Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lumea Comediei (SUA 1962) Comedie Harold Lloyd 98 min
1.858 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  The Birthday Party (UK 1968) Comedie,Mister 118 min
2.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Domnul procuror (SUA 1941 ) Comedie 69 min
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gorila (SUA 1939) Comedie,Crima,Horror,Mister / 65 min
2.002 vizite - 0 comentarii
adaugat de radio
 
  Reintoarcerea lui Topper (SUA 1941)Mister/Comedie 86 min
864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intoarcerea Omulului invizibil (SUA 1940) Mister 70 min
1.549 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Castigul surpriza (SUA 1941) Comedie,Romantic / 85 min
2.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de rece
 
  Castigul surpriza (SUA 1941) Comedie,Muzical / 82 min
1.020 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Optsprezece oameni la soare (Italia 1962) Comedie 95 min
1.028 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Marele om singuratic (SUA 2012)Comedie 95 min
1.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Proprietarul notoriu (SUA 1962) Comedie/Mister 123 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.08.2024  Adauga la favorite 24 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.7
   
 
The Notorious Landlady
Imdb 6.7
Regia Richard Quine
Un baiat impusca un trecator cu un pistol de jucarie. Doamna Dunhill, o femeie in varsta in scaun cu rotile, reactioneaza la un zgomot de impuscatura si mentioneaza ca acest lucru se datoreaza faptului ca impuscatura pe care a auzit-o este de la o arma adevarata si nu de la pistolul de jucarie. Vecinii isi deschid ferestrele pentru a se intreba despre impuscatura. Un diplomat american William Gridley tocmai a sosit la Londra si cauta sa inchirieze un apartament. El raspunde la o reclama din ziar. Cand ajunge la casa, o femeie de serviciu deschide usa si il informeaza ca apartamentul este inchiriat doar cuplurilor. O convinge sa arunce o privire in apartament si in acest timp isi da seama ca femeia de serviciu este de fapt proprietara apartamentului - Carly Hardwicke. Il lasa sa inchirieze etajul doi al casei. Gridley il informeaza pe seful sau, Franklyn Abruster, ca si-a gasit un apartament de inchiriat. Cand Abruster aude numele lui Carly Hardwicke, i se pare familiar, asa ca suna la departamentul de cercetare pentru a intreba daca au informatii. Se pare ca tot orasul suspecteaza ca Carly si-a ucis sotul Miles, insa, deoarece nu exista un cadavru, Carly nu poate fi urmarita penal. Cand se muta in casa, ea ii spune ca un dulap de la etajul principal este incuiat si sa-l foloseasca pe cel din camera lui. Gridley si Hardwicke ies la o intalnire in care sunt urmati de Scotland Yard. La restaurant, prezenta ei provoaca destula agitatie, dar Gridley nu tine seama de asta. In timp ce iese din restaurant, un barbat misterios se apropie de ea si ea il ia deoparte pentru a avea o conversatie cu el. Gridley se intreaba despre starea ei civila cand se intorc in casa si spune ca ar putea fi vaduva. Se trezeste noaptea cand o aude cantand la orga intr-o dispozitie ganditoare. A doua zi, un inspector Scotland Yard , Oliphant, viziteaza ambasada si il convinge pe Gridley sa o spioneze, deoarece ea i-a cerut asigurarea si suspecteaza ca l-a ucis. Cand se intoarce la apartament, gaseste un bilet suspect si decide sa se uite in dulap, unde gaseste o uniforma pe care o incearca. El trece prin casa si gaseste o sticla de arsenic si cateva carti care discuta despre crima. Carly se intoarce in timp ce el este in camera ei, asa ca se ascunde in dulapul ei si o aude vorbind cu cineva ca treaba trebuie facuta in seara asta si ar putea avea nevoie de doi barbati pentru a o scoate din casa. Reuseste sa returneze haina in dulap si sa se prefaca ca tocmai s-a intors. In acea seara, in timp ce facem un gratar in curtea din spate, unde toti vecinii ii privesc de la ferestre, izbucneste un incendiu. Incendiul face titlurile pe Fleet Street, iar Ambruster decide sa-l transfere in afara Londrei.

Carly merge la ambasada pentru a pleda cazul lui Gridley. Ea ii spune sefului lui Gridley, Franklyn Ambruster, ca Gridley este un om bun si ca nu trebuie sa-l transfere din tara. Ambruster este atins. O ia pe Carly la pranz, se indragosteste de ea si isi proclama nevinovatia in afacerea cu crima si decide sa nu-l transfere pe Gridley. Amandoi au decis sa cerceteze chestiunea si sa mearga la casa lui Carly, unde o vad vorbind cu barbatul misterios cu care a vorbit in afara restaurantului. Gridley decide sa-l urmeze in timp ce Ambruster o urmeaza pe Carly, care paraseste casa la scurt timp dupa aceea. Barbatul pe care Gridley il urmareste se dovedeste a fi un preot, iar Carly i-a vandut orga cu mult sub pret. Cand se intoarce la apartament, isi gaseste bagajele impachetate si Carly ii cere sa plece. El ii spune ca nu-i pasa daca ea si-a ucis sotul si ii spune ca o iubeste.

Gridley il suna pe Oliphant sa-l informeze ca nu o va mai spiona pe Carly si cand la telefon aud o impuscatura. Cand Gridley merge in camera lui Carly, el gaseste cadavrul lui Miles cu Carly stand deasupra lui, cu un pistol in mana. El merge sa stea langa ea cand sgt. Dillings de la detectivul Scotland Yard intra in camera facandu-l sa creada ca amandoi l-au impuscat pe Miles.

La ancheta medicului legist, Carly este autorizata atunci cand asistenta privata a unui vecin infirm, doamna Brown, depune marturie ca Miles a atacat-o pe Carly. Dupa ancheta, doamna Brown incearca sa o santajeze pe Carly pentru un bilet de amanet la un candelabru pe care Miles il umpluse cu bijuterii furate. Carly si Gridley incearca sa recupereze candelabrele, dar il gasesc pe amanetul ucis. Gridley si Carly o localizeaza apoi pe asistenta intr-o comunitate de pensionari Penzance . O surprind in momentul in care o imping pe doamna Dunhill de pe o stanca pentru a o reduce la tacere. (De fapt, doamna Dunhill a fost cea care i-a vazut pe Miles si Carly lupta, nu pe doamna Brown.) Gridley si Carly o salveaza pe batrana, in timp ce Ambruster si Oliphant sosesc cu elicopterul si o aresteaza pe doamna Brown. Abruster le spune apoi lui Gridley si Carly ca sunt mai bine in Statele Unite.

Distributie
Kim Novak ca Carlyle „Carly" Hardwicke
Jack Lemmon ca William „Bill" Gridley
Fred Astaire ca Franklyn Ambruster
Lionel Jeffries ca inspectorul Oliphant
Estelle Winwood ca doamna Dunhill
Maxwell Reed ca Miles Hardwicke
Philippa Bevans ca doamna Agatha Brown
Doris Lloyd ca Lady Fallott
Henry Daniell ca Strainul
Ronald Long ca medic legist
Richard Peel in rolul sergentului Dillings
Dick Crockett ca detectivul Carstairs
Ottola Nesmith ca femeie-flora
Bess Flowers ca spectator la tribunal
Scott Davey in rolul lui Henry
Ross Brown ca baiat
Mary O'Brady ca doamna Oliphant


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.