Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tigrul
1.979 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Leul vs Tigru / aninimale fata in fata
2.687 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
  Animale fata in fata : Leul vs.Crocodril !
2.497 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
01:58
  Tigrul - o pisica mai mare
2.363 vizite - 1 comentarii
adaugat de micle
 
  Tigrul - animal de prada pe cale de disparitie
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Inteligenta pisicilor
1.503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  India salbatica: Tigrii
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tigrul bengalez
1.875 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intimideaza leul crocodilul?
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pantera neagra
3.696 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Utimii urmasi ai "Pisicilor mari" :Leul,Tigrul,Jaguar ul

 
 
 
 
 
Adaugat de buster 02.04.2012  Adauga la favorite 2.594 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Despre felinele mari: leul, jaguarul, tigrul si pantera.


Probabil cele mai reusite pradatoare din lumea animala, acesti ucigasi inversunati si rapizi, ataca prin surprindere sau captureaza victimele dupa o goana indelungata. Printre felinele mari deosebim sase specii: leul, jaguarul, tigrul, pantera, pantera de zapada si ghepardul, care este incadrat intr-un gen aparte.

Felinele au aparut pe Pamant in urma cu 25 de milioane de ani. Primul si poate cel mai recunoscut reprezentant al lor avea colti (canini) de peste 20 de centrimetri lungime. Aceste animale uriase se pareca vanau ierbivore mari, pe care le sfasiau cu ajutorul coltilor. Intre felinele mentionate exista si numeroase deosebiri. De exemplu, leul, tigrul si pantera au obiceiul sa urle, in timp ce irbisul si ghepardul nu.

Majoritatea felinelor mari se lungesc intinse pe pamant, in vreme ce pantera de zapada sta ghemuita in timpul hranirii. Cu exceptia ghepardului, ghearele felinelor pot fi retractate sau scoase in functie de necesitati. Toate felinele mari sunt pradatoare: pentru supravietuire sunt nevoite sa vaneze animale vii sau sa caute hoituri.

Cele mai multe specii stau la panda pentru a le vana. In timpul vanatorii umbla in varful labelor cu ghearele retrase, atingand solul doar cu pernitele (plantare si palmare). De obicei se furiseaza cu grija in apropierea victelor, apoi cu ajutorul muschior puternici ai membrelor posterioare si ai spateluise arunca brusc asupra animalului. Dupa ce au prins si au doborat prada, o omoara, zdrobindu-i vertebrele cervicale printr-o muscatura puternica, sau acoperindu-i cu gura orificiile nazale si gura pana ce animalul se sufoca. Cele mai multe feline vaneaza singure, in schimb leii vaneaza in grup – aplicand o strategie foarte eficienta.

Leul – "regele animalelor" este pradatorul de varf al savanelor africane. Este al doile ca marime si produce cel mai puternic urlet dintre felinele mari.

Jaguarul – fascinantul jaguar este locuitorul padurilor dese. Vaneaza singur, de la cerb la broasca, prinde tot ce poate. Isi apara cu inversunare teritoriul de confratii sai.

Tigrul – silueta eleganta a tigrului este perfect camuflata prin blana dungata, care il ascunde in desisul forestier. Vaneaza la caderea noptii sau mai tarziu, fiind aproape invizibil. Tigrul alb este rar, dar se mai poate vedea si in unele regiuni ale Indiei. Dungile sunt negre si ochii albastri. Exista si exemplare albinotice – adica fara pigment – blana lor este alba, iar ochii rosii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.