Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Numele meu e Sarah (SUA 2019) Drama,Biografic 111 min
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina fecioara(SUA 1955)Drama 92 min
2.909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.700 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Regina fecioara (SUA 1955) Drama 92 min
1.019 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O fata stralucitoare (SUA 1998) Drama,Romantic / 91 min
1.839 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O viata ca un pariu (SUA 1955) Drama,Film-Noir / 75 min
723 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul cu bratul de aur (SUA 1955) Drama 119 min
719 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cutitul cel mare (SUA 1955) Drama 111 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.07.2024  Adauga la favorite 51 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
The Big Knife
IMDB 6.8
Regia
Robert Aldrich

Charlie Castle, un actor de mare succesde la Hollywood, locuieste intr-o casa imensa, cu toate facilitatile asociate celebritatii sale. Influentul cronicar de barfa Patty Benedict il viziteaza pentru a afla informatii despre casnicia lui, dar Castle refuza sa confirme nimic pentru ea. Sotia sa, Marion, si-a luat fiul cel mic si locuieste separat de el; ea este, de fapt, la un pas de a cere divortul. Sa saturat de afemeiatul lui betiv si de fapt ca a renuntat la idealurile sale pentru asteptarile mai mici de la Hollywood.

Indignat de respingerea ei, Benedict il ameninta pe Castle ca intentioneaza sa sape intr-un anumit incident intunecat din trecutul sau. Amandoi stiu despre ce vorbeste.

Marion nu vrea ca Castle sa-si reinnoiasca contractul cu puternicul sef al studioului Stanley Shriner Hoff si nu va fi de acord cu o reconciliere cu sotul ei daca acesta semneaza. Un Castle torturat emotional doreste cu disperare sa o recastige pe Marion, care a fost propusa de scriitor si prietenul lui Castle, Hank Teagle. Castle este de acord, dorind sa fie liber de stransoarea studioului asupra vietii si carierei sale si sa poata face o munca mai inspirata decat filmele schlock pe care Hoff le impinge asupra lui.

Il roaga pe agentul sau nevoias, Nat, sa-l ajute sa fie liber. Cu toate acestea, Nat este constient de fapt ca Hoff si mana lui dreapta, Smiley Coy, cunosc adevarul din spatele unui accident de lovitura si fuga in care Castle se afla la volan si care a dus la moarte. Prietenul lui Castle, Buddy Bliss, si-a luat vina pentru accident si a executat pedeapsa pentru acesta.

Hoff si Coy ajung la casa lui Castle pentru a incheia afacerea. Sfidarea lui Castle il infurie pe Hoff, care este dispus sa faca orice, inclusiv santaj in legatura cu accidentul, pentru a forta pe actor sa se angajeze intr-o intelegere de sapte ani. Dupa ce a privit inevitabilul in fata, Castle se da inapoi si semneaza noul contract.

Sotia lasciva a lui Buddy, Connie, vine; descurajat, Castle permite ca partea intunecata a naturii lui sa prevaleze si se culca cu ea. Ulterior, Marion si Hank participa la o adunare la locul lui Castle, dupa care Castle o impune pe sotia lui sa asculte din nou rationamentul sau cu privire la motivul pentru care ar trebui sa se reuneasca. Ea pleaca in cele din urma cu Hank, dar de fapt sunt doua ganduri despre Castle.

Intre timp, Smiley, care a participat la o petrecere la unul vecinii lui Castle, vine sa-i spuna actorului ca Dixie Evans, o starleta care se lupta, care se intampla sa fi fost in masina dintre Castle in noaptea accidentului, ameninta sa se lupte. dezvaluie ce ea stie despre accident. Smiley ii sugereaza Castle sa o invite, sa vorbeasca si sa vada daca o poate convinge sa taca. Castle face acest lucru si este intelegator fata de sentimentele ei de a fi tratata in mod mizerabil si nesocotita ca actrita. Ea vrea sa-l strice pe Hoff, nu pe Castle.

Dupa ce la pus pe Hank sa o duca inapoi la Castle, Marion soseste in timp ce Dixie este acolo. Actrita pleaca imediat si cuplul poarta o conversatie intensa; Marion arata clar ca este cel putin dispus sa incerce din nou sa le reaprinda casnicia.

Ulterior, Dixie merge la biroul lui Hoff si provoaca o astfel de tulburare, seful studioului si Smiley decide ca trebuie sa fie redusa definitiv la tacere. Smiley va prezenta lui Castle un plan pentru a realiza acest lucru, care implica crima. In cele din urma, indemnat sa-si sustina idealurile, actorul ii cheama pe Hoff si Nat si, cu Marion prezenta si acum cunostinta de prezenta lui Dixie in noaptea accidentului, ii sfideaza pe acesti barbati nemilos care il angajeaza. De asemenea, el ordona sa nu i se intample nimic lui Dixie.

Hoff si Smiley incearca inca un truc de extorcare, producand inregistrari facute in secret despre Marion cu Hank. Nici Marion, nici Castle nu sunt miscati de aceasta incercare si, in cele din urma, un Hoff revoltat il da drumul lui Castle. „Ai terminat", spune Smiley actorului. Dupa un scurt ragaz linistit, Buddy intra in furtuna pentru a dezvalui ca a descoperit aventura lui Castle cu Connie. In loc accepte pe Castle oferta lui de a se lasa lovit, Buddy ii scuipa in fata.

Castle cere sa se faca o baie si, dupa ce ia promis lui Marion „un viitor mai bun", urca. Smiley se intoarce sa-l sune pe Hoff si il anunta ca Dixie, iesind clatinand dintr-un bar si iesind in strada, a fost lovita si ucisa de un autobuz.

In ciuda faptului ca sa rascumparat in multe feluri, Castle este devastat de tradarea unui prieten, de sacrificiul integritatii sale si de angoasa pe care a provocat-o femeii pe care o adora. Dupa ce am dat seama ca apa curge sus si prin tavan de desubt, S-a, Marion si Nat intra in baie. In timp ce Marion tipa, Smiley ia la telefon si spune studioului ca Castle a murit de un atac de cord, in timp ce ii spune sa-i spuna lui Stanley ca sa taiat de trei ori. Marion se intristeaza, in timp ce camera se retrage si nu dezvaluie ca o urmam plansul pe un ecran de cinema.

Distributie
Jack Palanceca Castelul Charlie
Ida Lupinoca Castelul Marion
Wendell Coreyca Smiley Coy
Jean Hagenca Connie Bliss
Rod Steigerca Stanley Shriner Hoff
Shelley Wintersca Dixie Evans
Ilka Chaseca Patty Benedict
Everett Sloaneca Nat Danziger
Wesley Addyca Horatio „Hank" Teagle
Paul Langtonin rolul lui Buddy Bliss
Nick Dennisca Mickey Feeney
Bill Walkerin rolul lui Russell
Michael Winkelmanca Castelul Billy
Strother Martinca Stillman


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.