Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lunga calatorie cu trenul / Film romanesc 1997/ 99 min
5.359 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Dusmanul din adancuri (SUA 1957 / Drama,Razboi,97 min
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Loving You (SUA 1957) Muzical cu Elvis Presley 97 min
1.618 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecourile unei veri (SUA 1976) Drama Jodie Foster 87 min
1.989 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Fiesta (SUA 1957) Ernest Hemingway,Drama / 124 min
2.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Inamicul din adancuri (SUA 1957) Razboi / 95 min
7.853 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Sapte valuri distanta (SUA 1957) Aventuri,Drama / 96 min
1.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Alfred Hitchcock - Franghie suficienta (UK 1957) 22 min
2.737 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.477 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Vara lunga si fierbinte (SUA 1957) Drama 115 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.08.2024  Adauga la favorite 24 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.3
   
 
The Long Hot Summer
IMDb 7.3
Regia Martin Ritt


Ben Quick este judecat pentru arderea hambarului , dar din moment ce nu exista dovezi, judecatorul ii ordona doar sa paraseasca orasul. Ben face o plimbare la Frenchman's Bend, Mississippi, cu doua tinere intr-un decapotabil, Clara Varner si cumnata ei Eula. Tatal Clarei, Will Varner, este proprietarul dominator al majoritatii orasului.

Will este plecat, dar singurul sau fiu, sotul Eulei, Jody, accepta sa-l lase pe Ben sa devina marsar intr-o ferma libera. Cand Will se intoarce dintr-o sedere in spital, este furios pe Jody pentru ca a angajat un „arzator de hambar" notoriu, dar in curand incepe sa vada in Ben o versiune mai tanara a lui si ajunge sa-i admire nemilosirea si ambitia, calitati care ii lipsesc lui Jody. Will este, de asemenea, dezamagit de faptul ca fiica sa, Clara, in varsta de 23 de ani, nu s-a casatorit cu barbatul cu care se intalneste de cinci sau sase ani: Alan Stewart, un rafinat „sange albastru" din sud si baiat al unei mame .

Prin urmare, Will planuieste sa-si impinga fiica si Ben impreuna. Cu toate acestea, ea este in mod deschis ostila parvenitului crud. Will este hotarat sa-si continue linia de sange, asa ca se ofera sa-l faca pe Ben bogat daca se casatoreste cu Clara. Intre timp, Minnie Littlejohn, amanta de multa vreme a lui Will, este nemultumita de aranjamentul lor si vrea sa se casatoreasca.


Eula si Jody
Jody devine din ce in ce mai frustrat, vazand ca pozitia lui este subminata, iar casnicia lui se clateste. Dupa ce Ben vinde niste cai salbatici fara valoare pentru Will, el este recompensat cu slujba de functionar in magazinul general al lui Will , alaturi de Jody. Will chiar il invita sa locuiasca in conacul familiei.

Jody trage o arma asupra lui Ben si ameninta ca il va ucide. Ben isi spune calea de iesire spunandu-i lui Jody despre comoara ingropata din perioada Razboiului Civil pe care se presupune ca a gasit-o pe o proprietate pe care i-a dat-o Will, un avans pentru a-si peceta targul cu Clara. Jody incepe sa sape si gaseste o punga de monede. Este bucuros, crezand ca ar putea in sfarsit sa scape de dominatia tatalui sau; el cumpara pamantul de la Ben. Tarziu in noaptea aceea, Will isi gaseste fiul, inca sapat. Dupa ce examineaza o moneda, Will observa ca a fost batuta in 1910. Jody este spulberata.

Ben o urmareste agresiv pe Clara. In cele din urma il intreaba pe Alan care sunt intentiile lui, iar el ii raspunde ca vrea doar sa o „ajute". Interpretand gresit ceea ce ii spune Clara, Will merge sa-l felicite pe Alan si pe mama lui pentru casatoria iminenta si este infuriat cand afla adevarul. Se intoarce acasa. Un Jody invins isi gaseste tatal singur in hambarul lor. Jody blocheaza intrarea si da foc hambarului, dar nu poate trece pana la capat si il elibereaza pe Will. Will este atins de schimbarea inimii lui Jody si il numeste „bratul sau drept puternic". Barbatii din oras presupun ca Ben este vinovat si intentioneaza sa-l linseze, dar Clara il salveaza din multime si il conduce inapoi la plantatie. Will dezamorseaza situatia spunand gloatei de linsare ca a pornit accidental focul.

Ben ii marturiseste Clarei ca tatal sau a fost un arzator de hambar, comitand incendiu atunci cand a fost jignit si ca a fost urmarit in mod fals de astfel de acuzatii din cauza tatalui sau. Ben ii spune ca pleaca din oras, dar Clara ii spune clar ca s-a indragostit de el.

Distributie
Paul Newman ca Ben Quick. Newman l-a cunoscut pe regizorul Martin Ritt ca student la Actors Studio, unde Ritt a fost profesor-asistent pentru Elia Kazan . [ 4 ] Newman, care era sub contract cu Warner Brothers , a fost imprumutat lui 20th Century Fox pentru o taxa de 75.000 USD. Intre timp, contractul lui ia adus 17.500 USD pentru fiecare lovitura de zece saptamani. [ 5 ] El a calatorit la Clinton, Louisiana , inainte de inceperea filmarilor pentru a studia manierele, accentul si vorbirea barbatilor din sud pentru a crea o caracterizare adecvata. [ 6 ]
Orson Welles in rolul lui Will Varner. Personajul a fost inspirat de Big Daddy Pollitt din piesa lui Tennessee Williams Cat on a Hot Tin Roof . [ 3 ] Prezenta lui Welles in film a fost marcata de multiple conflicte cu regizorul Martin Ritt. El a fost de acord sa preia rolul din cauza unei datorii fiscale de 150.000 USD; el a declarat ani mai tarziu: „Am urat sa fac Long Hot Summer . Rareori am fost la fel de nefericit intr-o imagine". [ 7 ]
Regizorul Martin Ritt i-a intalnit pe cei trei membri ai distributiei enumerati mai jos in timp ce erau studenti la Actors Studio . [ 8 ] [ 9 ]

Joanne Woodward ca Clara Varner. Woodward s-a casatorit cu Newman in 1958.
Anthony Franciosa ca Jody Varner
Lee Remick ca Eula Varner. Remick a recunoscut mai tarziu ca in timpul filmarii a fost intimidata de Orson Welles pe platourile de filmare din cauza statutului sau de „icoana". [ 10 ]
Rolurile secundare au fost jucate de:

Angela Lansbury ca Minnie Littlejohn
Richard Anderson ca Alan Stewart
Sarah Marshall ca Agnes Stewart
Mabel Albertson ca Elizabeth Stewart
J. Pat O'Malley in rolul lui Ratliff
William "Bill" Walker ca Lucius
Francis Sibley ca basist al trupei [ 11 ]


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.