Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Strunga Raiului (SUA 1980) S.F.91 min
8 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sotronul (SUA 1980) Aventuri Comedie 106 min
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barbarii (SUA 1987) Aventuri / Subtitrat RO / 88 minute
7.602 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Secretul lui Nikola Tesla (SUA 1980) Drama 96 min
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele St. Helens (SUA 1981) Aventuri,89 min
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Eu si Marley (SUA 2008) Comedie /Familie 120 min
975 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Autostrada spre Rai (SUA 1988) Aventuri / Episod 3
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chemarea strabunilor (SUA 2000) Aventuri / 96 minute
2.870 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Hotul din Bagdad (SUA 1940) / Aventuri / 116 minute
4.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de misu
 
  Secretul Incasilor (SUA 1954) Aventuri / 97 minute
6.646 vizite - 0 comentarii
adaugat de sabin
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Strunga Raiului (SUA 1980) Aventuri SF 120

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.03.2024  Adauga la favorite 38 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
The Lathe of Heaven
IMDB
REgia David Loxton Fred Barzyk


In Portland, Oregon, in viitorul apropiat, George Orr este acuzat de abuz de mai multe medicamente prescrise, pe care le-a luat pentru a nu visa. Orr se ofera voluntar pentru ingrijire psihiatrica pentru a evita urmarirea penala si este repartizat in grija medicului.onirologautorizat William Haber. Explicatia lui Orr despre abuzul sau de droguri este incredibila: El stie inca de la varsta de 17 ani ca visele lui schimba realitatea si incearca sa impiedice acest „vis eficient", deoarece se teme de efectele lor.

Haber referitor la teama lui Orr ca pe un simptom de nevroza sau psihoza, se lasa ca „posibil un schizofrenic inteligent". Doctorul il pune pe Orr intr-o transa hipnotica in timp ce este atasat de „Augmentor", un dispozitiv pe care sa-l inventeze pentru monitorizarea si dezvoltarea sau cresterea undelor cerebrale in timpul visarii, pentru a ajuta la terapia pacientului. El il incurajeaza pe Orr sa aiba un vis eficient, inregistrandu-si tot timpul functia creierului. Lumea se schimba usor in timpul acestui vis, iar Haber spune da seama ca Orr adevarul.

Haber incepe sa foloseasca visele eficiente ale lui Orr, mai intai pentru a crea un institut prestigios, bine finantat, condus de el, apoi pentru a incerca sa rezolve diverse probleme sociale. Dar aceste solutii se dezvaluie rapid: Haber sugereaza ca Orr viseaza la un raspuns la suprapopulare sfarsitul rasismului (rezul o lume in care pielea este o nuanta uniforma de gri).

Orr apeleaza la avocatul Heather LeLache pentru ajutor pentru a scapa de tratament al lui Haber impuse de guvern. LeLache se indoieste de sanatatea mentala a lui Orr, dar accepta sa-l ajute, devenind in cele din urma un aliat. Orr se indragosteste de LeLache.

Abia dupa mai multe incercari esuate de a „face lumea corecta", Haber ii recunoaste lui Orr ca crede in puterea lui Orr. Dupa ce a folosit Augmentor pentru a inregistra si a analiza undele cerebrale de vis extrem de complex ale lui Orr, Haber incepe sa creeze sau masina care ii va permite sa aiba propriile vise eficiente si sa refaca realitatea directa.

In timp ce Haber continua sa foloseasca visele lui Orr pentru a crea schimbare in societatea umana, Orr sa aminteasca un vis pe care la trait cu ani in urma, care este prezentat pe scurt la deschiderea filmului (si care, se dovedeste, este de fapt). realitate): a fost distrus intr-un razboi nuclear, iar Orr a fost otravit de radiatii. In momentele sale de moarte, Orr a visat o lume in care razboiul nu a avut loc, ducand evenimentele filmului asa cum le vedem noi.

Haber intra in versiunea finala a masinii sale de regie a viselor si afla acest adevar, innebunindu-l. Orr, care i sa alaturat in starea de vis, este capabil sa opreasca cosmarul lui Haber inainte ca acesta sa distruga lumea. Rezultatul este o realitate care amesteca elemente din diferite lumi pe care Haber le-a creat prin visele lui Orr, dar este relativ stabila. Orr are inima franta pentru ca LeLache din aceasta realitate nu ia fost niciodata prietenul sau iubitul apropiat.

Pe masura ce filmul se termina, Orr lucreaza intr-un magazin de antichitati condus de un extraterestru. LeLache intra sa rasfoiasca. Ea sunt doar o amintire vaga despre el, dar accepta sa i se alature la pranz. Il intalnesc pe Haber, intr-un scaun cu rotile, in drum spre pranz. Haber il recunoaste pe Orr, dar nu poate iesi din catatonia lui.

Distributie
Bruce Davisonca George Orr
Kevin Conwayca Dr. William Haber
Margaret Averyca Heather LeLache
Niki Flacks si Penny Crouch
Peyton Park cu Mannie Ahrens
Vandi Clark in rolul matusii Ethel
Jo Livingston ca tatal lui George
Jane Roberts ca bunica
Tom Matts ca bunicul
Frank Miller ca ofiter de eliberare conteaza
Joye Nash ca o femeie la metrou
Gena Sleete ca o femeie la metrou
Ben McKinley III ca ordonat
RA Mihailoff ca Ordin


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.