Cea mai importanta expeditie stiintifica efectuata vreodata in Papua pleaca de la descoperirea unei lumi pierdute, izolata de milioane de ani: masivul Lengguru.
Pentru oamenii de stiinta, acest teritoriu foarte izolat este un laborator in aer liber. Adaposteste una dintre cele mai bogate zone de biodiversitate de pe planeta. Speciile care traiesc izolate in aceste tinuturi indepartate alimenteaza interesele cercetatorilor.
Cum s-au aclimatizat speciile prinse in masiv timp de milioane de ani? Au dezvoltat noi functii? Ce s-a schimbat in alimentatia lor, in metabolismul lor, in morfologia lor?
Expeditia a facut cateva intalniri foarte interesante: un cangur de padure, un greier care emite ultrasunete surprinzator de puternic si un porumbel mare, din mitica familie Dodo, disparuta cu secole in urma.
Probele prelevate din specimene gasite in Lengguru au fost transferate in laboratoare de cercetare de ultima ora. Ele vor ajuta stiinta sa inteleaga evolutia lumii vii si sa prezica viitorul planetei noastre intr-o perioada de schimbari intense si haotice.