Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Oamenii vor vorbi (SUA 1951) Comedie Cary Grant 110 min
2.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.514 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Suddenly (SUA 1954) Drama 75 min
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Titanic (SUA 1996) Actiune,Drama,Romantic / 172 min
8.809 vizite - 0 comentarii
adaugat de flautul
 
  Lovitura mortala (SUA 1954) Drama, Film-Noir / 99 min
939 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  More (Germania 1969) Crima,Drama,Romantic / 110 min
2.824 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadea
 
  O plimbare sub clar de luna (SUA 1954) Weastern 113 min
2.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de video
 
  Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 140 minute
2.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Satins and Spurs (1954) Muzical 90 min
208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Desiree (SUA 1954) Dragoste ,istoric 110 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2024  Adauga la favorite 35 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
DESIREE
IMDB 6.4
Regia Henry Koster


In 1794, la Marsilia , Desiree Clary face cunostinta cu un corsican , Joseph Bonaparte , si ii invita pe acesta si pe fratele sau, capitanul Napoleon Bonaparte , sa cheme familia a doua zi. A doua zi, Julie , sora lui Desiree, si Joseph sunt imediat atrasi unul de celalalt, iar Napoleon este luat cu Desiree. El ii recunoaste ca bietii frati Bonaparte au nevoie de zestrele bogate ale surorilor Clary. Mai tarziu, Desiree afla ca Napoleon a fost arestat si dus la Paris .

Napoleon se intoarce in cele din urma la Marsilia, ii spune lui Desiree ca a fost scutit de toate acuzatiile, dar i s-a ordonat sa urmareasca regalistii Bourbon din Paris. Desiree il roaga pe Napoleon sa paraseasca armata si sa se alature fratelui ei in afaceri, dar el bate joc de idee si, in schimb, propune casatorie. Desiree accepta si ii imprumuta lui Napoleon banii pentru a se intoarce la Paris.

Napoleon ii spune ca o va iubi mereu si ca se va intoarce in curand la nunta lor, dar, pe masura ce lunile trec, Desiree incepe sa se indoiasca de el si pleaca in orasul unde il intalneste pe generalul Jean-Baptiste Bernadotte . Ea afla ca Napoleon este logodit cu bogata Josephine de Beauharnais . Desiree se gandeste la sinucidere, dar Bernadotte, care s-a indragostit de ea, o opreste.

Mai tarziu, in 1797, Napoleon, acum principalul general al Frantei, a reusit sa cucereasca Italia , iar Desiree locuieste la Roma cu Julie si Joseph. In curand, se satura de Roma si decide sa se intoarca la Paris, unde il intalneste pe Napoleon, acum casatorit cu Josephine, care anunta ca va pleca intr-o noua campanie in Egipt . Bernadotte este incantat sa o revada pe Desiree si ii propune in casatorie.

Pana la 4 iulie 1799, Desiree si Bernadotte s-au instalat fericiti in viata de casatorie si au un fiu, Oscar (Nicholas Koster). La 9 noiembrie 1799, Napoleon este proclamat prim consul al Republicii Franceze si ii cere lui Bernadotte sa se alature consiliului sau de stat, iar Bernadotte este de acord.

Cativa ani mai tarziu, Napoleon este proclamat imparat , iar la incoronarea sa ia coroana din mainile Papei Pius al VII-lea si se incoroneaza.

Cinci ani mai tarziu, in cautarea disperata de un mostenitor, Napoleon divorteaza de Josephine, iar Desiree isi mangaie fosta rivala, inainte de viitoarea casatorie a lui Napoleon cu Marie Louise a Austriei, in varsta de 18 ani . Napoleon implica Franta in mai multe razboaie, iar Bernadotte este abordat de reprezentantii regelui Carol al XIII-lea al Suediei , care doreste sa-l adopte si sa-l faca mostenitorul tronului. Desiree, uluita de vestea ca intr-o zi va fi regina, isi sustine totusi sotul, iar in cele din urma Napoleon le permite amandoi sa paraseasca Parisul.

La Stockholm , Desiree nu se potriveste cu familia regala si cere sa plece acasa. Opt luni mai tarziu, ea participa la un bal la Paris, la care Napoleon isi arata noul fiu, Napoleon al II-lea . Napoleon face amenintari voalate cu privire la alianta lui Bernadotte cu Rusia si anunta multimii ca va fi tinuta ostatica pentru a asigura sprijinul Suediei in timp ce armata lui invadeaza Rusia si cucereste Moscova .

Armata lui Napoleon este invinsa, iar acesta o viziteaza pe Desiree, cerandu-i sa scrie o scrisoare lui Bernadotte, cerandu-i ajutorul. Desiree realizeaza ca Napoleon inca o iubeste si a venit mai mult pentru ea decat sa ceara ajutorul sotului ei. Curand dupa aceea, in timpul Razboiului celei de-a sasea coalitii , Bernadotte conduce una dintre armatele care il copleseste pe Napoleon, iar generalul triumfator se reuneste cu Desiree inainte de a se intoarce in Suedia.

Exilul lui Napoleon in Elba este insa de scurta durata, iar dupa batalia de la Waterloo , Napoleon se retrage cu armata sa personala la Chateau de Malmaison . Reprezentantii armatelor aliate ii cer pe Desiree sa vorbeasca cu Napoleon, in speranta ca ea il poate convinge sa se predea. Napoleon accepta sa vorbeasca singur cu Desiree si se gandeste la care ar fi fost destinul lui daca s-ar fi casatorit cu ea. Napoleon proclama ca si-a dat viata pentru a proteja Franta, dar Desiree ii spune bland ca trebuie sa faca ceea ce ii cere Franta si sa plece in exil pe Sf. Elena . Comentand cat de ciudat este ca cei mai de seama barbati ai timpului lor s-au indragostit de ea, Napoleon ii da lui Desiree sabia in semn de capitulare si o asigura ca zestrea ei nu a fost singurul motiv pentru care i-a propus cu multi ani in urma la Marsilia. .

Distribuie
Marlon Brando ca Napoleon Bonaparte
Jean Simmons ca Desiree Clary
Merle Oberon ca Josephine de Beauharnais
Michael Rennie ca Jean-Baptiste Bernadotte
Cameron Mitchell ca Joseph Bonaparte
Elizabeth Sellars ca Julie Clary
Charlotte Austin ca Paulette
Cathleen Nesbitt in rolul doamnei. Bonaparte
Evelyn Varden ca Marie
Isobel Elsom ca Madame Clary
John Hoyt ca Talleyrand
Alan Napier ca Despereaux
Necreditat

Nicholas Koster ca Oscar
Richard Deacon ca Etienne
Edith Evanson ca Regina Hedwig
Carolyn Jones in rolul doamnei. Talien
Sam Gilman ca Fouche
Larry Craine ca Louis Bonaparte
Judy Lester ca Caroline Bonaparte
Louis Borel in rolul baronului Morner
Peter Bourne ca Contele Brahe
Dorothy Neumann ca Regina Sofia
Violet Rensing ca Marie Louise a Austriei


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.