul Dogilor -
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de Muzica Catalana
1.040 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fortul Rosu sau Lal Quila (Qilah)
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul National Pena
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Blenheim Woodstock. -Anglia
1.698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul ideal a postasului Cheval
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Mogosoaia
390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Palatul Quirinal

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.06.2012  Adauga la favorite 958 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Salt la: Navigare, cautare






Gravura din 1827 reprezentand dealul Quirinal
Quirinal sau Dealul Quirinal (in limba latina Collis Quirinalis) este una din cele Sapte coline ale Romei, pozitionata spre nord-est fata de centrul istoric al orasului Roma, din Italia. In prezent, este locul in care isi are resedinta oficiala presedintele Italiei, in Palatul Quirinal.

Initial, Dealul Quirinal facea parte dintr-un grup de coline intre care se pot cita Collis Latiaris, Mucialis (sau Sanqualis) si Salutaris, astazi disparute ca urmare a lucrarilor de constructie incepute din secolul al XVI-lea.

Conform unei legende, Dealul Quirinal a fost locul in care se gasea un mic sat al sabinilor, in care ar fi trait Titus Tatius, dupa ce a incheiat pacea intre romani si sabini. Acesti sabini au inaltat un altar in onoarea zeului lor, Quirinus, dealul primind numele zeului.

Pe dealul Quirinal au fost descoperite morminte datand din sec. 8 i.e.n. pana in sec. 7 e.n., fapt ce ar putea confirma prezenta in zona a unei asezari a sabinilor. Pe deal s-a gasit un mormant al lui Quirinus, pe care Lucius Papirius Cursor l-a transformat in templu spre a sarbatori triumful sau dupa al treilea razboi cu samnitii. Unii autori considera ca ar fi posibil ca "triada Capitolina" (Jupiter, Minerva, Iuno) din mitologia romana sa fi fost venerata aici cu mult inainte de a fi asociata cu dealul Capitoliului. Tot aici se gasea si sanctuarul zeitei Flora venerata si de osci si de sabini.

In anul 446, pe Quirinal a fost inaltat un templu in onoarea Semo Sancus Dius Fidius. Este foarte posibil ca acesta sa fi fost construit pe ruinele unui templu mai vechi. Cezar August a poruncit si el construirea unui templu, dedicat zeului Marte. Pe o panta a Quirinalului se gaseau intinsele gradini ale lui Salust.

Pe dealul Quirinal, Constantin cel Mare a poruncit construirea unor bai, ultimul complex de terme ("thermae") din Imperiul Roman. In prezent acestea nu mai exista, fiiind incorporate in cladirile Romei din timpul Renasterii. Singurele dovezi ale existentei lor sunt cateva desene din secolul al XVI-lea.

In Evul Mediu pe dealul Quirinal au fost construite Torre delle Milizie si manastirea "Sf. Petru si Dominic", in timp ce deasupra cladirilor lui Constantin, a fost inaltat "Palazzo Rospigliosi".





Cele doua statui colosale de marmura, "imblanzitorii de cai", mai bine cunoscute sub denumirea de "Dioscuri", care se gasesc in prezent in Piazza Quirinale, au fost inaltate initial langa "Palazzo Rospigliosi". Datorita lor, in Evul Mediu, dealul Quirinal a fost denumit Monte Cavallo (muntele calului), denumire care s-a pastrat pana in secolul al XIX-lea, cand dealul Quirinal a fost puternic modificat prin urbanizarea initiata de extinderea capitalei Italiei unite. Tot langa "Palazzo Rospigliosi" se gaseau cele doua statui ale zeilor raului, pe care Michelangelo Buonarroti le-a mutat pe treptele "Palazzo Senatorio" de pe dealul Capitoliului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.