Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insulele Canalului-sau Insulele Anglo-Normande
1.704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Samoa Americana
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Kerguelen-
908 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Egadi, Italia
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Pearls--Panama
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Andaman si Nicobar oceanul Indian
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gasadalur, Insulele Feroe Sate spectaculoase
797 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laguna Kwajalein, Insulele Marshall
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Insulele Rosario
95 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai frumoase insule din lume
14 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insulele Tonga

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.05.2012  Adauga la favorite 761 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cele 176 insule Tonga variaza de la vulcani activi abrupti pana la formatiuni coraliere, majoritatea insulelor fiind nelocuite. Ritmul de viata insular este relaxat si liber, foarte usor de adoptat, in special pe plajele superbe sau printre recifurile coraliere pline de culoare. Majoritatea locuitorilor sunt concentrati pe grupurile principale de insule Tongatapu si Eua in sud, Ha`apai in mijloc si Vava`u, Niuatoputapu si Niuafo in nord.

Grupul de insule Vava`u este privit ca o destinatie principala de navigatie din Pacificul de sud si este si un sanctuariu pentru balenele care vin aici sa nasca pui. Capitala Nuku`alofa are o populatie de 30.000 de locuitori si se afla pe coasta insulei Tongatapu, o insula de coral ce are partea de sud dominata de stanci inalte. Mai puteti explora cele cateva plaje frumoase si siturile istorice.

Tonga este una dintre ultimile monarhii absolute din lume si se bazeaza pe un sistem feudal in care regele dispune de teritoriu si pozitii fara a ajutorul vreunei adunari. Desi regele este in general iubit de populatie, tinerii militeaza pentru o limitare a puterilor si o constitutie moderna.
Principalele atractii turistice

• Recifurile coraliere tongane va ofera o frumusete extraordinara si locuri ideale pentru scufundari, inot, pescuit si alte sporturi de apa.

• Balenele cu cocoasa vin in Tonga din iunie pana in noiembrie, pentru a naste si pentru a se imperechea.

Grupul Tongatapu
• Itinerariile din capitala Nuku`alofa includ Palatul Regal Victoria si Mormintele Regale.

• Unele dintre cele mai impresionante atractii in Tonga sunt gaurile prin care tasneste la suprafata apa impinsa de valurile marii. Aceste gauri se afla de-a lungul coastei de la Houma, 14,5km de Nuku`alofa. Apa tasneste pana la 18m inaltime.

• In Kolovai, la 18km vest de Nuku`alofa, puteti privi vulpi zburatoare rare si lilieci maronii ce consuma fructe si care au aripile de pana la 1m lungime. Pe marginea de vest a insulei se afla plajele Ha`atafu si Monotapu.

• Pe partea de est a insulei se afla Mormintele Terasate (Langi) si blocurile de piatra ce se inalta pana la 4m, construite pentru Regii Spirituali in anul 1200.

• Ha`amonga Triliton este o arcada masiva din coral, posibil folosita in functie de sezon si construita tot in jurul anului 1200. Pestera Anahulu este o caverna subterana aflata langa plaja cu acelasi nume, la 24km de capitala.

Outlying Islands
• Grupul Ha`apai consta in 68 insule mici ce formeaza centrul geografic al Tonga si sunt caracterizate de plaje cu nisip alb, ape limpezi si recife coraliere spectaculoase. Pe insula principala, Ha`apai se afla orasul Pangai.

• Grupul Vava`u se afla la 240km de Tongatapu si este format din aproximativ 50 de insule impadurite, cu un hotel, un motel, o statiune de plaja si patru case de oaspeti.

Gastronomie

Cele mai multe restaurante se afla in hoteluri si au specific tongan, francez, german, italian, japonez si taiwanez. Specialitatile nationale includ Ufi (o radacina de ignama alba), Taro, Lu pulu (carne si ceapa, marinate in lapte de cocos si gatite in frunze de taro, intr-un cuptor subteran), Feke (caracatita sau calmar pe gratar, cu sos de cocos), Ota (peste crud marinat in zeama de lamaie), homar, fructe tropicale si salate. Sarbatorile sunt foarte importante pentru locuitori si se servesc pana la 30 de feluri diferite de mancare (purcel de lapte, creveti, carne d epui, caracatita, legume aburite in cuptorul umu si fructe tropicale).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.