Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Marele om singuratic (SUA 2012)Comedie 95 min
1.017 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copie la indigo (SUA 1981) Comedie 91 min
784 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ucizi un milionar (SUA 1990_ Comedie 87 min
414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incident at Crestridge (SUA 1981) Drama 92 min
306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chu Chu si Philly Flash ( SUA 1981 ) Comedie 92 min
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4/6.Sfantul Mitica Blajinu (1981) - Comedie / Part.4
2.724 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
04:19
  6/6.Sfantul Mitica Blajinu (1981) - Comedie / Part.6
2.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Alo, aterizeaza strabunica (Romania 1981) Comedie 91 min
7.611 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Paradisul in direct (1994) / Comedie romaneasca 77 min.
8.807 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Cornetti alla crema (Italia 1981) / Comedie / 99 minute
5.941 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cursa Ghiulea (SUA 1981) Comedie 95 de min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.03.2024  Adauga la favorite 31 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.
   
 
The Cannonball Run (1981)

Nota IMDB: 6.0

Regia:Hal Needham

.
Echipele de curse s-au adunat in Connecticut pentru a incepe o cursa de masini cross-country. Pe rand, echipele se indreapta spre standul de start, imping o fisa de timp pentru a indica ora plecarii, apoi decoleaza.

Dintre echipe:

JJ McClure, un celebru pilot de curse si proprietar de echipa, si Victor Prinzi, mecanicul sau sef si copilotar ocazional, conduc o ambulantaDodge Tradesman echipata cu un motor NASCAR.
Fostul simbol al F1 (si scotch-swilling) Jamie Blake si coechipierul sau (obsedat de jocuri de noroc) Morris Fenderbaum, imbracati ca preoti catolici, conduc unFerrari 308 GTS1979 rosu.
Jill Rivers si Marcie Thatcher, doua femei atragatoare care folosesc aspectul in avantajul lor, incep cursa cu unLamborghini Countachnegru .
Doi soferi japonezi concureaza intr-un hatchback Subaru GL 4WDde inalta tehnologie, incarcat cu computere, cu un motor racheta.
O pereche de baieti buni conduc sau replica legala stradala a masinii de stoc Chevrolet , detinuta de Hoss Ellington,dinHawaiianTropic,sponsorizata deNASCAR Winston Cup Series .
Seymour Goldfarb, Jr., un playboy britanic bogat care se credeRoger Moore , conduce un Aston Martin DB5argintiu .
Abdul ben Falafel, un seicbogat din Orientul Mijlociu, bogat in petrol , care conduce unRolls-Royce Silver Shadowalb .
La linia de plecare, observand din umbra, se afla domnul Arthur J. Foyt (numele este o piesa fictiva pe concurentulAJ Foyt), un reprezentant al „Unitatii de aplicare a sigurantei", care incearca sa opreasca cursa din cauza efectelor sale asupra mediului si problemelor de siguranta. In masina cu Foyt este o fotografa si iubitoare de copaci, Pamela Glover.

Dincolo de linia de start, JJ si Victor (si conduc ambulanta) dau peste Foyt si Glover, care au fost implicati intr-un accident minor. Glover ii implora pe JJ si Victor sa ajute, dar cand ii spun lui Foyt sa intre in ambulanta pe usa din spate, il rapesc pe Glover si pleaca fara Foyt.

Pe masura ce cursa avanseaza, Victor se transforma ocazional in alter ego-ul sau, supereroul „Captain Chaos". Dr. Van Helsing si uriasul sau ac hipodermic sunt, de asemenea, in ambulanta pentru „ajuta" sa-l tina pe Glover linistit in timpul cursei.

Diferite echipe sunt caracteristice fie evadand fortele de ordine, cele mai multe dintre ele se ocupa sa-si scape de un posibil bilet, fie creand scheme nebunesti pentru a-si depasi adversarii.

