Begonia de gradina este o planta rustica si, totodata, una dintre cele mai vesele plante ornamentale. Desi este iubitoare de soare, aceasta suporta bine si temperaturile scazute, nu insa si inghetul. Plantarea ar fi de preferat sa se faca intr-un loc insorit, insa begonia se va dezvolta la fel de frumos si intr-unul semiumbros. Important este ca solul sa fie bine afanat, bogat in turba si ingrasaminte naturale. Intre flori, se pastreaza o distanta de 20-25 cm pentru a da posibilitatea radacinilor sa se dezvolte in voie.
Ingrijirea begoniei nu presupune mai mult de o udare de doua ori pe saptamana si fertilizare cu ingrasamant de doua ori pe luna. Florile ofilite se rup pe masura ce apar, pentru ca planta sa beneficieze de o inflorire indelungata. Totodata, ramurile lungi si firave vor trebui taiate, in acest fel, planta avand posibilitatea sa creasca mai compact. Toamna tarziu, rasadurile trebuie scoase din pamant si aduse in casa, unde vor fi puse in ghivece, urmand a fi replantate la sfarsitul sezonului rece.
Begonia: inmultire
Inmultirea begoniei de gradina se face extrem de simplu, prin butasi taiati primavara (lastari sau frunze), care se pun intr-un vas cu apa. In cateva saptamani, vor prinde radacini si vor putea fi plantati in gradina.