Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Omul cu bratul de aur (SUA 1955) Drama 119 min
733 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina fecioara(SUA 1955)Drama 92 min
2.921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amantul doamnei Chatterley (Franta 1955) Drama 100 min
21.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de polux
 
  Amantul doamnei Chatterley (Franta 1955) Drama 100 min
4.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.710 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Regina fecioara (SUA 1955) Drama 92 min
1.028 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O viata ca un pariu (SUA 1955) Drama,Film-Noir / 75 min
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul fara stea (SUA 1955) Western 89 min
917 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Priveste dincolo de tine (SUA 1955) Drama 135 min
853 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kentuckianul (SUA 1955) Western Drama 103 min
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Omul in costum de flanel gri(SUA 1955) Drama 153 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.08.2024  Adauga la favorite 25 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
THE MAN IN THE GRAY FLANNEL SUIT
IMDB 7,1
Regia Nunnally Johnson
La zece ani de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Tom Rath ( Gregory Peck ) locuieste in suburbiile Connecticutului impreuna cu sotia sa Betsy ( Jennifer Jones ) si trei copii. Intampina dificultati in a-si sustine familia si ambitiile sotiei sale cu salariul de scriitor la o fundatie nonprofit din Manhattan. Pe langa o casnicie tulbure, Tom se confrunta si cu sindromul de stres post-traumatic sub forma de flashback-uri frecvente si nelinistitoare din serviciul sau de lupta ca capitan de armata in teatrele din Europa si Pacific . Acestea includ actiuni in care a ucis barbati in lupta (inclusiv, din intamplare, pe cel mai bun prieten al sau) si o scurta aventura cu o tanara italiana pe nume Maria ( Marisa Pavan ) in timp ce era implicata cu Betsy.

Cand o mostenire sperata de la bunica recent decedata a lui Tom se dovedeste a fi epuizata, lasand doar averea ei mare si de nevanzare, Betsy il preseaza pe Tom sa-si caute un loc de munca mai bine platit. Actionand pe baza unui pont de la un coleg de navetisti, el solicita un loc de munca in relatii publice la reteaua de televiziune United Broadcasting Company (UBC). Solicitat sa-si scrie autobiografia ca parte a procesului de interviu, el amana in favoarea unei simple declaratii conform careia isi doreste postul, se asteapta ca poate creste in el si va fi bucuros sa raspunda la orice intrebari legate direct de cererea sa. Sinceritatea sa atrage atentia presedintelui fondator al retelei Ralph Hopkins ( Fredric March ), care ii cauta ajutorul pentru lansarea unei campanii nationale de sanatate mintala pe care lui Hopkins o tine drag. Hopkins este puternic si foarte respectat, dar un dependent de munca al carui succes a fost in detrimentul vietii sale de familie, lasandu-l instrainat de sotia si de fiica sa rebela, care in curand fugi cu un barbat nepotrivit. Este atras de sinceritatea si trasaturile fizice ale lui Tom care ii amintesc de fiul iubit pe care l-a pierdut in al Doilea Razboi Mondial.

Tom este supravegheat initial de Bill Ogden ( Henry Daniell ), un micromanager uleios si politician de birou care respinge proiectele lui Tom ale unui discurs important cu care Hopkins intentioneaza sa lanseze campania, inlocuindu-si propriul schita plina de platitude cu ceea ce Ogden crede ca Hopkins vrea sa auda. Constient ca impulsul pentru acel teren a venit de la Hopkins insusi si sub presiunea periculos de catre Ogden, Tom planuieste sa joace si sa accepte acel proiect, dar, convins de Betsy, ii prezinta lui Hopkins ideile sale originale. Hopkins este atat uimit, cat si intrigat de abordarea incisiva si candoarea lui Tom, dar intalnirea lor din apartamentul lui Hopkins este intrerupta de vestea nedorita ca fiica lui a fugit. Profund deranjat, Hopkins devine reflexiv si ii spune lui Tom ca fiul sau „a facut ceea ce trebuie" si a refuzat o comisie in al Doilea Razboi Mondial si, ulterior, a fost ucis in actiune ca un inrolat. Hopkins regreta acum ca si-a ignorat familia si il sfatuieste pe Tom sa nu faca aceeasi greseala.

Betsy vinde brusc casa modesta suburbana a familiei si le muta in conacul bunicii defunctei a lui Tom, pe care o mustra drept „Dragonwyck". Complicatiile apar imediat cand Edward ( Joseph Sweeney ), ingrijitorul de multa vreme al batranei, sustine ca bunica lui Tom ii lasase mostenire mosia. Judecatorul Bernstein ( Lee J. Cobb ) intervine si prezinta dovezi care sugereaza ca nu numai ca Edward a falsificat scrisoarea legata de mostenire, dar si-a umplut si facturile, epuizand astfel proprietatea si acumuland o avere mare pe care nu ar fi putut-o explica altfel. Sotii Rath sunt capabili sa pastreze casa.

La noul sau loc de munca, Tom se intalneste cu operatorul de lift Caesar ( Keenan Wynn ), sergentul sau din Italia. Cezar este casatorit cu verisoara lui Maria, flacara sa italiana, si ii spune lui Tom ca Maria si fiul ei de catre Tom sunt disperati dupa bani in tara lor inca devastata de razboi. Tom si-a tinut secret de Betsy aventura si posibilul copil, dar, indemnat in acea seara de indemnul ei sa spuna intotdeauna adevarul, el ii spune acum. Betsy reactioneaza furioasa si pleaca cu viteza in masina familiei.

In dimineata urmatoare, politia din South Bay il suna pentru a-i spune lui Tom ca o au pe Betsy, care a ramas fara benzina in timpul zborului. Hopkins il suna apoi pentru a-i cere lui Tom sa-l insoteasca intr-o calatorie in California in sprijinul noii campanii. Tom refuza, spunand ca vrea doar „sa lucreze intre 9 si 5 si sa petreaca restul timpului cu familia mea", o decizie pe care Hopkins o accepta cu respect, dar cu regret.

Tom o preia pe Betsy si se impaca. Cuplul merge apoi la judecatorul Bernstein pentru a infiinta un canal la persoana a treia pentru a trimite fonduri fiului lui Tom in Italia. Pleaca impreuna, se imbratiseaza si se saruta.

Distributie
Gregory Peck ca Tom Rath
Jennifer Jones ca Betsy Rath
Fredric March ca Ralph Hopkins
Marisa Pavan ca Maria Montagne
Lee J. Cobb in rolul judecatorului Bernstein
Ann Harding ca Helen Hopkins
Keenan Wynn in rolul sergentului. Cezar Gardella
Gene Lockhart ca Bill Hawthorne
Gigi Perreau ca Susan Hopkins
Portland Mason ca Janey Rath
Arthur O'Connell ca Gordon Walker
Henry Daniell ca Bill Ogden
Connie Gilchrist in rolul doamnei Manter
Joseph Sweeney ca Edward M. Schultz
Sandy Descher ca Barbara Rath


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.