Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula barbatilor condamnati (SUA 1940) Thriller 67 min
2.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea Albastra (SUA 1940) cu Shirley Temple / 82 min
2.638 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Trei oameni pentru Texas (SUA 1940) Western / 72 min
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iubitorul de Razboi (SUA 1962) cu Steve McQueen 105 min
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Intoarcerea Omulului invizibil (SUA 1940) Mister 70 min
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Comoara zapezii (SUA 1968) Drama istorica 95 min
175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proscrisul (SUA 1943) Drama,Romantic,Western / 117 min
3.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Blonda de gheata (SUA 1948) Crima/Drama 73 min
488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Barbati mici (SUA 1940) Drama 80 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.06.2024  Adauga la favorite 14 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.2
   
 
LITTLE MEN (1940)
IMDB 5.2
Regia Norman Z. McLeod



La sfarsitul anilor 1860, escrocul major Burdie pune reclame in ziare care vinde un portret gravat in rama al lui George Washington pentru un dolar. Clientii primesc o stampila postala de trei centi din Washington, infipta in mijlocul unei bucati de hartie cu chenar de cadru. Un escroc pe nume Willie Vulpea vine si ii spune ca prietenul lor, Lefty, a murit si a vrut ca Burdie sa-si creasca fiul, a carui mama este si ea moarta. Burdie il numeste pe baiat Dan si il creste ca fiind propriul sau fiu. Maiorul Burdie castiga bani facand ceea ce el considera o munca cinstita – vanzand un leac fals pentru betie. Burdie si Dan traverseaza Statele Unite, vanzand asa-zisul remediu imbuteliat la expozitiile de medicina .

In 1880, oficialii locali insista ca Dan trebuie sa mearga la scoala si ii recomanda sa fie inscris la Plumfield, un internat rural care se afla la o ferma. Burdie este de acord sa-l duca pe Dan la Plumfield si ii spune ca ii va placea acolo.

Plumfield este condusa de Josephine Bhaer (cunoscuta ca Jo sau matusa Jo) si de sotul ei, profesorul Bhaer, care s-a nascut si a crescut in Elvetia. Majoritatea elevilor lor sunt baieti, dar o invata si pe nepoata lui Jo, Nan , plus alte doua fete sa-i dea lui Nan prietene. Ei au inchiriat Plumfield, dar au primit o scrisoare in care se spunea ca vor trebui sa elibereze proprietatea cand se incheie contractul de inchiriere, cu exceptia cazului in care pot plati 5.000 de dolari pentru a cumpara ferma. Sotii Bhaer au economisit 2.500 de dolari, iar profesorul Bhaer vrea sa ia banii si sa-i investeasca pentru a obtine suma necesara.

Willie Vulpea vine sa-l vada pe maiorul Burdie. Willie a ispasit 12 ani dintr-o pedeapsa de 14 ani de inchisoare pentru jaf de banca, dar a scapat si a facut autoritatile inchisorii sa creada ca s-a inecat. Willie a adus cu el un afis care spunea ca a fost o recompensa de 5.000 de dolari pentru capturarea sa. El tinea afisul pentru ca avea o imagine buna cu el pe el. Willie decide sa se intample cand Burdie si Dan merg la Plumfield.

Burdie le spune familiei Bhaers ca calatoreste prin tara pentru munca sa si sustine ca face investitii. Profesorul Bhaer ii ofera cei 2.500 de dolari ai cuplului si ii cere sa-i investeasca, astfel incat banii sa se dubleze. Burdie ia banii, dar apoi decide ca a gresit si ii spune lui Willie ca va plasa banii in banca lui si apoi va trimite un cec de 2.500 de dolari sotilor Bhaer.

La inceput, Dan uraste asta la Plumfield, unde nu numai ca trebuie sa faca temele scolare, dar i se atribuie treburi agricole, inclusiv mulsul iubitei vaci de lapte a scolii, Buttercup. Lui Dan ii place sa fumeze, sa joace poker si sa cante cantece despre bautura. Tomboy Nan este interesat de Dan, dar ceilalti studenti, inclusiv un student mai in varsta pe nume Jack, il considera pe Dan un creator de probleme.

