Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Souq al-Hamidiyya
529 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Drumul Regilor - Drumurile mitice,Aqaba,Petra,Damasc
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Al Azem
845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moscheea Omayyad
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruinele Cetatii Siria,
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Dura-Europos-Siria
75 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gaziantep - Turcia
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Soimos
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O plimbare prin Ierusalimul Vechi / 84 minute HD
1.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Tabuk-Arabia Saudita
1.142 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Damasc-Siria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.05.2012  Adauga la favorite 749 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul Damasc are o vechime de peste 9000 ani. De-a lungul timpului, a fost cucerit de romani, bizantini si otomani, fiind astazi un important centru economic, cultural, comercial si politic. Damascul a fost prima capitala a noii lumi arabe, a Imperiului Umeiad, incepand cu anul 636, sub califul Umar.Istoria Damascului si a Siriei este apoi legata de schimbarile de dominatie araba din zona.In 1400, Siria a cazut pentru 100 de ani sub dominatia mongola.Pentru urmatorii 400 de ani, sirienii au fost ocupati de Imperiul Otoman.Istoria moderna a tarii incepe in 1946, an din care Siria devine indepenadenta.

Obiceiuri si interdictii
Imbracamintea sumara nu este permisa inafara piscinei si a plajelor. O tinuta vestimentara conservatoare este recomnadta in timpul excursiilor.
Fumatul in locuri publice si mancatul pe strada in timpul sarbatorii de Ramadan este interzis. De asemenea, in restaurante sunt interzise bauturile alcoolice, chiar si pentru crestini sau nonmusulmani.Obicieului oferirii de cadouri este foarte bine primit si apreciat. Ei insisi fac cu placere diverse cadouri musafirilor sau partenerilor de discutii si afaceri.Fotografierea in vecinatatea obiectivelor militare si a statiilor de transmisii sunt interzise.

Damas, in limba araba inseamna apa.Renumele orasului intrat in istoria universala prin vechime si vestigii arhitectonice este completa de secretul fabricarii otelului de Damasc. Sabiile celebre in secolele medievale, fabricate la Damasc, sunt pe nedrept uitate. Detaliul de recunoastere al tehnicii de Damasc sun cercurile de la suprafata obiectelor.Sabiile din otel de Damasc sunt foarte rare in lume. Cateva rarisime piese pot fi vazute la Muzeul de istorie din Berna.

Orasul are cateva straturi de istorie asezate unele peste altele sau extinse, unele inlocuite. Vechea cetate se afla in partea de nord a actualului oras. Cateva strazi mai amintesc de vechiul cartier crestin, de strada principala a cetatii sau de vechea piata. Tot aici este si capela Sf. Ananaia.Partea veche a orasului pastreaza 8 porti de intrare, in zidul de incinta construita in perioada romana.Alep este concurentul capitalei Damasc privind vechimea asezari. masiva
Citadela construita pe vechiul sit hitit este un exemplu magnific de arhitectura militara islamica.

Orasul are numeroase moschei impersionante. Souk-ul sau piata se intinde pe 16 km de strazi si coridoare presarate cu sute de mici magazine si tonete.Un interes aparte, ca de altfel in toate orasele musulmane, sunt baile publice, "hammam" si vechile case de odihna.
Piese antice de cultura siriana sunt pastrate in Muzeul Arheologic.Palmira este situata intr-o oaza, la nord de Damasc, 215 km. In anichitate era numita "Mireasa Desertului" Numele grecesc, Palmira, este o traducere a numelui aramaic, original TADMOR, care inseamna 'palmier". Astazi, Tadmor este numele unei mici localitati de langa ruinele cetatii. Palmira este mentionata in texte din mileniul al 2 lea IC, in textele asiriene, in Biblie, ca parte a teritoiilor stapanite de Solomon.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.