Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Antarctica oceanul de cristal
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 minuni ale sistemului nostru solar
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Opt minuni ale sistemului nostru solar | Planetele
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050
724 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta noastra (2) Lumea inghetata
730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta noastra.Lumi inghetatett
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
78 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, adevaratul viitor al Pamantului
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul - Planeta privilegiata
1.934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

O planeta in pericol: Criza polara | Punct de topire

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.02.2025  Adauga la favorite 14 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In septembrie 2017, frontul ghetarului Pine Island din Peninsula Antarctica s-a crapat, creand unul dintre cele mai mari aisberguri inregistrate vreodata. La mai putin de un an mai tarziu, in iunie 2018, Europa a experimentat un val de caldura fara precedent, care a stabilit temperaturi record chiar si in nordul Siberiei. Suprafata ghetii marine din regiunea arctica a atins acum recorduri minime in ultimii ani. Aceste fapte sunt doar cateva dintre cele mai recente si mai socante consecinte, deoarece amenintarea tacuta a incalzirii globale ameninta intreaga planeta, discutate in acest film de o ora.

Pe 5 iulie 2018, in nordul Siberiei, de-a lungul coastei Oceanului Arctic, a avut loc un eveniment fara precedent, care a declansat alarma. Un val de caldura a facut ca temperaturile sa creasca cu 25 °C peste normal in acele zile de vara pana la o temperatura record de 33 °C.

Acel val de caldura s-a raspandit peste toate acele latitudini nordice, din Canada prin Groenlanda, tarile scandinave si Rusia, facand temperaturile sa creasca la maxime record.

Pe 25 mai 2017, ruptura de gheata Larsen C si-a incheiat calea prin gheata. In consecinta, un aisberg urias de 5800 km2 a fatat de pe platforma de gheata. Acest aisberg enorm a fost unul dintre cele mai mari inregistrate vreodata. Dar acesta nu a fost un caz izolat. Pe 12 iulie 2012, pentru prima data de cand am inceput sa tinem inregistrari prin satelit in urma cu 30 de ani, 97% din suprafata inghetata a Groenlandei a inceput sa se dezghete.

Chiar si in zona centrala a imensei insule, la o altitudine de peste 2000 de metri, au fost detectate semne de dezghet, lucru care nu s-a mai intamplat din 1889. Poate ca doar cativa milimetri din uriasa calota de gheata se topisera, insa, faptul ca s-a intamplat pentru prima data a socat intreaga comunitate stiintifica internationala. Toate aceste evenimente coroboreaza un fapt care a fost observat de mai bine de 20 de ani: impactul si viteza schimbarilor climatice in Regiunile Polare este mult mai mare decat in ​​restul lumii.

Cu un ton sincer si preocupat, acest film exploreaza peisajul in schimbare rapida al Pamantului si pasii critici necesari pentru a salva planeta de impactul umanitatii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.