Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai bizare plante din lume- Victoria Amazonica
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Sargaselor
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bizare plante din lume-Welwitschia Mirabilis
1.442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vanatorii si pradatorii planetei
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bizare plante din lume-Wolffia Angusta
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bizare plante din lume-Lithops Julii
1.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reptile gigantice-Varanul
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Africa -Continentul culorilor
944 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria ceaiului 1
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina Botanica din Bucuresti
484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Plante Carnivore

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.08.2024  Adauga la favorite 228 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cephalotus este originar dintr-un colt mic din vestul Australiei si este o ad evarata bijuterie in lumea plantelor carnivore, cel putin din punctul de vedere al colectionarilor. Motivul este faptul ca genul Cephalotaceae are numai o specie, Cephalotus follicularis, si nu are alte rude apropiate in regatul plantelor. Exista unele variatii in cadrul speciei, dar acestea tin de dimensiune si tipul de dezvoltare: unele au palnia-capcana de culoare rosie, mai ales atunci cand este asezata in plin soare, pe cand altele raman verzi in aceleasi conditii. Cand e asezat la lumina slaba, Cephalotus ramane verde.


Cephalotus follicularis produce palnii-capcana lungi de 2-5 cm care sunt in general folosite pentru a atrage insectele taratoare; odata capturate, acestea nu mai pot iesi din structura bine pusa la punct a tecilor. La inceput, planta are un sistem de radacini fragile; in timp iasa, ele vor deveni rizomi subterani care vor produce alte plante la numai cativa centimetri de planta-mama. Tuburile care prind insectele apar pe planta incepand din primavara si pana toamna; iarna apar frunzele mici, plate. Florile se deschid pe ramuri inalte, ramificate, sunt mici (6 mm), albe si infloresc pe toata perioada verii; trebuie polenizate, fiecare facand cate 6-10 seminte.


Cephalotus provine dintr-un climat rece si nu ii place ca solul sa fie foarte cald, asadar e recomandabil sa aveti grija vara, pentru ca planta sa nu aiba de suferit. Este de preferat sa o tineti la umbra partiala si intr-un loc foarte bine ventilat.

Compostul trebuie sa fie format din turba, sphagnum sau o combinatie cu cele doua. Cand este transplantata in alt ghiveci, planta trebuie manevrata cu multa grija, mai ales in zona radacinilor, pentru a nu se rupe. Dupa divizarea plantei, compostul trebuie ''spalat'' cu un fungicid sistemic. Odata ce s-a prins, Cephalotus este o planta destul de rezistenta si va tolera o paleta larga de conditii. Pentru a creste perfect (intr-un grup de 15 cm diametru si palnii de 5 cm), va trebuie sa creasca in conditii perfecte.

Iarna planta carnivora va pierde din frunze, dar primavara vor aparea unele noi.


Cephalotus follicularis se inmulteste prin seminte, butasi sau divizare (a plantei sau radacinii). Planta este destul de sensibila si trebuie ingrijita cu atentie. Iarna frunzele se pot rupe pentru a i folosite ca butasi din care sa obtineti alta planta carnivora; frunzele trebuie indepartate cu grija de pe planta, in asa fel incat punctul in care frunza a fost prinsa de planta sa ramana intreg (de acolo va aparea o noua plantuta, in aproximativ sase luni).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.