Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile zapezii (Germania 1980) Drama 108 min
1.891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noapte buna domnule Tom (SUA 1998) Drama 108 min
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un strop de mare ( Turcia 2011 ) Drama 108 min Sb rom
1.792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scurta intalnire (Anglia) 1974 Drama 103 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa si socul (Turcia 2013) Drama / Subtritrat RO 108 min
1.589 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
790 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ilustrate cu flori de camp (Romania 1975) Drama / 91 min
3.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de orlando
 
  Libera,dragostea mea... (Italia 1975) Drama / 108 min
2.156 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia1
 
  Un baiat si cainele sau (SUA 1975) Comedie,Drama 90 min
2.797 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Conduita nepotrivita (Anglia 1975) Drama 108 Min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.09.2024  Adauga la favorite 36 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
Conduct Unbecoming
IMDB 6.5
Regia Michael Anderson




In 1880, doi tineri ofiteri britanici sosesc pentru a se alatura unui regiment in India. Locotenentul secundar de clasa mijlocie Arthur Drake, al carui tata a servit anterior in regiment, este dornic sa se incadreze. Locotenentul secund Edward Millington, fiul unui general, ii confera lui Drake ca intentioneaza sa-si esueze perioada de proba de 3 luni; el isi antagonizeaza in mod deliberat colegii sai ofiteri.

Acestia sosesc in timpul ceremoniei de comemorare a celei de-a treia aniversari a bataliei de la Rajapur, unde eroul cazut capitanul John Scarlett este onorat anual, cu vaduva sa din nou infatisata cu Crucea Victoria , acordata postum pentru vitejia sa, ca ea se intoarce in regiment. Uniforma insangerata si zdrentuita a capitanului Scarlett atarna bine intr-o cutie de sticla, ca o dovada a mortii sale brutale in mainile tribului. Majorii Alastair Wimbourne si Lionel Roach au vazut trupul salbatic si brutal emasculat al lui Scarlett.

Locotenentul Richard Fothergill ii instruieste pe cei doi nou-veniti cu privire la regulile si traditiile rigide ale regimentului. Ii avertizeaza pe tinerii ofiteri ca nu trebuie sa profite de favorurile oferite de atragatoarea si respectata vaduva, Marjorie Scarlett. Millington incalca imediat regulile adresandu-se doamnei Scarlett, iar Fothergill il avertizeaza ca o alta astfel de infractiune il va scoate din regiment.

In timp ce Millington ramane la distanta, Drake participa la un joc de mizerie regimentara in care ofiterii urmaresc un porc de lemn pe roti, tras de el, il prind si ii strapung cu sabiile inversunat anusul in timp ce striga „porc!"

La un dans, Millington se imbata si incearca sa o seduca pe doamna Scarlett in gradina. Ea il respinge, dar cateva clipe mai tarziu fuge inapoi in mizerie ranita si insangerata din spatele ei, pretinzand ca vinovat a fost Millington. O curte martiala informala - o audiere privata menita sa evite scandalul public pentru regiment - este prezidata de capitanul Stuart Harper. Ales de Milligan, Drake primeste ordin sa fie aparatorul lui Millington.

Desi este presat de ofiterul sau superior sa-l pledeze vinovat pe Millington si sa inchida rapid cazul, Drake insista sa dea inculpatului un proces echitabil. Drake afla de la servitorul indian al doamnei Scarlett ca doamna Bandanai, vaduva unui soldat indian care a murit impreuna cu Scarlett, a suferit un atac similar cu o sabie cu sase luni inainte, cu mult inainte ca Millington sa se alature regimentului. Cand este apasata, doamna Bandanai spune ca capitanul Scarlett a atacat-o.

Avertizandu-l pe doamna Scarlett sa taca, Wimbourne spune: „Vor lua India de langa voi". La audiere, cand i se arata rochia din noaptea atacului, cu sange si o taietura care ar fi putut fi facuta cu varful de sabie, doamna Scarlett joaca atacul, care imita jocul regimentar al ofiterilor care urmaresc apoi injunghie un lemn de lemn. porc pe roate. Ea admite ca nu Millington a fost cel care a atacat-o, dar nu va spune cine a facut-o, spunand ca regimentul sunt toti „barbati cruzi care trateaza femeile si porcii la fel".

Wimbourne stie cine este vinovatul, dar refuza sa-l identifice. Millington, acum dovedit nevinovat, este primit inapoi de ofiterii fratilor sai si acum se potriveste; Drake, dezgustat de adevarul pe care l-a descoperit, demisioneaza. Colonelul ii multumeste capitanului Harper pentru conduita sa in administrarea procedurilor neconcludente. Intrebat daca isi doreste demisia acceptata, Drake raspunde ca isi pune onoarea personala mai presus de cea a regimentului. Colonelul raspunde ca onoarea lui Drake si a regimentului ar trebui sa fie una, acceptand demisia cu regret.

Colonelul se confrunta cu Wimbourne despre protejarea atacatorului; Wimbourne raspunde ca identificarea vinovatului l-ar obliga pe colonel sa ia masuri oficiale: „Regimentul nu ar fi supravietuit niciodata scandalului". Wimbourne il asigura pe colonel ca problema va fi tratata „in mod traditional, ca o chestiune de onoare".

Wimbourne ii spune lui Drake ca protejarea vinovatului a fost despre „tovarasie", nu „onoare". Dupa ce a fost martor la cadavrul mutilat si emasculat al lui Scarlett, vinovatul a devenit posedat. Luand personajul lui Scarlett, el a imbracat haina insangerata si rupta a lui Scarlett pentru a ataca sotiile infide ale eroilor de regiment morti. Ascunzandu-l pe Drake in umbra pentru a putea fi martor, Wimbourne il confrunta pe maiorul Roach, spunand ca nu il mai poate proteja si ca problema trebuie sa se termine. Wimbourne si Drake il parasesc pe Roach cu un pistol incarcat, pe care Roach il pune la cap si il trage. Maiorul Roach este inregistrat „cu onoare" in arhivele regimentului ca „ucis in actiune" la Rajapur.

Distributie
Michael York ca 2Lt. Locotenentul Arthur E. Drake
Richard Attenborough ca maiorul Lionel E. Roach
Trevor Howard in rolul col. Benjamin Strang
Stacy Keach in rolul capitanului Stuart Harper
Christopher Plummer ca maiorul Alastair Wimbourne
Susannah York in rolul doamnei Marjorie Scarlett
James Faulkner ca 2Lt. Edward Millington
James Donald ca doctor
Rafiq Anwar ca Pradah Singh
Helen Cherry in rolul doamnei Strang
Michael Culver in rolul Lt. Richard Fothergill
Persis Khambatta ca doamna Bandanai
Michael Byrne ca 2Lt. Toby Strang
Michael Fleming in rolul Lt. Frank Hart
David Robb ca 2Lt. Iernile
David Purcell ca 2Lt. Boulton
Andrew Lodge ca 2Lt. Hutton
David Neville ca 2Lt. Cu adevarat
Jamila Massey in rolul servitorului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.