Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Trenul de noapte spre Munchen (USA 1940) / 96 min
1.406 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Insula barbatilor condamnati (SUA 1940) Thriller 67 min
2.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Orient Express - Un tren scrie istorie
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O doamna in primejdie (UK 1940) Thriller / 72 minute
1.019 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Trenul cu Fantome (UK 1941) Comedie,Horror
1.726 vizite - 0 comentarii
adaugat de ella
 
  Casa secretelor (SUA 1936 ) Thriller 70 min
425 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frica brusca (SUA 1952) Thriller 110min
160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fata din stiri (UK 1940) Crima,Thriller / 74 minute
832 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe un drum gresit (Anglia 2000) Thriller / 91 minute
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Drumul Hotilor (SUA 1957) Aventuri,Crima,Drama 72 minute
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Tren de noapte spre Munchen (Anglia 1940) Thriller 95 m

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.06.2024  Adauga la favorite 12 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Night Train to Munich

IMDB 7.2
Regia Carol Reed


Pe masura ce fortele germane preiau Cehoslovacia in martie 1939, Axel Bomasch, un om de stiinta cehoslovac care lucreaza la un nou tip de blindaj, este trimis cu avionul in Marea Britanie . Fiica lui Bomasch, Anna, este arestata inainte de a ajunge la aeroport si trimisa intr-un lagar de concentrare , unde este interogata de nazistii care il urmaresc pe tatal ei. Anna refuza sa coopereze. In curand, ea se imprieteneste cu un coleg de prizonier pe nume Karl Marsen, care spune ca este un profesor inchis pentru opiniile sale politice. Impreuna reusesc sa evadeze si sa se indrepte spre Londra. Marsen este de fapt un agent Gestapo desemnat sa-i castige increderea si sa-si localizeze tatal.

Urmand sugestia lui Marsen, Anna plaseaza o reclama secreta in ziar pentru a-l anunta pe tatal ei ca se afla in tara. La scurt timp dupa, ea primeste un telefon anonim cu instructiuni sa mearga in orasul Brightbourne. Acolo, Anna il contacteaza pe Dickie Randall, un ofiter britanic de informatii care lucreaza sub acoperire ca un animator pe nume Gus Bennett. Randall o duce pe Anna la tatal ei, care acum lucreaza pentru Royal Navy la baza navala fictiva Dartland. Anna se cearta cu Randall in legatura cu incercarea ei de a posta o scrisoare catre Marsen (cu stampila postala informativa ). Nu conteaza, deoarece doctorul John Fredericks, superiorul sub acoperire al lui Marsen la Londra, o indrumase la Brightbourne.

La scurt timp dupa, Marsen aranjeaza rapirea Annei si a tatalui ei si ii aduce inapoi in Germania cu un submarin . Rapitorii lor ameninta ca o vor pune intr-un lagar de concentrare daca Bomasch refuza sa lucreze pentru nazisti. Propunerea lui Randall de a salva Bomasches este (neoficial) acceptata. Calatoreste la Berlin si se infiltreaza in cladirea in care sunt tinuti Bomasches, dandu-se drept maiorul Ulrich Herzog al Corpului Inginerilor. Ii pacaleste pe capitanul Prada si pe amiralul Hassinger, facandu-le sa creada ca a fost iubitul Annei cu ani in urma si o poate convinge sa-si convinga tatal sa coopereze. Randall isi petrece noaptea cu Anna in camera ei de hotel pentru a mentine pretentia. Cand Bomasches-ii primesc ordin sa fie trimisi la Munchen, el planuieste sa-i insoteasca si sa le aranjeze evadarea. Marsen apare chiar cand sunt pe cale sa paraseasca hotelul; a fost desemnat sa-i escorteze la Munchen.

Situatia lui Randall se complica si mai mult la gara , unde este recunoscut de un fost coleg de clasa pe nume Caldicott , care pleaca din Germania cu prietenul sau Charters. Randall neaga ca l-a cunoscut pe Caldicott, dar banuielile lui Marsen sunt trezite. Cand trenul face o oprire neprogramata (a oprit de un paznic al unei gare interpretat de Irene Handl intr-un rol necreditat devreme) pentru a infrunta trupe, deoarece Marea Britanie a declarat razboi Germaniei in acea dimineata, Marsen profita de ocazie pentru a-si suna la telefon. sediu pentru a-l investiga pe Herzog. Cand superiorii lui Marsen suna inapoi pentru a confirma ca nu exista maiorul Herzog, Charters, incercand sa foloseasca un alt telefon, aude ca Randall va fi arestat cand vor ajunge la Munchen.

Cei doi englezi abia reusesc sa se urce in tren inainte de a pleca. Caldicott ii da un avertisment lui Randall, care este astfel pregatit cand Marsen scoate o arma in timp ce se apropie de Munchen. Charters si Caldicott ii inving mai intai pe cei doi paznici, apoi pe Marsen. Dupa ce a schimbat uniformele cu Marsen, Randall preia o masina. Acestia accelereaza un drum de munte, cu Marsen si oamenii lui in urmarire fierbinte. Ei ajung la un tramvai aerian ; la celalalt capat este Elvetia neutra . Randall reuseste sa-i impuste pe toti urmaritorii lor, cu exceptia lui Marsen, in timp ce Anna si ceilalti evadeaza cu tramvaiul. Randall se urca apoi in celalalt tramvai si schimba fotografii cu Marsen, care inverseaza directia tramvaiului lui Randall, dar reuseste sa sara la celalalt tramvai pe masura ce acesta trece. Cand il loveste pe Marsen in picior, acesta din urma este fie incapabil, fie nu doreste sa ajunga la comenzi si sa-l impiedice pe Randall sa ajunga in siguranta. Randall si Anna se imbratiseaza.

Distribuie
Margaret Lockwood ca Anna Bomasch
Rex Harrison ca Dickie Randall / Gus Bennett / Ulrich Herzog
Paul Henreid ca capitanul Karl Marsen (creditat ca Paul von Hernried)
Basil Radford ca Charters
Naunton Wayne ca Caldicott
James Harcourt ca Axel Bomasch
Felix Aylmer ca Dr. John Fredericks
Wyndham Goldie ca Charles Dryton
Roland Culver ca Roberts
Eliot Makeham ca Schwab
Raymond Huntley ca Kampenfeldt
Austin Trevor in rolul capitanului Prada
Kenneth Kent ca controlor
CV Franta ca amiral Hassinger
Frederick Valk ca ofiter Gestapo (creditat ca Fritz Valk)
Morland Graham ca asistent teleferic
Hugh Griffith ca Sailor (necreditat)
Billy Russell ca Adolf Hitler (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.