Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Anna Lucasta (SUA 1949) Drama,Thriller / 96 minute
1.676 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
972 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prea tarziu pentru lacrimi (SUA 1949) Crime,Drama 99 min
764 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Maltratatul (SUA 1949) Crima,Drama,Film-Noir / 96 min
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Portul New York-ului (SUA 1949) cu Yul Brynner 81 min
6.486 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Si copilul face trei (SUA 1949) Comedie 84 min
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lovitura (SUA 2003) Thriller 94 min
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Domnia terorii (SUA 1949) Thriller 89 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2024  Adauga la favorite 18 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.9
   
 
Reign of Terror
IMDB 6.9
Regia Anthony Mann
Cel mai puternic om din Franta,Maximilien Robespierre, vrea sa devina dictatorul natiunii. Il cheamape Francois Barras, singurul om care il poate nominaliza in fata Conventiei Nationale. Barras refuza sa faca acest lucru si se ascunde.

Intre timp, patriotul Charles D'Aubigny il ucide si il ucide in secret pe Duval, procurorul de laStrasbourg, pe care Robespierre la chemat la Paris in scopuri necunoscute (pe care dusmanii lui Robespierre doresc sa le stabileasca). Nici Robespierre, niciFouche, seful politiei sale secrete, nu l-au mai intalnit pe Duval, asa ca inlocuirea ramane nedetectata. Robespier il informeaza pe D'Aubigny ca cartea sa neagra, care contine numele celor pe care intentioneaza sa-i denunte si pe care ia executat, a fost furata. Numerosii dusmani ai lui Robespierre sunt tinuti in frau nestiind daca numele lor sunt sau nu pe lista. Daca ar afla cu certitudine ca sunt pe lista, s-ar uni impotriva lui. El ii da lui D'Aubigny autoritate asupra tuturor celor din Franta si 24 de ore pentru a recupera cartea.

D'Aubigny il intalneste pe Barras prin singurul sau contact, Madelon, pe care D'Aubigny la iubit candva. Cu toate acestea, el a fost urmarit, iar politia, condusa deSaint-Just, il aresteaza pe Barras. In ciuda faptului ca se afla intr-o pozitie inconfortabila, D'Aubigny reuseste sa inlature suspiciunile ambelor parti ca le-a tradat.

Vizitand Barras in inchisoare, el il informeaza ca trei dintre oamenii sai au fost ucisi. In mod ciudat, camerele lor nu au fost jefuite in cautarea cartii, ceea ce la determinat pe D'Aubigny sa presupuna ca aceasta nu a fost niciodata furata si ca Robespierre foloseste presupusul furt pentru a-si distrage atentia inamicilor. Saint-Just, inca suspicios, o trimite pe sotia lui Duval sa-si identifice sotul. Pretinzand ca este Madame Duval, Madelon il elibereaza pe D'Aubigny, in timp ce adevarata Madame Duval il asteapta la poarta.

Inainte sa se raspandeasca veste despre uzurparea identitatii sale, D'Aubigny se intoarce la biroul privat al lui Robespierre – situat in camerele din spate ale unei brutarie – pentru a cauta cartea. Acolo il intalneste pe Fouche. Cand D'Aubigny gaseste cartea, Fouche cautare sa-l injunghie. D'Aubigny il sugruma in inconstienta si evadeaza. El si Madelon se ascund la ferma colegilor conspiratori, sotii Blanchard, care sunt fie arestati la Paris, fie deja morti in mainile sergentului St. Just. Sf. Doar merge la ferma familiei Blanchard si nu primeste ajutor de la nimeni de acolo. D'Aubigny si Madelon fug calare si urmaresc urmarire. D'Aubigny scapa, dar Madelon este prinsa si dusa inapoi la Paris. In ciuda faptului ca a fost torturata de sergent, ea refuza sa vorbeasca.

Conventia este intrunita si pe cale de a se reuni. Fouche apare si ii arata lui D'Aubigny un cercel al lui Madelon. Fara carte, multi altii vor muri, Dizolvati la Conventie. Fouche inclina palaria catre Robespierre, dar Barras vede cartea fiind transmisa din mana in mana printre delegati, in timp ce Robespierre il denunta pe Barras intr-un discurs. Intre timp, D'Aubigny cerceteaza biroul lui Robespierre, iar sergentul o duce intr-o camera ascunsa. Robespierre incheie discursul si este socat sa se trezeasca denuntat si urmarit de multime. El este urmat la biroul sau si aproape ii aduce la calcai cu cuvintele sale de aur. Cu toate acestea, Fouche ii ordona unui barbat sa-l impuste pe Robespierre prin falca, facandu-l la tacere pentru totdeauna. Acest lucru face imposibil ca un D'Aubigny disperat sa afle unde se afla Madelon. Robespierre este dus laGhilotina.

D'Aubigny se intoarce in biroul lui Robespierre si il sfasie. In disperare, arunca lanterna pe podea in fata unei biblioteci, planuind sa arda totul. Torta dezvaluie o pata pe podea care il duce in camera secreta. El il ucide pe sergent si o salveaza pe Madelon.

In afara brutariei, Fouche incepe sa vorbeasca cu un ofiter al armatei in timp ce multimea sarbatoreste moartea lui Robespierre. Fouche, pe cale sa-si ia concediu de la ofiter, il intreaba cum se numeste. Barbatul raspunde: „Bonaparte.Napoleon Bonaparte". Fouche, neimpresionat, promite inca sa-si aminteasca numele.

Distributie


Robert Cummingsca Charles D'Aubigny
Richard BasehartcaMaximilien Robespierre
Richard HartcaFrancois Barras
Arlene Dahlca Madelon
Arnold MosscaFouche
Norman Lloydin rollui Tallien
Charles McGrawca sergent
Beulah Bondica bunica Blanchard
Jess BarkercaLouis Antoine de Saint-Just
Wade Crosby in rollui Danton
Russ Tamblynca fiul cel mare al lui Pierre


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.