Jill si Marcie folosesc sex-appeal-ul ca arma, deschizandu-si costumele de cursa pentru a arata o cantitate mare de decolteu in timpul opririlor din trafic.
In New Jersey, ambulanta este oprita de militari de stat. Dr. Van Helsing il drogheaza pe Glover, iar JJ si Victor sunt capabili sa-i convinga pe soldati ca o grabesc pe „sotia senatorului" laUCLApentru tratament medical (oferind teoria, care spre surpriza fericita a lui JJ si Victor este ideea lui Van Helsing, ca ea starea ii impiedica sa zboare sau chiar sa conduca prinDenver).
Echipa Subaru este capabila sa stinga farurile masinii si sa foloseasca senzori cu infrarosu pentru cursele pe timp de noapte.
Seymour Gold este adesea prezentat ca se sustrage de la politie folosind diverse gadget-uri de tip James Bond, cum ar fi pete de petrol, ecrane de fum, placute de inmatriculare, toate instalate inAston Martin DB5al sau .
Domnul Compton si „Super Chief" Finch se deghizeaza intr-un cuplu de proaspat de casatorie pe o motocicleta, dar greutatea suplimentara a lui Finch ii obliga pe cei doi sa calatoreasca peste tara intr-o tara.wheeliecontinuu .
Rivalitatea principala este intre ambulanta si Ferrari. In Ohio, Fenderbaum si Blake reusesc sa-l convinga pe Victor sa opreasca ambulanta pentru a binecuvanta pacientul de la bord. In timp ce Blake administreaza binecuvantarea, Fenderbaum aplatizeaza una dintre anvelopele din spate ale ambulantei. JJ se razbuna in Missouri, convingand un ofiter de politie din apropiere ca cei doi barbati imbracati in preoti sunt de fapt comunisti si pervertiti sexuali care sunt responsabili pentru victima.fulgeratoaredin ambulanta.

Echipele de conducere se trezesc oprite pe o autostrada din desert, asteptand ca muncitorii din constructii sa elibereze drumul. O banda de motociclisti soseste si ii hartuieste pe Compton si Finch. Se escaladeaza rapid intr-un corp la corp. „Captain Chaos" apare pentru a lupta cu motociclistii. Echipa Subaru se alatura si ea luptei, foloseste artele martiale cu mare efect. Echipa de constructie anunta ca drumul este deschis, asa ca echipele sprinteaza inapoi la masini pentru a relua cursa.

Ambulanta cade in spatele haite pana cand Victor devine din nou Capitanul Chaos. Toate vehiculele ajung la destinatia finala in timp, rezultand o cursa pe jos pana la linia de sosire. JJ ii inmaneaza lui Victor carnetul de vizita al echipei sale, apoi le impusca pe concurentii ramasi, lasand doar Victor si o femeie Lamborghini dintre Marcie. Tocmai cand se pare ca Victor va ajunge primul la ceasul, un spectator striga ca „bebelul" ei a cazut in apa. Victor, inca in personajul sau de Capitan Chaos, se grabeste sa salveze copilul (mai tarziu sa dezvaluie ca este cainele spectatorului), permitandu-i lui Marcie sa intre prima si sa castige cursa.

JJ este furios si nu vrea sa-l mai vada niciodata pe Capitanul Chaos, dar Victor ii raspunde ca nu-i pasa, devenind persoana care vrea sa fie adevarata, Capitanul SUA. JJ rade si il imbratiseaza. Foyt reapare si da vina pe toti pentru ca au ruinat autostrada americana. Seymour ofera un trabuc si ii spune lui Foyt sa foloseasca bricheta in masina lui, care activeaza unscaun cu ejectareatunci cand este impins. La inceput nu se intampla nimic, dar cand Seymour apasa butonul, el (Seymour) zboara in apa.

Distributie
Cannonball Run a prezentat odistributie de ansamblude stele , inclusiv acesti actori: [6]

