Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Serpii Maicii Domnului/Minunea din insula Kefalonia
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  Asos Grecia
494 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiskardo- Insula Kefalonia
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Paros Grecia
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
397 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.889 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
612 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ithaca-Grecia
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  46. Insula Ereikoussa-Grecia
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2.Insula Lefkada (Grecia)
986 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

45.Insula Kefalonia-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.02.2012  Adauga la favorite 907 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Insula Kefalonia, numita Cefalonia in limba romana, face parte din Insulele Ionice ale Greciei. Insula Kefalonia, prezinta interes in special pentru ciudatele fenomene care au creat peisajul unic ce da farmec acestei insule. Faimosul vin "robola" se face in insula Kefalonia, precum si un tip de miere foarte gustoasa, facuta din cimbru.

Insula Kefalonia are o puternica traditie muzicala, intretinuta de grupuri faimoase de cantatori la mandolina, ce prezinte influente evidente italiene. Desi este o insula cu o deosebita frumusete a naturii, infrastuctura turistica nu este foarte dezvoltata, decat in putine zone. Tocmai din acest motiv, insula Kefalonia este o destinatie ideala pentru relaxare in natura.

Argostoli, capitala insulei Kefalonia, este un oras dispus in forma de fasie, in care veti gasi magazine de calitate si un muzeu micut. La capatul nordic al insulei Kefalonia, Fiskardo este popular pentru iahturi si atmosfera elevata. Fiskardo este singura parte care a supravietuit intacta in timpul cutremurului din secolul trecut, insa renovarile dau zonei un aer mai degraba modern decat asemanator cu vechea Kefalonia. In Assos se afla un coboras abrupt spre un castel venetian, pe o mica peninsula. Agia Efimia si Sami sunt niste orasele placute aflate in est. Poros se afla mai la sud, izolat intre mare si munti si are un port de feriboturi oarecum separat de oras. La capatul de sud-est al insulei Kefalonia, Skala este un loc in care va puteti relaxa pe plaja.



Cu barca
Din Atena poti lua autobuzul KTEL sau masina pana la Patras (2-5 ore) sau Kyllini (3-5 ore). Din aceste 2 porturi se poate lua feribotul pentru a ajunge in Kefalonia. Rutele sunt zilnice si foarte frecvente pe perioada verii. Din portul Patras se poate ajunge in portul Sami in 3-5 ore si din portul Kyllini in portul Poros in 1-5 ore. In final, din satul Astakos sunt rute zilnice catre Sami si dureaza 2-5 ore. Mai poti ajunge in 20 minute din Argostoli catre alte destinatii cum ar fi Lixouri, Ithaca, Zakynthos si Lefkada. In timpul sezonului sunt rute saptamanale din Kefalonia catre Brintizi-Italia si nu foarte dese catre Venice, Ancona si Bari.

Cu avionul
Aeroportul din Kefalonia este localizat la o distanta de 9 km de capitala insulei, Argostoli. Poti ajunge cu taxiul, masina sau autobuzul. Rutele sunt foarte frecvente, mai ales pe timpul verii si calatoria dureaza 45 minute. In perioada de varf a sezonului sunt curse si catre alte destinatii din Grecia si zboruri charter catre tari europene.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.