Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Formentera, Spania
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  San Cristobal de La Laguna-Spania
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Es Migjorn, Insulele Baleare
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8)Insula El Hierro-Spania
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jardin Botanico de Cordoba Gradina botanica din Cordoba
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Canalului-sau Insulele Anglo-Normande
1.637 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Kerguelen-
838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Soller, Mallorca
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele Egadi, Italia
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula El Hierro
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

1)Insulele Baleare-Spania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2012  Adauga la favorite 803 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Insulele Baleare (Illes Balears numele oficial in catalana, Islas Baleares in spaniola) sunt un arhipelag in vestul Marii Mediterane, formand o comunitate autonoma din Spania. Capitala comunitatii autonome este Palma de Mallorca. Comunitatea autonoma este compusa dintr-o singura provincie, cu acelasi nume.

Limbile oficiale sunt catalana si spaniola. Numele catalan, Illes Balears este folosit de guvernul spaniol.

Principalele insule sunt Mallorca, Menorca (Minorca), Ibiza (Eivissa) si Formentera, toate destinatii turistice populare. O insula mai mica este Cabrera.

Din punct de vedere istoric, insulele au fost cucerite pe rand de romani, vandali, bizantini, arabi si catalano-aragonezi. Menorca a fost o dependenta britanica pana in secolul XVIII.

Palma de Mallorca este capitala insulei, cea mai mare dintre cele cinci care formeaza Arhipelagul Balear. Cu o populatie de peste 600.000 locuitori, insula ofera numeroase posibilitati pentru excursii in care poti sa descoperi incredibila sa frumusete. Centrul vechi al orasului este un loc in care ar trebui sa te opresti. Aici poti vizita impunatoarea catedrala gotica La Seu, construita de Jaime I, primul cuceritor al insulei, El Pueblo Espagnol, un muzeu in aer liber cu case de tip spaniol, dar si cu influente maure si maiorchine, Palatul Almudaina, Lonja si Plaza Mayor sunt doar cateva dintre locurile prin care ar trebui sa treci.

Valdemossa este un mic satuc situat la aproximativ 25 kilometri de Palma, considerat unul din cele mai frumoase sate din Mallorca. Se pot vizita manastirea Cartuziana si muzeul dedicat lui Chopin si George Sand, care au locuit pe insula in 1838. Manastirea mai are insa o chilie, cartuha, amenajata pentru a putea vedea cum traiau calugarii in vremurile in care ordinul mai era activ. Chilii micute, cu terase transformate in gradini, o surpriza – un concert la pian de Chopin – casute cochete, in fata carora localnicii scot ce au mai de pret: ghivece de flori si obiecte de portelan.
Printre plajele cele mai cautate sunt Can Pastilla, El Arenal, Cala Mayor, Sant Agusti, Magaluf – cea mai mare plaja de pe coasta Calvia, Cala de San Vicente – o plaja inconjurata de pini. Nu trebuie sa ratezi nici magazinul de perle de cultura al fabricii din Manacor sau orasul Portocristo, unde vei gasi Cuevas del Drach, „pesterile dragonului".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.