Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Elefantul
2.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Elefantul
2.236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elefantul alb
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elefantii din Kilimanjaro
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dugong
1.731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ranit de sageti otravite, un elefant a cerut ajutor
1.747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 cele mai periculoare creaturi de pe Pamant
2.875 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Testoasa de Galapagos
756 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Elefantii au o memorie buna
1.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale fata in fata : Leul vs.Crocodril !
2.529 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Elefantul - 270 de kilograme de mancare intr-o zi

 
 
 
 
 
Adaugat de emil 03.04.2012  Adauga la favorite 2.717 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (2 voturi )
   
 
Hrana preferata

Elefantii sunt animale ierbivore, petrecand cate 16 ore pe zi in cautarea hranei. Dieta contine cel putin 50% ierburi, dar si frunze, crengi, scoarte, radacini, fructe, seminte si flori.

Desi un elefant consuma intre 140 si 270 de kilograme de mancare intr-o zi, doar 40% din hrana este digerata



In prezent, exista trei familii de elefanti: elefantul de savana, elefantul de padure (elefanti africani) si elefantul asiatic (elefantul indian). Marea majoritate a speciilor de elefanti a disparut in ultima era glaciara.

Un elefant are, la nastere, 100 de kilograme, iar varsta la care poate ajunge este de 70 de ani.


Imediat dupa dimensiunile uimitoare, lucrul care atrage atentia este trompa – o alungire a nasului si buzei superioare. In varful acesteia, se afla un corpuscul asemanator unui deget, folosit la prinderea obiectelor si la smulgerea ierbii. Cu ajutorul trompei, elefantul aduna frunze care se afla la peste trei metri inaltime si ridica obiecte mai grele de 400 de kilograme.

Trompa il ajuta sa respire si sa aspire pana la 12 litri de apa pentru baut sau scaldat. Coltii, situati pe maxilarul superior, au pana la 3,5 metri lungime. Ei sunt, in prezent, principala cauza a imputinarii numarului de exemplare, desi procurarea si traficul de fildes sunt interzise. Si dintii au un rol foarte important, pentru ca se tocesc pe masura ce animalul imbatraneste, iar acesta ajunge sa moara de foame.

Culoarea pielii este gri deschis, desi unele animale par roscate, sau maronii, din cauza bailor in namol si a dusurilor foarte dese. Pielea este ridata, acoperita cu par tepos si are doar 25 milimetri grosime. Foarte rar se intalnesc elefanti albi, cu ochi albastri. Majoritatea au ochi caprui si gene lungi. Urechile sunt foarte mari, iar coada este scurta.

Elefantul parcurge intre trei si sase kilometri pe ora, iar viteza maxima este de 40 de kilometri pe ora.


Comportament

Elefantii creeaza adevarate retele familiale: femelele traiesc in grupuri de pana la 200 de exemplare, iar masculii prefera sa stea singuri sau in grupuri mici (20 de animale). Ierarhia grupului este simpla: animalul cel mai mare si mai batran este sef, iar cel mai mic si mai tanar este ultimul. Desi sunt foarte toleranti, masculii intra deseori in conflicte pentru a-si determina locul ierarhic. In ceea ce priveste demonstratiile de forta, sunt renumiti pentru faptul ca scot copaci din radacini si nimicesc zone intregi in cateva minute.

Puii

Femelele elefant au primul pui la varsta de 13 ani, iar urmatorii vin la intervale de cate cinci ani. Rareori se nasc gemeni, iar puiul, cu o inaltime de 90 de centimetri ia in greutate cate un kilogram pe zi. La mai putin de o ora de la nastere, puiul poate sta in picioare si, dupa doar doua zile, alearga impreuna cu mama lui. Aceasta il va hrani cu aproape 11 litri de lapte pe zi, timp de pana la doi ani. Puii sunt ingrijiti de intreaga cireada, care le asigura hrana si protectie.

Protector al naturii

Prin faptul ca scot copaci din radacini, rup crengi sau dezgroapa radacini pentru a manca, elefantii imbunatatesc mediul in care traiesc, dand posibilitatea altor plante sa se dezvolte. Tot ei croiesc poteci prin tinuturi care altfel ar fi fost inaccesibile animalelor mai mici sau oamenilor. In perioadele de seceta, elefantii sapa cu coltii in albiile raurilor dupa apa, creand adevarate oaze pentru intreaga zona. De fapt, elefantii sunt animalele de care depinde viata multor altor specii


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.