Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce nu stiati despre Facebook
962 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dilema Facebook partea a II-a
353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dilema Facebook,partea I
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pericolul Facebook
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria rock-ului romanesc in comunism
392 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Modele de Succes: Femeile din mediul de afaceri -
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Facebook nu poate controla continutul sau
1.765 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Cine conduce lumea ? Caracatita mafiei mondiale
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria Facebook-ului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.04.2024  Adauga la favorite 149 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Facebook este un site web de tip retea de socializare din Internet, creat de catre Mark Zuckerberg in anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar si persoane inca necunoscute. In acest moment facebook este una dintre cele mai raspandite retele sociale din lume. Utilizatorii pot intra in aceasta retea din orice loc unde exista acces la Internet pe baza unei parole, stabilite initial odata cu completarea formularului de inscriere continand o serie intreaga de intrebari personale. In prezent (septembrie 2011) site-ul facebook are circa 750 mil. membri in toata lumea . Apreciat a fi al doilea sit social mondial dupa google.com, luat dupa numarul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

Creat initial la Harvard, SUA, facebook era la origine o retea sociala cu circuit inchis pentru studentii acestei universitati; ulterior ea s-a deschis si altor universitati americane. La inceput verificarea apartenentei la universitate se facea prin adresa de posta electronica (e-mail) a studentului, dar incepand din septembrie 2006 reteaua este deschisa tuturor. Imediat reteaua facebook a devenit foarte populara dar si controversata, fiind interzisa in cateva tari din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei retele au fost provocate si coordonate unele manifestatii protestatare din Republica Moldova si Iran.

In primele noua luni din anul 2010 facebook a inregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari

In Romania facebook avea 0,5 milioane de utilizatori in ianuarie 2010 si 2,4 milioane in ianuarie 2011 .In septembrie 2011 Romania avea peste 3,7 milioane de utlizatori de FacebookIn februarie 2004 Mark Zuckerberg a fondat reteaua „The Facebook", avand la inceput denumirea „thefacebook.com". facebook, lansata initial ca o retea universitara, a fost extinsa apoi la angajatii unor companii ca Apple si Microsoft.

Investitia initiala pentru facebook a fost de 19.000 dolari si facuta de SAVERIN care mai apoi si.a retras banii,fiind nemultumit de deciziile partenerului sau, 500.000 $ in anul 2004 de la cofondatorul Peter Thiel. Aceasta a fost urmata de o investitie facuta de catre compania Accel Partners cu suma de 12,7 milioane dolari. In anul 2006 au avut loc convorbiri intre Yahoo! si facebook pentru preluarea celei din urma, dar aceasta nu s-a concretizat.In mai 2007 facebook a lansat o platforma care interactioneaza cu celelalte pagini web. In acelasi sens s-au lansat si numeroase aplicatii prin care utilizatorii pot trimite diferite mesaje celorlalti utilizatori. La cateva luni dupa lansarea lui facebook a fost initiata si o aplicatie contra mesajelor de tip spam. Varianta „facebook iPhone" a fost lansata in august 2007, iar un an mai tarziu, in iulie 2008, existau in total aproximativ 15 milioane de utilizatori. In iulie 2009 se pare ca numarul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de persoane.
Utilizatorii inregistrati au posibilitatea sa-si gaseasca prietenii, dar si pe orice alti utilizatori din toata lumea, nu numai din tara in care se afla. Utilizatorii isi pot crea si modifica propriul profil ori de cate ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de catre alti utilizatori, dar nu si profilele personale. Conform datelor furnizate de catre compania comScore, facebook primeste majoritatea vizitatorilor sai de la Google, Microsoft si intr-o masura mai mica prin Yahoo!. Una dintre cele mai importante si populare caracteristici ale acestei retele de tip social o reprezinta posibilitatea postarii de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recrea cu diferite jocuri online precum sahul si altele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.