Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  20 De locuri pe care avioanele nu au voie sa le survolez
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri pe care n-ai voie să le vizitezi
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zone interzise - Cele mai grele locuri din lume
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 locuri misterioase interzise vizitarii
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai periculoase locuri din lume
1.598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumi pierdute -mostenitori ai lui Genghis-Han
1.439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul matriarhat intr-o regiune din China
452 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul despre femeile europene antice
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casatorita cu Statul Islamic:
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Femeile din spatele gratiilor: Povesti adevarate
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

5 locuri din lume in care femeile nu au voie sa calce

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.08.2024  Adauga la favorite 49 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
5 locuri din lume in care femeile nu au voie sa calce
In lumea larga exista inca locuri in care prezenta femeilor nu este dorita, interdictie care in cele mai multe cazuri are legatura cu pastarea unor traditii religioase. Unul dintre ele se afla la noi in tara, fiind considerat un fel de Athos romanesc.

Manastirea Frasinei Aflata in comuna Muereasca, la 25 de kilometri de Ramnicu Valcea, Manastirea Frasinei este singura manastire ortodoxa din Romania in care accesul femeilor este interzis prin legamant. Biserica Manastirii Frasinei poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, ansamblul de cladiri, in forma de cetate, fiind ctitorit de Sfantul Ierarh Calinic. Interdictia privitoare la femei a fost impusa de duhovnicul si episcopul Calinic dupa o perioda de doi ani in care s-a rugat pe muntele sfant Athos, din Grecia, unde femeile nu au avut niciodata acces. Femeile sunt tinute la distanta de manastire nu in urma vreunui control riguros, ci de legamantul, pe care multi il considera blestem, lasat de Calinic, episcopul Ramnicului Noului Severin, la 17 ianuarie 1867, si gravat pe o piatra asezata la doi kilometri de manastire
Acest sfant locas s-a cladit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca din partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori acolo, de aceea sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, garbavia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vina asupra lor tot fericitul bine", dupa cum spune legamantul.

Muntele Athos Poate cel mai cunoscut loc unde femeile nu au voie sa paseasca, Muntele Muntele Athos sau Muntele Sfant, a devenit o destinatie importanta pentru turismul religios, fiind loc de pelerinaj. O traditie straveche numita avaton, care inseamna „neumblat", actioneaza ca un fel de granita naturala a Sfantului Munte dincolo de care femeile nu pot trece. Pe insula nu se afla nici macar animale de sex feminin, cu exceptia pisicilor, gainilor si pasarilor salbatice. Legenda Sfantului Munte spune ca atunci cand corabia in care se afla Maica Domnului s-a apropiat de tarm, toti idolii din munte au cazut cu fetele la pamant, sfaramandu-se in mii de bucati. Maica Domnului a coborat pe mal si, pentru ca i-a placut locul, l-a binecuvantat si L-a rugat pe Fiul ei sa-i daruiasca asezarea. Dupa ce le-a vorbit despre Hristos, botezandu-i, Maica Domnului le-a spus locuitorilor de aici: „O, fii luminati, ascultati: acest loc a fost sortit mie de catre Fiul meu si Dumnezeul vostru. Voim insa, nu veti mai ramane mult aici, pentru ca pe muntele acesta voi trimite barbati din toata lumea, ca sa vietuiasca in curatie, dupa chipul ingerilor.“ Astfel, pe Muntele Athos este permisa prezenta spirituala a unei singure femei: Maica Domnului.

Muntele Omine, Japonia Nici linistea calugarilor de pe muntele Omine, din Japonia, nu poate fi tulburata de femei. Numai barbatilor li se permite sa vina in pelerinaj si sa escaladeze muntele pentru a vizita templul de aici. “Accesul femeilor interzis. Regulile Sfantului Munte Ominesan interzic accesul femeilor dincolo de aceasta poarta, potrivit traditiilor religioase. Templul Ominesanji" este mesajul cu care sunt intampinati vizitatorii la inceputul ascensiunii. De peste 1.300 de ani, lucrurile au ramas la fel, iar templul budist nu a a primit vreodata vizitatoare. Accesul femeilor a fost interzis pentru a le face mai usoara misiunea spirituala calugarilor si mai ales tinerilor ucenici care trebuie sa lase deoparte tentatiile lumii obisnuite, cum este si sexul.

Mormintele sacre Haji Ali Dargah, India In Mumbai, India, femeile nu pot intra in zona mormintelor sacre Haji Ali Dargah Shrine, desi a devenit o destinatie turistica foarte cautata, unde pot veni pana la 20.000 de turisti pe zi.

Templul Sabarimala, Kerala, India Acest centru hindus de pelerinaj din muntele vestic Ghat al Indiei adaposteste templul Sastha. Calugarii au stabilit ca orice femeie pana la varsta menopauzei, de regula intre 10 si 50 de ani, nu are voie sa intre in lacasul de cult, pentru ca va intina locul. Conform credintei religioase, menstruatia femeilor este sinonima cu impuritatea. . Tempul este un loc important de pelerinaj, cu o medie de 10 milioane de vizitatori anual. Femeile aflate la menstruatie nu au voie sa intre nici in templele hinduse din Indonezia, India si Bali.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.