Burt ReynoldssiDom DeLuisein rolul pilotului JJ McClure si a prietenului sau, Victor Prinzim, care ocazional „devine"alter-ego-ul sau „Captain Chaos", spre supararea lui JJ.
Roger Moorein rolul lui Seymour Goldfarb, Jr., o autoparodie a rolului sau deJames Bond. Masina lui, unAston Martin DB5, afiseaza placuta de inmatriculare din Marea Britanie 6633 PP (potrivita cu placutele de inmatriculare de pe un DB5 din doua filme Bond).Molly Picono portretizeaza pe mama sa. Cinci femei calatoresc cu Seymour, inclusiv modelulLois Hamilton, numita Lois Areno, cu Simone Burton, Finele Carpenter, Susan McDonald si Janet Woytak. Urmatorul film Bond al lui Moore,For Your Eyes Only, a avut premiera pe 24 iunie 1981, la doar cateva zile dupa The Cannonball Run.
Farrah Fawcettin rolul fotografului Pamela Glover, iubitor de copaci. JJ o numeste „Frumusete".
Dean Martin, in rolul soferului de masini de curse Jamie Blake siSammy Davis Jr.in rolul escrocii si jucatorul degenerat Morris Fenderbaum, ambii deghizat in preotii catolici.Jimmy "The Greek" Snyderse joaca pe sine in care Fenderbaum pariaza pe succesul sau (Snyder era vecinul lui Dean Martin cand ambii cresteau inSteubenville, Ohio). Masina lui Blake, unFerrari 308 GTS1979, este similar cu modelul din seria TVMagnum, PI
George Furthin rolul lui Arthur J. Foyt, antagonistul principal insipid si incordat al filmului, care incearca sa se opreasca cursa.
Jackie ChansiMichael Huica soferi unuiSubaru GLplin de gadgeturi. In partea de deschidere a filmului, Chan si Hui sunt prezentate intr-un talk show (gazduit deJohnny Yune) ca operatori ai intrarii Japoniei in cursa. Atat Chan, cat si Hui sunt de fapt chinezi. Personajul lui Jackie Chan este denumit „Jackie Chan".
Jamie Farrin rolul seicului Abdul ben Falafel, un potentatarabbogat hotarat sa castige cursa, chiar daca trebuie sa o cumpere.Bianca Jaggerface o scurta aparitie ca sora lui. Masina lui Farr este unRolls-Royce Silver Shadow. Seicul este singurul personaj care apare in toate cele trei filme Cannonball Run .
Mel TillissiTerry Bradshawsunt Mel si Terry, cativa „baieti buni " care conduc un Chevrolet Chevelle Laguna NASCAR Hawaiian Tropicdin 1976 , apoi, la inceputul cursei, au un Monte Carlo.
Adrienne BarbeausiTara Buckmanin rolul lui Marcie Thatcher si Jill Rivers, „figuroase" imbracate inspandex , intr-un Lamborghini Countachnegru . Acelasi Lamborghini a fost folosit in genericul de a filmului, pentru ca era urmarit de o masina .Nevada Highway Patrol. Numele personajelor lor nu sunt mentionate in timpul povestii, dar apar in genericul final. Numele lor revin in continuare, desi partile au fost turnate.
Valerie Perrineare un cameo ca soldat de stat.
Peter Fondasunt unrol cameocare face referire la personajul sau dinThe Wild Angels. Aparitia lui Fonda si a bandei lui de motociclisti in timpul unei opriri in cursa oferita lui Chan o scuza pentru a-si demonstra abilitati de arte martiale in timpul secventei de lupta. Prietenul motociclist mare si chel al lui Fonda este interpretat deRobert Tessier.
Bert Convyin rolul directorului bogat, dar plictisit, Bradford Compton, care planuia sa alerge Cannonball cu motocicleta cu ajutorul unui vechi prieten, Shakey Finch (Warren Berlinger), candva cel mai mare motociclist de cross-country din lume. Cei doi planuiau sa se deghizeze in proaspat casatorie. Aliatul corpulent al lui Compton ia fortat sa faca unwheeliepentru intreaga cursa.
Jack Elamin rolul doctorului Van Helsing, Nikolas nume cucelebrul vanator de vampiri. Acest Van Helsing esteproctologsi absolvent alUniversitatii din Rangoonsi al Colegiului deVindecare prin credintadin Knoxville, Tennessee. [7]
Rick Avilessi Alfie Wise in rolul cainelui nebun si al lui Batman, soferi de camion de remorcare care sar din vagon.
John Fiedlerca functionar de birou.
Joe Kleckoin rolul soferuluipolonezdin duba care este oprit de domnul Foyt (Klecko a fost jucator inLiga Nationala de Fotbal).
Corespondentul si corespondentul din Car and Driver Magazine ,Brock Yates, care, dupa ce a creat Cannonball Run, a scris filmul direct pentru ecran, joaca rolul organizatorului cursei care stabileste regulile la linia de start.
DirectorulHal Needhampare necreditat ca EMT al ambulantei.
Veteranul comentator de la Daytona 500Ken Squier, impreuna cu producatorulNFL la CBSRobert D. Stenner, care a produs emisiunile CBS Daytona 500 din 1979 pana in 1993 (cu exceptia anului 1992), apar ca California Highway Patrolmen.
Veteranul actor de voceJune Foraya oferit dialogul dublat al mai multor dintre femeile care il escorteaza pe Goldfarb in cursa („Fetele lui Seymour", dupa cum le indica creditele de deschidere) intr-o reprezentatie necreditata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.