Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Gura Calului (UK 1958) Comedie / 93 minute HD
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
745 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un zambet sigur (SUA 1958) Drama 104 min
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheia IAnglia 1958) Razboi/Dragoste 134 min
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amantii ( Franta 1958) Drama 90 min
1.403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vraja fierbinte (SUA 1958) Drama 1958
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O crima silentioasa (SUA 1958) Drama,Film-Noir 86 min
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  Umbra Infricosatoare (UK 1958) Thriller ,Mister / 83 min
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Mingea (Romania 1958) Drama 70 min
1.666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scurta intalnire (Anglia) 1974 Drama 103 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Gura calului ( Anglia 1958 ) Drama 97 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.08.2024  Adauga la favorite 26 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
The Horse's Mouth 1958
IMDb 7.00
Regia Ronald Neame


Pictorul excentric Gulley Jimson este eliberat dintr-o pedeapsa de o luna de inchisoare pentru hartuirea telefonica a sponsorului sau, domnul Hickson. Nosy Barbon, care vrea sa fie protejatul lui Jimson, il intampina pe Jimson la HM Prison Wormwood Scrubs , dar Jimson incearca sa-l descurajeze pe Nosy sa-si capete existenta. Jimson merge la casa lui, pe care prietena lui mai mare, Coker, a intretinut-o in absenta lui.

Jimson incearca sa imprumute bani de la Hickson si Coker. Mai tarziu, Jimson si Coker il viziteaza pe Hickson pentru a asigura plata pentru opera de arta a lui Jimson. Jimson incearca sa fure lucrari inapoi de la locul lui Hickson, dar Coker il opreste. Hickson suna la politie, dar Jimson si Coker evadeaza.

Jimson raspunde la o nota de la AW Alabaster, secretarul lui Sir William si Lady Beeder, care sunt interesati sa achizitioneze lucrarile timpurii ale lui Jimson. Jimson si Coker incearca sa obtina una dintre acele lucrari de la Sara Monday, fosta sotie a lui Jimson, dar ea le refuza.

Cand Jimson ii viziteaza pe familia Beeders, vede un perete gol in resedinta lor si este inspirat sa picteze Invierea lui Lazar . El afla ca Beeders pleaca pentru sase saptamani si profita de absenta lor pentru a executa pictura. Un vechi rival artistic, Abel, se amesteca pe Jimson pentru a aduce un bloc mare de marmura pentru a indeplini o comisie de sculptura pentru British Rail. Jimson amaneteaza obiectele de valoare ale familiei Beeders, iar Abel si Jimson distrug accidental o parte din podeaua Beeders-ului cand marmura este aruncata. Dupa ce Jimson a terminat pictura, Beeders se intorc. Socati de pictura, cad prin gaura din podea.

Jimson se intoarce la casa lui si il gaseste pe Coker acolo. Ea a fost concediata de la slujba ei de barma dupa ce presa a raportat incidentul de la resedinta lui Hickson. Mai tarziu in acea seara, ea il surprinde pe Jimson cu vestea ca Hickson a murit si ca a lasat mostenire colectia sa de lucrari lui Jimson „natiunii". Aceste lucrari sunt expuse la Tate Gallery, pe care Jimson o viziteaza. In coada lunga pentru expozitie, Jimson o vede pe Sara. El incearca din nou sa recastige piesa in posesia ei, iar ea ii da un tub rulou. Cand se intoarce la casa barca, Coker si Nosy descopera ca sulul contine doar hartie igienica. Nosy il urmareste pe Jimson pana la casa Sarei, unde Sara ramane inconstienta cand Jimson apuca tabloul.

Jimson si Nosy cauta adapost intr-o biserica abandonata. Jimson este imediat inspirat sa execute cea mai mare lucrare a sa, Judecata de Apoi , pe un perete gol. Afland ca biserica va fi daramata in decurs de doua saptamani, Jimson, Nosy si Coker recruteaza tineri locali pentru a ajuta la finalizarea picturii. Un oficial al consiliului local care supravegheaza demolarea cladirii se opune activitatilor lor. Jimson o recruteaza pe Lady Beeder pentru a participa. Pictura este finalizata in ziua programata pentru demolare. Dupa ce echipa de demolare ii avertizeaza pe toata lumea sa se retraga, Jimson conduce brusc un buldozer prin perete, simtind ca este necesar sa distruga lucrarea inainte ca oricine altcineva sa o faca. Jimson alearga inapoi la barca sa si porneste pe Tamisa inainte ca Nosy si Coker sa-l poata opri.

Distributie
Alec Guinness ca Gulley Jimson
Kay Walsh ca domnisoara D. Coker
Renee Houston ca Sara Monday
Mike Morgan ca Nosy
Robert Coote ca Sir William Beeder
Arthur Macrae ca AW Alabaster
Veronica Turleigh ca Lady Beeder
Michael Gough ca Abel [Bisson]
Reginald Beckwith in rolul capitanului Jones
Ernest Thesiger ca Hickson
Richard Caldicot ca Roberts (majordomul lui Hickson)
Richard Leech ca Hodges (porter in apartamente)
John Kidd ca agent de amanet
Gillian Vaughan ca Lollie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.