Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Farfurii zburatoare peste Istanbul (Turcia 1955) 65 min
2.634 vizite - 0 comentarii
adaugat de sordi
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina fecioara(SUA 1955)Drama 92 min
2.920 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lasa pusca jos ! (SUA 1955) Comedie / 70 minute
921 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vara celor 8 colegi (SUA 2016) Comedie,Romantic 89 min
1.410 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Summerhood (SUA 2008) Comedie / 88 minute
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.708 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Un job de vara (SUA 1989) Comedie / 72 minute
886 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ora de vara (SUA 1955) Comedie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.05.2024  Adauga la favorite 58 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
Summertime
IMDb 7.1
Regia David Lean


Jane Hudson este o „secretara eleganta" necasatorita, de varsta mijlocie, auto-descrisa din Akron, Ohio , aflata in vacanta de vara, bucurandu-se de visul ei de o viata de a o calatorie la Venetia dupa ce a economisit bani pentru aceasta de mai multi ani. In vaporetto pana la hotel, ea intalneste doi colegi americani, Lloyd si Edith McIlhenny. La hotel, sunt intampinati de signora Fiorini, o vaduva care si-a transformat casa in pensiune . De asemenea, la proprietate sunt cazati Eddie Yaeger, un tanar pictor american, si sotia sa Phyl. Jane este necajita din cand in cand in timpul sederii ei de catre Mauro, un prietenos slabanog italian de strada.

In prima ei seara la Venetia, Jane merge pe jos in Piazza San Marco , unde vederea atator cupluri romantice ii intensifica singuratatea. In timp ce sta la o cafenea in aer liber , ea devine constienta de un italian singur care o urmareste; panicata, pleaca repede.

A doua zi, Jane merge la cumparaturi si vede un pahar de sticla rosie in vitrina unui magazin de antichitati. La intrarea in magazin, ea descopera ca proprietarul, Renato de Rossi, este barbatul de care fugise cu o noapte inainte. El o asigura ca paharul este un artefact autentic din secolul al XVIII-lea, iar ea il cumpara dupa ce el o invata arta targuirii. In speranta ca o va vedea din nou, Renato se ofera sa caute un pahar potrivit. A doua zi dimineata, Jane se intoarce la magazin cu Mauro si este dezamagita sa descopere ca Renato nu este acolo. Jane este umilita cand paseste din greseala inapoi intr-un canal in timp ce filmeaza magazinul lui de Rossi. Ea il roaga pe Mauro sa o duca acasa la Pensione Fiorini.

In acea seara, de Rossi vine la pensiunea ei si ii marturiseste atractia pentru ea. Cand Jane rezista avansurilor sale, el o avertizeaza sa nu piarda o oportunitate de fericire. Ea pare pe punctul de a accepta sa ia cina cu el cand familia McIlhenny se intorc dintr-o excursie de cumparaturi la Murano, unde au cumparat un set de pahare rosii noi, similare cu cele cumparate de Jane. Renato isi da seama ca Jane crede acum ca a escrocat-o, dar o asigura ca aceleasi modele au fost folosite de secole in Venetia si insista ca paharul ei este o antichitate autentica. Furia lui Jane se potoleste, iar promisiunea lui Rossini din Piazza San Marco o convinge sa accepte invitatia lui.

Cuplul participa la concertul la lumina lunii din piata, unde o orchestra canta uvertura pentru La gazza ladra . Cand un vanzator de flori se apropie de ei, Renato este surprins cand Jane alege o gardenie simpla in loc de orhidee . Mai tarziu, in timp ce cuplul rataceste prin Venetia, Jane isi arunca gardenia intr-un canal; in ciuda multor eforturi, Renato nu poate sa-l recupereze pentru ea. Cand se intorc la pensiune, Renato o saruta pe Jane, iar ea ii raspunde pasional si murmura: „Te iubesc", inainte de a se grabi in camera ei. A doua zi, Jane se rasfata cu tratamente de salon si haine noi in asteptarea intalnirii lor in seara aceea. In timp ce ea il asteapta in piata, soseste „nepotul" lui Renato, Vito, care dezvaluie din neatentie ca el este de fapt fiul lui Renato. Uimita sa descopere ca Renato este casatorit si are mai multi copii, Jane se refugiaza intr-un bar unde il intalneste pe Phyl, care ii marturiseste ca casatoria ei cu Eddie este in dificultate.

La intoarcerea la pensiune, Jane descopera ca Eddie are o aventura cu signora Fiorini, cu Mauro actionand ca intermediar. Ea este ingrozita, spunand „Ceva se intampla cu acest oras noaptea". Renato soseste si ii spune ca in Italia lucrurile stau diferit, iar relatia dintre Signora si Eddie nu este treaba ei. El recunoaste ca este casatorit, dar sustine ca el si sotia lui sunt despartiti, lucru pe care il ascunsese pentru ca nu a vrut sa o sperie. El o acuza ca este imatura si ca nu vrea sa accepte ceea ce poate avea mai degraba decat sa tanjeasca dupa ceea ce nu poate fi atins. Jane se cedeaza. Intalnirea lor continua intr-un club de noapte din curte in aer liber, unde danseaza toata noaptea. Dupa aceea, cu artificii in departare, Jane si Renato merg la casa lui Renato unde se desavarseste aventura lor.

Cuplul petrec cateva zile idilice pe Burano . Jane, nedorind sa ramana intr-o relatie despre care stie ca este destinata sa se termine nefericit, decide sa se intoarca acasa devreme. Renato o roaga sa ramana, dar Jane insista sa plece, argumentand ca este mai bine sa plece de la o petrecere inainte de a se termina. Desi Jane ii cere lui Renato sa nu vina la gara, ea spera ca acesta ii va ignora cererea. Mai tarziu, pe peronul garii, Mauro alerga sa-si ia ramas bun si ii ofera lui Jane un bibelou gratuit cadou. Pe masura ce trenul incepe sa paraseasca gara, Jane este incantata sa-l vada pe Renato alergand pe peron. El incearca sa-i dea un pachet prin fereastra, dar trenul se misca prea repede. Se opreste, deschide cutia si isi ridica cadoul: o alta gardenie.

Distribuie
Katharine Hepburn ca Jane Hudson
Rossano Brazzi ca Renato de Rossi
Isa Miranda ca signora Fiorini
Darren McGavin ca Eddie Yaeger
Mari Aldon ca Phyl Yaeger
Jane Rose ca doamna McIlhenny (Rose a fost singurul membru al distributiei din productia de pe Broadway care a aparut in film)
MacDonald Parke ca domnul McIlhenny
Gaetano Autiero ca Mauro
Jeremy Spenser ca Vito de Rossi
Virginia Simion ca Giovanna
Andre Morell ca englez in compartimentul de tren (necreditat)
Gino Cavalieri ca portar la gara (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.