Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti
1.438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Taranului Roman
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bucurestenii merita sa cunoasca istoria orasului lor!
701 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Aurului din Brad
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Satului Bucuresti
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kabbalah - Arta de a trai -
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul National (Rijksmuseum)-1
1.219 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Cailor Ferate Romane - Bucuresti
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Botanica din Bucuresti
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul farmaciei Cluj
1.446 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Muzeul Lowendal din Bucuresti

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.05.2012  Adauga la favorite 1.375 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
George baron Lowendal 1897-1964 – pictor, scenograf, grafician, profesor,este cunoscut in arta romaneasca si ca “Pictorul Bucovinei si al taranului roman".

George baron Lowendal s-a nascut in 10 mai 1897 la Sankt Petersburg, fiind primul fiu al lui Laurentiu II baron Lowendal, ofiter de artilerie al Marinei Baltice Ruse, avand radacini in familia regala a Danemarcei. Isi face studiile la Belle-Arte la Sankt Petersburg. Are profesori celebri, printre care Seidenberg, Makovski si Alexandr Petrovici Alexandrov. In acelasi timp este angajat ca balerin, actor, scenograf, la Teatrul lmperial din Sankt Petersburg. George este invitat de profesorul Alexandrov, la Soroca, in Basarabia, unde se afirma ca un autentic portretist. Tot aici realizeaza primul Teatru de papusi din Basarabia, pentru care scrie piese, impreuna cu logodnica sa Ariadna.

Activeaza ca pictor scenograf in mai multe teatre din Chisinau. In octombrie 1918, Basarabia revine la Romania, Lowendal ajungand astfel in tara care va deveni patria sa. Se stabileste la Bucuresti, impreuna cu sotia sa Ariadna Ambrozieva, scriitoare, cantautoare si mai tarziu profesoara de limbi straine si canto, si invata limba romana. Aici, activeaza ca pictor scenograf si regizor la cateva teatre, fiind foarte apreciat. Presa romana si straina publica frecvent cronici entuziaste despre activitatea sa artistica. Se naste prima fiica Lydia in 28.10.1923, profesoara de pian cunoscuta ca Lydia Lowendal-Papae iar in anul 1925, 13 iunie se naste cea de-a doua fiica Irina, actrita cunoscuta ca Irina Dall. In 1926 bunul sau prieten, regizorul Aurel I. Maican il cheama la Cernauti oferindu-i postul de pictor scenograf si director tehnic al Teatrului National din oras, refuzind un post similar oferit de regizorul Paul Gusty la Teatrul National din Bucuresti. Stabilit la Cernauti, Lowendal realizeaza decorurile si uneori regia a zeci de spectacole la Teatrul National din Cernauti implicandu-se si ca actor, dansator, mim, machior, butaforist. Alaturi de artistul Lowendal se formeaza oameni de teatru ca Victor Ion Popa, George Mihai Zamfirescu si actori ca Grigore Vasiliu Birlic sau Jules Cazaban. In 1943, picteaza in Bucovina, deschizand apoi, cu 80 de tablouri, expozitia de mare succes din sala Universul din Bucuresti.

In 1950-1957 activeaza ca profesor universitar la Institutul de arte plastice “Nicolae Grigorescu" din Bucuresti. Dupa numeroase alte expozitii si o viata dedicata artei si pedagogiei, pictorul George baron Lowendal se stinge din viata in februarie 1964, la varsta de 67 de ani. Cu o luna mai devreme se naste nepoata lui, Ariadna, fiica actritei Irina Dall.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.