Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Infern pe 2 Roti (2008) Actiune,Drama,Thriller / 80 min
4.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Arabesque (SUA 1966) Thriller 105 min
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Se credea un Picasso (SUA 1974) Thriller 94 min
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe un drum gresit (Anglia 2000) Thriller / 91 minute
505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.616 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Blow Up (Anglia-Italia 1966) -Thriller 110 min
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inocentii (UK 1961) Horror,Thriller Subtitrat RO 99 min
2.668 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Amenintarea (UK 1971) Drama cu Dustin Hoffman 117 min
2.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Casa nu este o casa (SUA 1964) Drama istorica 98 min
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Becket (UK 1964) Richard Burton & Peter O'Toole 142 min
3.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Gorgona (Anglia 1964) Thriller 83 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.08.2024  Adauga la favorite 25 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Gorgona
IMDb 6.4
Regia Terence Fisher
Germania 1910: Satul Vandorf a suferit sapte crime oribile in cinci ani. In fiecare caz, nefericita victima a fost transformata in piatra.

In vechea moara de la marginea padurii, Sascha Cass ii spune iubitului ei artist Bruno Heitz ca ii poarta copilul. Dorind sa-si faca fata obligatiilor, Bruno pleaca in noapte pentru a-l vedea pe tatal lui Sascha, in ciuda rugamintilor ei pentru ca el sa nu plece. Ea alerga dupa el, dar in curand il pierde in padurea intunecata. Acolo, printre umbrele intunecate, ceva ii atrage atentia. Ea se uita in fata a ceva hidos si tipa. Ridicand din nou capul, se uita la groaza si tipa din nou inainte de a muri. La examinarea cadavrului, dr. Namaroff, un specialist local in creier la Institutia Medicala Vandorf, descopera ca trupul s-a transformat in piatra. Banuiala cade imediat asupra lui Bruno, care este disparut, dar este gasit spanzurat in padure de o echipa de cautare a politiei. O ancheta incompetenta decide ca este un caz de crima si sinucidere, iar Dr. Namaroff nu dezvaluie starea cadavrului lui Cass.

Satenii, simtindu-se furati de orice razbunare, il ataca pe tatal lui Bruno, profesorul Jules Heitz. Politia locala il avertizeaza pe profesor sa paraseasca satul, dar acesta refuza sa plece pana cand numele fiului sau este sters. Cauta ajutor de la dr. Namaroff. Heitz stie ca s-a pus la cale o conspiratie a tacerii si ca satenii nu cred adevarata cauza. Profesorul Heitz crede ca crimele sunt rezultatul a ceva neomenesc si hidos din mitologia antica. Spiritul sau bantuie Castelul Borski; numele sau este Megeara, o Gorgona , o creatura a carei chip oribil poate transforma pielea umana in piatra. La auzirea credintei lui Hertz, Namaroff inceteaza imediat discutia.

Profesorul Heitz il contacteaza pe bunul sau prieten, profesorul Meister de la Universitatea Leipzig, care este si tutorele fiului sau Paul. Paul pleaca imediat sa-si vada tatal. In acea noapte, profesorul Heitz este atras de Castelul Borski de un sunet ciudat. Acolo, printre umbre, se uita la ceva oribil; chipul Megearei Gorgona. El reuseste sa se intoarca clatinandu-se la casa morii si acolo, in timp ce se transforma incet in piatra, contureaza o scrisoare catre fiul sau Paul, spunandu-i despre groaza care il bantuie pe Vandorf. Ultimele sale cuvinte „Ma transform in piatra". Paul soseste si afland vestea trista a mortii tatalui sau, merge sa-l vada pe Namaroff. El este respins grosolan atunci cand intreaba daca exista vreo legatura cu supranaturalul despre care a scris tatal sau in scrisoarea sa pe moarte. Cu toate acestea, Paul castiga simpatie de la frumoasa asistenta a profesorului Namaroff, Carla Hoffman, care il viziteaza la vechea moara si citeste in secret scrisoarea pe care a scris-o profesorul Heitz. Mai tarziu, ea recita ceea ce isi aminteste din scrisoarea catre Namaroff la Institutie. Ei sunt intrerupti de Ratoff, gardianul care raporteaza ca Martha, o detinuta violenta, a evadat. Namaroff ii dezvaluie Carlei ca spiritul Megeara Gorgona exista si preia ocazional corpul unei fiinte umane nefericite.

