Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Spinalonga-Insula lacrimilor-Creta
4.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Orasul Paros Grecia
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seitan Limania Beach - Creta, Grecia
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skiathos - O zi in insula Skiathos pe timp de pandemie
400 vizite - 0 comentarii
adaugat de edbica2000
 
  Spinalonga-Creta-Grecia
1.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Trenuletul zis
887 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Agios Nikolaos-Creta-Grecia
1.013 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Chania Creta
1.325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.893 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Iraklia-Grecia
613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

9.Insula Creta -1-Grecia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2012  Adauga la favorite 1.205 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Insula Creta este cea mai mare si cea mai populata din insulele grecesti ,a cincea ca marime din Marea Mediterana , si una din cele treisprezece regiuni administrative din Grecia . Ea constituie o parte semnificativa a economiei si a patrimoniului cultural din Grecia, pastrand in acelasi timp propriile sale trasaturi culturale locale (cum ar fi propriul sau dialect , poezie , si muzica ). Creta a fost centrul civilizatiei minoice (c. 2700-1420 i.Hr.), cea mai "mare cultura" civilizatie in Europa , care a construit palate primele din Europa.
Insula are o forma alungita: se intinde pe 260 km (160 mi) de la est la vest, este de 60 km (37 mi) de la punctul sau cel mai larg, si se ingusteaza in cat mai putin de 12 km (7.5 mi) (aproape de Ierapetra ). Creta acopera o suprafata de 8,336 km 2 (3219 sq mi), cu o linie de coasta de 1,046 km (650 mi), la nord, se brose Marea Creta la sud, in vest, Marea Myrtoan , si spre est, Marea Karpathion. Acesta se afla aproximativ 160 km (99 mi) la sud de Grecia continentala

Insula are o serie de chei, cum ar fi celebrul defileu din Samaria , Imbros chei , Kourtaliotiko defileu , Defileul Ha , Platania Cheile , Cheile de morti (de la Kato Zakros , Sitia ) si Cheile Richtis si cascada de la Exo Mouliana in Sitia .
Raurile din Creta includ raul Ieropotamos , Koiliaris, Anapodiaris, a Almiros, si Potamos Megas. Exista doar doua lacuri cu apa dulce: lacul Kournas . si Lacul Agia, care sunt atat in Chania [ Lacul Voulismeni . de la coasta, de la Agios Nikolaos, a fost in trecut un lac Sweetwater, dar este acum conectat la mare, in Lasithi

In Creta exista grupuri diferite de munti:
• Muntii alba sau Lefka Ori 2452 m (8045 ft)
• Dikti Muntii 2148 m (7047 ft)
• Kedros 1777 m (5830 ft)
• Thripti 1489 m (4885 ft)


Creta traversata de doua zone climatice, mediteraneene si Africa de Nord , in principal, Ca atare, clima in Creta este in primul rand temperat . Atmosfera poate fi destul de umed, in functie de apropierea de mare, in timp ce iarna este destul de usoara. In timp ce varfurile montane raman acoperiti de zapada anului, in apropierea coastei de zapada ramane doar pe paman pentru cateva minute sau ore. . Coasta de sud, inclusiv Campia Mesara si Muntii Asterousia , se incadreaza in Africa de Nord zona climatica, si se bucura de zile, astfel, semnificativ mai mult soare si temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Regiunea fertila Ierapetra , pe coltul de sud-est a insulei, este renumita pentru productie agricola, cu tot felul de legume si fructe de vara produse si in sere pe tot parcursul iernii.
Flori salbatice includ: musetel, Daisy, gladiole, zambile, Iris , mac, cyclamen si lalele, printre altele. Exista mai mult de 200 de specii diferite orhidee salbatica pe insula si include 14 de soiuri de Ophrys cretica . [39], Creta are o bogata varietate de plante indigene, inclusiv comun de salvie [ dezambiguizare necesare ], rozmarin , cimbru , si oregano . [39] [40] plante rare sunt endemice cretan dittany . [39] [40] si Ironwort , Sideritis syriaca L, cunoscut sub numele de Malotira (Μαλοτήρα). Soiuri de cactus comestibile Pear Prickly . Copaci comune de pe insula includ castan , chiparos , stejar , lemn de masline , pin , avion , si tamarisc . [40] Arbori tind sa fie mai inalti in vestul insulei, acolo unde apa este mai abundenta.

Hominizi s-au stabilit in Creta cu cel putin 130.000 de ani in urma. In perioada mai tarziu epoca neolitica si de bronz, in conformitate cu minoica , Creta a avut o extrem de dezvoltat, civilizatie stiinta si carte. Acesta a fost condus de catre diverse entitati antice grecesti, Imperiul Roman , Imperiul Bizantin , Emiratul Creta , Republica de la Venetia si Imperiul Otoman . Dupa o scurta perioada de autonomie (1897-1913) in conformitate cu un guvern provizoriu cretan, s a alaturat Regatului Greciei. Acesta a fost ocupat de Germania nazista in timpul al doilea razboi mondial .

Creta a fost centrul Europei ", e prima civilizatie avansata, minoice (c. 2700-1420 i.Hr.). Istoria este plina de legende, cum ar fi cele de rege Minos , Tezeu , si Minotaur , a trecut pe cale orala prin poeti, cum ar fi Homer .
Eruptia minoica a Thera a devastat civilizatiei minoice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.