Familia Bhaer primeste o notificare ca cecul de scolarizare al maiorului Burdie a respins deoarece contul a fost inchis. Burdie primeste o notificare ca banca lui a esuat si si-a pierdut toti banii, inclusiv cei 2.500 de dolari pe care planuise sa se intoarca la Bhaers. Maiorul Burdie spune ca nu se va putea intoarce niciodata la scoala, pentru ca simte ca este rusinos ca i-au disparut banii.

Plumfield va trebui sa se inchida la sfarsitul lunii, cu exceptia cazului in care are loc un miracol si pot gasi o modalitate de a obtine 5.000 de dolari. Jo crede ca Burdie le-a furat banii, dar profesorul Bhaer crede ca barbatul este sincer. Bancherul lor s-a oferit sa cumpere Buttercup cu 300 de dolari si, din moment ce nu au alti bani, sunt de acord sa-si vanda vaca de lapte premiata. Jo ii cere lui Dan sa lege Buttercup si vitelul ei de spatele caruciorului bancherului.

Jack le spune celorlalti studenti ca a auzit-o pe matusa Jo spunand ca scoala trebuie sa se inchida, deoarece tatal lui Dan este un escroc care a furat bani de la Bhaer. Dan declara ca tatal sau este sincer, iar cei doi baieti se cearta. Jack cade si aproape moare din cauza unei rani la cap. Este trimis dupa un medic, iar un reporter vine si intervieveaza studentii. Ziarele din toata tara au o stire de pe prima pagina despre maiorul Burdie ca este un escroc si Dan care il batea brutal pe un coleg.

Burdie si Willie citesc povestea, iar Burdie este hotarat sa-i arate lui Dan ca este sincer – chiar daca trebuie sa fie necinstit pentru a face acest lucru. El falsifica un cec de 2.500 de dolari si el si Willie se intorc la Plumfield. Burdie le da banii Bhaerilor. Apare un om al legii, iar Burdie roaga pe toata lumea sa nu-l informeze pe Dan pe tatal sau ca va merge la inchisoare. Willie decide sa ajute, asa ca ii arata lui Jo afisul cu recompense si ii spune sa-l predea astfel incat sa primeasca recompensa de 5.000 de dolari si sa salveze scoala. Omul legii spune ca daca banca le primeste banii inapoi, Burdie va primi probabil doar o pedeapsa de doi ani de inchisoare.

Dan are o scurta vizita cu barbatul despre care crede ca este tatal sau. Burdie ii spune ca va calatori prin tara in interes de afaceri timp de doi ani, dar Dan va ramane la Plumfield si va primi o educatie. Dan este acum fericit sa ramana la scoala si toata lumea se bucura ca Buttercup nu trebuie vandut. Burdie si Willie merg la inchisoare.

Distribuie
Kay Francis ca Jo March Bhaer
Jack Oakie ca Willie Vulpea
George Bancroft ca maiorul Burdle
Jimmy Lydon ca Dan
Ann Gillis ca Nan
Carl Esmond in rolul profesorului Bhaer
Richard Nichols ca Teddy
Francesca Santoro ca Bess
Lillian Randolph ca Asia
Johnny Burke ca Silas
Sammy McKim ca Tommy
Edward Rice ca Demi
Anne Howard ca Daisy
Jimmy Zahner in rolul lui Jack
Bobby Cooper in rolul lui Adolphus
Schuyler Standish ca Nat
Paul Matthews in rolul Stuffy
Tony Neil ca Ned
Fred Estes ca Emmett
Douglas Rucker ca Billy
Donald Rackerby in rolul lui Frank
William Demarest ca agentul Tom Thorpe
Sterling Holloway ca reporter
Isabel Jewell ca Stella
Elsie the Cow ca Buttercup


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.