Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Spinalonga-Insula lacrimilor-Creta
4.188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Orasul Paros Grecia
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seitan Limania Beach - Creta, Grecia
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  Spinalonga-Creta-Grecia
1.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Trenuletul zis
908 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Agios Nikolaos-Creta-Grecia
1.032 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Chania Creta
1.341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.912 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

9.Insula Creta -2-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2012  Adauga la favorite 849 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bucataria cretana
Dieta cretana nu este doar aromata sicu un gustbun dar si extrem de sanatoasa , uleiul de masline virgin. vinul local, legume, carne, produse lactate (branza feta, gruere)

Turismul in Creta
Creta este una dintre cele mai frecventate insule grecesti, fiind gazda pentru mii si mii de turisti in fiecare an care vin sa admire frumusetea naturala, siturile arheologice exceptionale, ospitalitatea gazdelor, viata de noapte incitanta si pentru a admira bucataria de un inalt nivel si plajele stralucitoare.

Toate acestea fac Creta – podul dintre Europa si Africa si o insula care imbina civilizatiile antice si un stil de viata modern – cea mai atragatoare destinatie de vacanta din Grecia.

Creta are 4 prefecturi: Chania, Rethymnon, Heraklion si Lassithi. Fiecare este unica si are cateva situri arheologice si monumente naturale, precum si o abundanta de sate mioritice unde turistii sunt primiti cu caldura.

Creta are o infrastructura foarte bine dezvoltata care include hoteluri, bulevarde cu magazine si restaurante, agentii de turism, agentii de inchiriere auto si magazine turistice de toate tipurile.


Heraklio este principalul punct de intrare in Creta si este de obicei vazut doar ca o necesitate care trebuie indurata pentru a ajunge intr-un loc mai imbietor.

Dar daca priviti peste suprafata dezordonata si plina de trafic veti vedea o anumita sofisticatie urbana cuplata cu un decor vivace de cafenele.

Hania este considerata Hollywood-ul Cretei. In afara ca este cel mai mare oras din vestul Cretei, este impanzit de cladiri venetiene si turcesti frumoase si asta, impreuna cu faptul ca are acces direct la mare, biserici albe specifice, si cai pavate serpuite, fac Hania un loc numai bun pentru fotografii entuziasti.


Phaestos a fost al doilea cel mai important palat-oras al Cretei minoice. Dintre toate siturile minoice Phaestos are cea mai impresionanta locatie, cu vederi cuprinzatoare ale Campiei Mesara si a Muntelui Psiloritis. Palatul este practic indentic cu cel de la Knossos, cu camere aranjate in jurul unei curti centrale.


Hersonissos
Se aseaza la 25 km de Heraklion, pe tarmul estic al insulei, este una dintre cele mai mari si cele mai populare statiuni turistice din Creta de Est, cu turisti care revin aici an dupa an. Terasele micilor restaurante de pe aleea care se intinde dealungul plajelor nisipoase si pietroase, sunt aproape atinse de valurile marii. Atmosfera aparte a orasului este pastrata de tavernele grecesti foarte primitoare care seara ne intampina cu muzica live. In micile porturi pescaresti sunt ancorate barci simplele, frumos colorate, unde dimineata vom gasii plase pescaresti agatate la uscat si pescari care ne vor oferii marfa lor prospata.

Rethymno
Putem sa-l numim si orasul strandurilor. Nu departe de aici, s-a nascut El Greco, pictorul de origine greaca care a ramas in opinia generala ca pictor spaniol. In afara de el Creta este locul de nastere a mai multor actori si scriitori faimosi ca: Damaskinos, Kazantzakis, etc.

Ierapetra
Este cel mai sudic oras atat al Cretei cat si al Europei. Orasul cu un nr. de 10000 de locuitori este situat pe tarmul Marii Libiene, pe teritoriul Ierapytnei istorice, la mai putin de 90 de km de Heraklion. Are cea mai favorabila si cea mai placuta clima, precum si cele mai frumoase si curate plaje de pe insula. Vom gasii aici un fort Venetian si un mosche turceasca, care ne vor reamintii de istoria variata si mereu schimbatoare a Cretei.


Cnossos
Daca tot vom alege sa ne petrecem concediul de vara la Creta, este inadmisibil sa nu vizitam Palatul Regelui Minos! Aceasta excursie ne va conduce inapoi in epoca de bronz, la inceputurile civilizatiei. In interiorul palatului, vom avea posibilitatea de a vizita cele mai interesante sali si bai al palatului, si vom putea admira bogata colectie a muzeului de arta populara.


Vai
Vai se gaseste pe partea cea mai estica a Cretei, Avand in vedere ca nici nu are locuitori, nu prea il putem numii un oras, in schimb are o padure naturala de palmieri si un peisaj aproape tropical.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.