Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ultima data cand am vazut Parisul (SUA 1954) / 112 min
3.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de sclava
 
  Punctul vazut ultima data (SUA 1998) Drama
231 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Punctul vazut ultima data (SUA 1998) Drama 96 min
26 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lovitura mortala (SUA 1954) Drama, Film-Noir / 99 min
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.378 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Inaintea tuturor (SUA 2016) Drama 86 min
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robinson Crusoe (SUA 1954) / Drama 89 minute
2.638 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Suddenly (SUA 1954) Drama 75 min
718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultima noapte a singuratatii (Romania 1976) Drama 83 min
2.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obsesia magnifica (SUA 1954) Drama / 107 minute
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ultima data cand am vazut Parisu(SUA 1954) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.05.2024  Adauga la favorite 56 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.1
   
 
Last Time I Saw Paris
IMDB 6.1
Regia Richard Brooks


Pe masura ce al Doilea Razboi Mondial se incheie in Europa, jurnalistul Stars and Stripes Charles Wills ( Van Johnson ) este pe strazile Parisului, acoperind sarbatorile. El este prins brusc de o femeie frumoasa, care il saruta si dispare. Charles urmareste multimea la Cafe Dhingo si intalneste o alta femeie draguta pe nume Marion Ellswirth ( Donna Reed ). Atractia reciproca este instantanee, iar ea il invita sa se alature sarbatoririi tatalui ei a sfarsitului razboiului din Europa. Charles, Marion si petitorul ei francez, Claude Matine, ajung la casa Ellswirth si aflam ca femeia care l-a sarutat pe Charles este sora mai mica a lui Marion, Helen ( Elizabeth Taylor ).

Tatal lor, James Ellswirth ( Walter Pidgeon ), supravietuise Primului Razboi Mondial si s-a alaturat prompt Generatiei Pierdute . Spre deosebire de majoritatea plutitorilor, el nu a iesit niciodata din asta, crescandu-si cele doua fiice pentru a-si dori un astfel de stil de viata. Helen isi ia dupa tatal ei si isi foloseste frumusetea pentru a-si sustine o viata de lux, chiar daca sunt fara probleme. Marion merge invers si cauta tineri seriosi si conventionali, precum Claude, un aspirant procuror, si Charles, viitorul romancier.

Charles si Helen incep sa se intalneasca si se indragostesc. Dupa ce Helen isi revine dupa un caz de pneumonie aproape de moarte, se casatoresc si se stabilesc la Paris. James se alatura cu bunavointa familiei fericite a lui Charles, Helen avand in cele din urma o fiica, Vickie. Marion, dupa ce l-a pierdut pe Charles in favoarea lui Helen, accepta sa se casatoreasca cu Claude. Charles se straduieste sa-si faca rostul cu salariul sau slab, lucreaza fara succes la romanele sale si are grija de Vickie.

Cam in aceasta perioada, campurile de petrol steril din Texas pe care James le cumparase cu ani inainte au inceput in sfarsit sa produca. Charles, caruia James ii daduse campurile petroliere drept zestre, renunta la slujba, iar Helen si James incep sa gazduiasca petreceri in loc sa mearga la ele. Bogatia brusca o schimba pe Helen, care devine mai responsabila, iar Charles isi paraseste averea dupa ce a renuntat la slujba de ziar si a primit toate romanele respinse de editori. De asemenea, fiecare incep sa urmareasca alte interese: Helen flirteaza cu frumosul tenismen Paul Lane ( Roger Moore ), iar Charles concureaza intr-o cursa locala de la Monte Carlo la Paris cu divortata profesionista Lorraine Quarl.

Dupa cursa, Charles se intoarce la Paris, doar pentru a o gasi pe Helen stand cu Paul in Cafe Dhingo. O cearta izbucneste intre Paul si Charles, iar un Charles furios pleaca primul acasa si pune lantul pe usa, impiedicand-o sa fie deschisa pana la capat. Cand Helen vine acasa si incearca sa intre, nu poate. Ea il striga, dar Charles este intr-o stupoare beata pe scara, iar sticla ii cade din maini in timp ce Helen il suna. Helen trebuie sa mearga pana la sora ei in zapada si ploaie. Ea face din nou pneumonie si moare.

Marion solicita si obtine custodia completa a lui Vickie, iar Charles se intoarce acasa in America. Cativa ani mai tarziu, dupa ce s-a indreptat, a publicat o carte si a incetat sa bea, Charles se intoarce la Paris, sperand ca reforma sa o va convinge pe Marion sa i-o dea inapoi pe Vickie. Charles ii spune lui Marion ca acum bea un singur pahar pe zi. Marion refuza, inca simtindu-se resentita fata de faptul ca Charles s-a indragostit de Helen in loc de ea si ca el este responsabil pentru moartea lui Helen. Vazand ca Charles si Vickie sunt impreuna, Claude intervine si ii spune lui Marion ca ea il pedepseste pe Charles pentru ca nu si-a dat seama ca Marion l-a iubit, ci s-a casatorit cu Helen, iar pedeapsa pentru aceasta este sa-i ia singurul lucru care i-a mai ramas: al lui. fiica. Claude ii cere lui Marion sa-l accepte si sa-si doreasca propriul copil din dragoste si nu din infrangere (ca urmare a faptului ca Charles i-a permis lui Helen sa moara).

Marion intra in Cafe Dhingo (pe al carui perete principal este o imagine mare a lui Helen) sa-l caute pe Charles (care se uita la tablou) si ii spune ca Helen nu si-ar fi dorit sa fie singur. In afara cafenelei, Claude este cu Vickie. Copilul alearga la Charles, iar Charles si copilul pleaca impreuna.

Distribuie
Sursa: The New York Times [4]

Taylor ca Helen Ellswirth
Elizabeth Taylor ca Helen Ellswirth
Van Johnson ca Charles Wills
Walter Pidgeon ca James Ellswirth
Donna Reed ca Marion Ellswirth
Eva Gabor ca Lorraine Quarl
Kurt Kasznar ca Maurice
George Dolenz ca Claude Matine
Roger Moore ca Paul
Sandy Descher ca Vicki
Celia Lovsky in rolul mamei
Peter Leeds ca Barney
Dave Seville in rolul lui Charlie
John Doucette in rolul lui Campbell
Odette Myrtil ca cantareata
Beatrice Miller ca Grace (necreditat)
Matt Moore ca englez (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.