Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Samanta de Tamarind (SUA 1974 ) Drama romantic 119 min
785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Esenta neizolata (SUA 1982) Drama 119 min partea 1
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Esenta neizolata (SUA 1982) Drama 119 min partea 2
174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dusmanul din adancuri (SUA 1957 / Drama,Razboi,97 min
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Paradis (SUA 1930 ) Actiune 68 min
621 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baietu de pe delfin (SUA 1957) Sophia Loren / 106 min
1.706 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Loving You (SUA 1957) Muzical cu Elvis Presley 97 min
1.535 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Corregidor (SUA 1943) Drama de razboi 73 min
568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiesta (SUA 1957) Ernest Hemingway,Drama / 124 min
2.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Insula in soare (SUA 1957) Drama 119 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.05.2024  Adauga la favorite 199 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.1
   
 
Island in the Sun
imdb 6.1
Regia Robert Rossen

Intr-o primavara a anilor 1950, relatiile complexe dintre patru cupluri, de rasa neagra, alba si mixta, se joaca impotriva inegalitatii sociale pronuntate care imparte elita britanica conducatoare si populatia nativa descendenta din sclavi a unei mici (fictiva) insula din India de Vest .

Maxwell Fleury ( James Mason ) este fiul unui proprietar de plantatie alba care sufera de un complex de inferioritate si ia decizii pripite pentru a-si dovedi valoarea. El este chinuit de gelozia sotiei sale Sylvia ( Patricia Owens ) si este invidios pe sora sa mai mica Jocelyn ( Joan Collins ), care este curtata de frumosul, tanarul, plecat la Oxford , Euan Templeton ( Stephen Boyd ), proaspat sosit. pe Santa Marta pentru a-si vizita tatal, Lord Templeton ( Ronald Squire ), guvernatorul insulei.

David Boyeur ( Harry Belafonte ), un tanar lider de sindicat negru ambitios si auto-avansat, care devine un politician puternic, este curtat diplomatic de Templeton, dar vazut de unii ca o amenintare la adresa clasei conducatoare albe. Mavis Norman ( Joan Fontaine ), vaduva batranului decedat al plantatiei Fleury, Arthur, dezvolta un interes romantic pentru David, care duce atat la atractie, cat si la tensiune intre cei doi.

Denis Archer ( John Justin ), aghiotantul guvernatorului si romancier care vrea sa devina, este indragostit de Margot Seaton ( Dorothy Dandridge ), o frumusete de rasa mixta care cauta sa-si imbunatateasca pozitia in viata prin munca asidua in detrimentul unei femei ireprimabile. farmec. El o castiga departe de David si ii obtine un loc de munca ca secretara in biroul guvernatorului.

Nesigur in casnicia sa, Maxwell mareste un caz de identitate gresita in obsesia ca sotia lui are o aventura cu Hilary Carson ( Michael Rennie ), un fost erou de razboi atragator si singur. Il sugruma pe Carson in timpul unei cearte, apoi incearca sa faca sa para un jaf. Colonelul Whittingham ( John Williams ), sef al politiei, investigheaza crima ca fiind o crima. Curand, incepe sa dea indicii graitoare catre Maxwell, extrase din „Crima si pedeapsa" a lui Dostoievski.

Euan se indragosteste de Jocelyn, care amana cererea de casatorie, pentru a fi sigur ca „totul este in regula".

Maxwell decide sa candideze pentru legislatura. Un jurnalist american in vizita, Bradshaw ( Hartley Power ), scrie o expunere care dezvaluie ca bunica paterna a lui Maxwell era partial neagra, ceea ce este confirmat cu resemnare de senior Fleury. La un miting de campanie, Maxwell isi imbratiseaza in mod public noua sa identitate bi-rasiala, dar este batjocorit de o multime neagra incurajata de David, care ii respinge imbratisarea. Umilit, el isi denunta apoi mostenirea neagra si ii insulta pe toti cei de acolo.

Jocelyn afla ca este insarcinata de Euan, dar, avand in fata un titlu si un loc in Camera Lorzilor, nu doreste sa-l impovareze cu un copil de rasa mixta. Cautand sa elimine acest obstacol catre casatorie si fericirea fiicei sale, mama ei ii dezvaluie ca Julian Fleury nu a fost tatal ei, ci un englez complet alb, rezultatul unei aventuri secrete.

Maxwell isi da seama ca a fost incoltit de Whittingham. Un om zdrobit, incearca sa-si adune vointa pentru sinucidere, dar nu reuseste. Hotarat de soarta lui, el aranjeaza sa se predea politiei.

Jocelyn si Euan s-au casatorit, apoi s-au urcat intr-un avion spre Anglia, urmati pe pasarela de Margot si Denis, de asemenea, proaspat casatoriti, spre propria lor noua viata impreuna acolo.

Mavis preseaza campania ei sa devina serioasa cu David, dar el respinge avansurile ei, sustinand ca trebuie sa ramana in propria rasa pentru a fi acceptat de poporul sau. Indurerata, ea accepta respingerea lui si, ranita de parasirea lui, il lasa in urma la intalnirea lor pe plaja. David este lasat sa se intoarca singur in oras in lumina muritoare care se apropie de amurg.

Distribuie
James Mason in rolul lui Maxwell Fleury, un descendent irascibil, dar nesigur al familiei de elita Fleury.
Harry Belafonte in rolul lui David Boyeur, un politician de culoare care conduce clasa de jos, care este atras de Mavis Norman.
Joan Fontaine in rolul lui Mavis Norman, o femeie alba de elita care nu are directie in viata ei si este atrasa de magnetismul lui David Boyeur.
Joan Collins ca Jocelyn Fleury, sora ademenitoare a lui Maxwell, care se indragosteste de Euan Templeton.
Dorothy Dandridge in rolul lui Margot Seaton, o frumoasa din India de Vest , care este urmarita de Denis Archer, aghiotantul guvernatorului.
Michael Rennie in rolul lui Hilary Carson, un erou de razboi pensionat, despre care Maxwell se teme ca are o aventura cu sotia sa, Sylvia.
Patricia Owens ca Sylvia Fleury, sotia lui Maxwell, despre care Maxwell se teme ca are o aventura cu Hilary Carson.
John Justin in rolul lui Denis Archer, consilierul guvernatorului si romancier care vrea sa fie atras de Margot Seaton.
Stephen Boyd in rolul lui Euan, Lord Templeton, fiul in vizita al guvernatorului, care se indragosteste de Jocelyn Fleury.
Diana Wynyard in rolul doamnei Fleury, sotia lui Julian si mama lui Maxwell si Jocelyn, dupa toate aparentele, o matriarha ferma si un stalp al comunitatii.
Basil Sydney ca Julian Fleury, sotul doamnei Fleury si tatal lui Maxwell si Jocelyn, patriarhul plantatiei Fleury.
John Williams in rolul colonelului Whittingham, seful politiei, care investigheaza uciderea lui Hilary Carson.
Ronald Squire ca Lord Templeton, guvernatorul insulei si tatal lui Euan.
Hartley Power ca Bradshaw, un jurnalist american care viziteaza Santa Marta


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.