In acea noapte, Paul este atras in afara casei morii de un sunet ciudat si acolo zareste groaza reflectarii Gorgonei in piscina din gradina. Se trezeste cinci zile mai tarziu in Institutia Medicala, in varsta de zece ani. Hotarat sa distruga creatura, Paul se intoarce la moara. Namaroff o are pe Carla urmata de Ratoff. In acea noapte, este luna plina. Sub luna plina, Paul viziteaza cimitirul si exhumeaza trupul tatalui sau si descopera ca este piatra solida. Carla il priveste in tacere din umbra. Iesind din ascunzatoarea ei, ii confera lui Paul ca Namaroff este indragostit de ea si este ingrozita de el. Paul ii spune Carlei ca o va lua cu el cand groaza se va termina. Dar Carla se teme ca va fi prea tarziu pana atunci.

Profesorul Meister, profesorul lui Paul, ajunge la moara pentru a-l vedea. Intre timp, la Institutia Medicala, Namaroff ii scoate creierul lui Martha, detinutul periculos care a murit la scurt timp dupa recucerirea de catre Ratoff. Carla credea ca Martha este principalul suspect in crime, dar acum simte o suspiciune mult mai proasta. Meister si Paul il viziteaza pe inspectorul Kanof. Il forteaza sa le spuna ca Carla a sosit in Vandorf ca amnezica inainte de prima crima.

Intalnindu-se in secret la Castelul Borski dimineata urmatoare devreme, Carla ii spune lui Paul ca va pleca cu el in siguranta, dar trebuie sa fie acum. El refuza si ea fuge. Paul alearga dupa ea si este atacat de un Ratoff care asteapta, dar Meister il sperie. Meister ii spune lui Paul ca crede ca Carla devine amnezica in timpul lunii pline. In acea perioada intra spiritul Megearei in corpul ei. Paul este de acord cu Carla ca sa plece acum este cel mai bun lucru, dar ea trebuie sa plece imediat si el va urma mai tarziu cand misterul va fi rezolvat. Mai tarziu, in acea zi, Paul transmite un cablu Leipzig, unde se presupune ca Carla a sosit cu trenul, dar nu exista nicio urma de ea.

In noaptea aceea se duce la Castelul Borski, in timp ce rasare luna plina. Acolo, in mijlocul ruinelor Castelului, Namaroff asteapta cu o sabie sosirea Carlei. El il ataca pe Paul si se lupta. Pe masura ce lupta continua, Gorgona apare in varful scarii Castelului. Namaroff profita de sansa si alerga inainte pentru a decapita creatura, dar el se uita la fata ei si este transformat in piatra. Paul este prins in capcana in timp ce creatura inainteaza spre el si o vede reflectata intr-o oglinda. In tacere, profesorul Meister se apropie din spate strangand sabia lui Namaroff. Cu o taietura rapida a lamei, el decapitat creatura - dar este prea tarziu pentru a-l salva pe Paul, care acum este pe moarte. Turnandu-se incet in piatra, Paul priveste capul taiat al Gorgonei in timp ce trasaturile sale se schimba in cele ale iubitei sale Carla.

Distributie
Christopher Lee ca profesorul Karl Meister
Peter Cushing ca Dr. Namaroff
Richard Pasco ca Paul Heitz
Barbara Shelley ca Carla Hoffman
Michael Goodliffe in rolul profesorului Jules Heitz
Jack Watson in rolul lui Ratoff
Patrick Troughton ca inspectorul Kanof
Prudence Hyman ca Megaera Gorgona
Joyce Hemson ca Martha
Toni Gilpin ca Sascha Cass
Jeremy Longhurst ca Bruno Heitz
Joseph O'Conor ca medic legist
Alister Williamson ca Janus Cass
Michael Peake ca politist
Redmond Phillips ca Hans


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.