Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Casablanca
1.593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robocop Trailer 2014 Movie HD
1.764 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Ferdinand Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers
1.218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Frozen 2 Official Trailer 2019
871 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Logan Trailer #2 (2017) | Movieclip Trailer
1.144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Earth to EchoTrailer (SUA 2014) SCI-FI
1.905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  47 Ronin Official Trailer #1 (2013)
1.846 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  300: Rise of an Empire Trailer 2013
1.647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  The Great Gatsby 2013 Official Trailer + Trailer Review
1.393 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  Star Wars: The Rise of Skywalker | Final Trailer 2019
675 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Casablanca (1942) HD trailer

 
 
 
 
 
Adaugat de blue 21.01.2012  Adauga la favorite 1.018 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Casablanca (1942) HD trailer

Casablanca este un film american de dragoste din 1942, regizat de Michael Curtiz si avandu-i ca protagonisti pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman si Paul Henreid, iar in alte roluri pe Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre si Dooley Wilson. Scenariul filmului a adaptat piesa Everybody Comes to Rick's de Murray Burnett si Joan Alison.

Avand actiunea petrecuta in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, filmul se concentreaza asupra unui om impartit intre, dupa cuvintele unui personaj, dragoste si virtute. El trebuie sa aleaga intre dragostea sa pentru o femeie si ajutarea ei si a sotului ei, lider al Rezistentei cehe, sa scape din orasul Casablanca, care facea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-si continua lupta impotriva nazistilor.

„Casablanca" este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX. Desi era un film din „lista A", cu actori consacrati si scenaristi de prima mana (Julius J. Epstein, Philip G. Epstein si Howard Koch), nimeni nu se astepta ca filmul sa aiba un succes extraordinar; era considerat doar unul dintre sutele de filme produse la Hollywood in fiecare an.

Totusi, filmul a avut parte de un succes important, chiar daca nu extraordinar, inca de la premiera sa, fiind lansat in graba pentru a beneficia de avantajul publicitatii invaziei aliate in nordul Africii, care avusese cu cateva saptamani mai devreme.

In ciuda faptului ca Bogart a interpretat primul sau rol romantic, Casablanca a castigat trei premii Oscar, inclusiv Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Personajele sale, dialogul si muzica au devenit reprezentative, iar filmul a crescut in popularitate pana la punctul in care este inclus acum in mod constant in pozitiile superioare ale listelor celor mai bune filme din toate timpurile.


Rick Blaine (Humphrey Bogart) este un expatriat american, amar si cinic, care locuieste in Casablanca la inceputul lunii decembrie a anului 1941.

Clubul sau de noapte, unde se organizau jocuri de noroc, "Rick's Cafe Americain", atragea o mare varietate de clienti, precum reprezentanti ai stapanirii franceze, ofiteri nazisti sau italieni, refugiati care cautau sa ajunga in SUA sau hoti.

Desi Rick pretinde mereu ca este neutru in toate aspectele, se dovedeste mai tarziu ca el a livrat arme Etiopiei pentru a combate invazia invazia italiana din 1935 si a luptat de partea republicanilor in Razboiul civil spaniol (1936-1939), impotriva fascistilor lui Francisco Franco.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.