Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
879 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moartea in Jaguarul Rosu (Germania 1968) Thriller 88 min
1.342 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Cruciatii(It..Germania 2001)Aventura 99 min Sb.lb.ro
3.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Virtuozitate (SUA 1995) Actiune/Thriller 106 min
1.699 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sperante ucise (SUA 1975) Thriller,Drama,Fantezie 87 min
424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infern pe 2 Roti (2008) Actiune,Drama,Thriller / 80 min
4.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Miscarea Nebunului (USA,Germania 1992) Thriller 115 min
1.885 vizite - 0 comentarii
adaugat de morcov
 
  Miscarea Nebunului (USA,Germania 1992) Thriller 115 min
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Sfarsitul jocului (Germania 1975) Thriller 106 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.03.2024  Adauga la favorite 43 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.9
   
 
End of the Game
IMDb 5.9
Regia Maximilian Schell


In 1948, la Istanbul, un tanar Hans Barlach accepta un pariu de asociatul sau Richard Gastmann ca Gastmann poate comite o crima in fata lui Barlach nu poate dovedi. La scurt timp dupa, el este martora la caderea femeii pe care o iubeste (Rita Calderoni) de pe un pod in golf. Convins ca Gastmann a impins-o, dar intr-adevar incapabil sa demonstreze, Barlach sare in apa prea tarziu pentru ao salva, in timp ce Gastmann dispare.

Treizeci de ani mai tarziu, Barlach (Martin Ritt) a devenit comisar de politie elvetian si se confrunta cu moartea in mai putin de un an din cauza cancerului de stomac, pentru care este planificata sau operatie incerta. In mediul rural, asistentul sau, lt. Robert Schmied (Donald Sutherland) este gasit impuscat mort in masina lui, pe marginea drumului, iar Barlach se straduieste sa scoata un dosar rosu din dosarele lui Schmied.

Cazul este atribuit tanarului si agresiv detectiv Walter Tschanz (Jon Voight); Tschanz pare bine informat despre caz, dar este impiedicat dezvaluirea comisarului Barlach ca doua gloante au fost gasite la fata locului, fara sa stie ca comisarul insusi la plantat pe al doilea. Dupa o inmormantare dezastruoasa pentru regretatul locotenent, Tschanz incepe o poveste de dragoste furtunoasa cu iubita lui Schmied, Anna (Jacqueline Bisset). El gaseste ca o litera criptica G apare in mod regulat in agenda lui Schmied, conducandu-l la Gastmann (Robert Shaw), care a devenit un industrial bogat cu o proprietate extinsa indepartata.

Spionand cina lui Gastmann de la o fereastra, Tschanz este socat sa o vada pe Anna in prezenta. Monitorizarea este expusa cand comisarul, care il insotise, este atacat de cainele de paza al lui Gastmann, iar Tschanz este fortat sa-l omoare. Dupa cuvinte dure cu avocatul lui Gastmann von Schwedi (Helmut Qualtinger), Tschanz aude tipete de la o fereastra de la etaj si, uitandu-se din nou inauntru, este intampinat de Gastmann insusi si de capul unei femei fara trup. In timpul incidentului, corpul cainelui dispare. Garzile de corp ai lui Gastmann il obliga pe Tschanz sa paraseasca proprietatea, iar el acasa conduce pe comisar, care pune deoparte in liniste un pistol si un dispozitiv de protectie pentru muscaturi de pe bratul pe care se presupune ca cainele le sparusese. . Von Schwedi face o plangere oficiala a doua zi lui Lutz (Gabrielle Ferzetti), seful politiei, si sustine ca participarea sub acoperire a lui Schmied la petrecerile lui Gastmann a fost o tentativa de spionaj a unei puteri straine. Ca in confirmare, ministrul Justitiei ii cere lui Lutz sa opreasca ancheta lui Gastmann, invocand importanta acesteia pentru economia nationala.

Tschanz este frustrat de fundatura si perplex de comportamentul comisarului, care locuieste intr-un apartament neingrijit si o boala pare sa se agraveze. La sugestia lui Barlach, el discuta cu scriitorul Friedrich (autorul originalFriedrich Durrenmatt,- un cameo), care dezvaluie pariul fatidic al lui Gastmann si Barlach si ca comisarul la urmarit pe Gastmann pentru multe sale crime de la Istanbul. Fara sa stie Tschanz, comisarul se intoarce la mosia lui Gastmann, iar Anna, acolo ca oaspete de lunga durata, ii explica istoria ei cu Gastmann si ca dragostea ei cu Schmied a fost doar in speranta ca el o va salva. Mai tarziu, Gastmann viziteaza apartamentul lui Barlach si il batjocoreste pe comisar pentru ca la trimis pe Schmied sa-l observe, pretinzand ca va comite inca o crima pe care comisarul nu o poate dovedi si ia dosarul rosu al lui Schmied in timp ce pleaca.

La aeroport, crima este dezvaluita ca fiind uciderea ineficientului lui von Schwedi, al fiecarui cadavru insangerat cade din caruselul de bagaje. Tschanz o confrunta pe Anna din cauza asocierii ei cu Gastmann, care lasa sa scape ca comisarul fusese la Gastmann; un atacator necunoscut a cauta apoi sa-l ucida pe comisar in apartamentul sau in acea seara. Tschanz sustine ca Gastmann este responsabil pentru atac si pentru uciderea lui Schmied si, prin urmare, trebuie adus in fata justitiei, dar comisarul se opune. Gastmann il ucide pe soferul comisarului si ii deturneaza masina pentru al ucide si pe el, dar este intrigat cand Barlach spune ca daca nu poate face sa plateasca pentru crimele pe care le-a comis, il va face sa plateasca pentru una pe care nu. le-a facut. Gastmann il conduce pe Barlach la gara, iar comisarul il avertizeaza pe Gastmann ca la „condamnat".

Dupa cum a promis Barlach, a doua zi Tschanz il impusca pe Gastmann si pe garzile lui si pune pistolul folosit pentru al ucide pe Schmied intr-una dintre mainile gardienilor. Tschanz este surprins sa constate ca Barlach este deja constient de moartea lui Gastmann si sarbatoreste cu mancare bogata si vin din abundenta intr-o stare de sanatate aparenta exceptionala. El ofera lui Tschanz un cadou: glontul folosit de Tschanz pentru a ucide cainele de paza, cadavrul de a face comisarul il indepartase in liniste, care se potriveste cu pistolul folosit pentru al ucide pe Schmied. Comisarul explica ca stia ca Tschanz la ucis pe Schmied pentru ca era gelos pe succesul sau la locul de munca si cu Anna si, pentru a se razbuna lui Barlach pe Tschanz, la manipulat pentru al incadra si ucide pe Gastmann. Cu Gastmann mort, Tschanz, atacatorul necunoscut, nu are acum pe cine sa incadreze un alt atac asupra lui Barlach si pleaca in dizgratie cu Anna. El spune ca a facut-o pentru ea si, dupa ce a abandonat-o pe marginea drumului, pleaca de pe un pod.

Comisarul decide sa nu se opereze, deoarece anestezistul fusese angajat de Gastmann pentru al ucide si, astfel, il fura pe Gastmann de ultima sa crima postuma. In epilog, ii motiveaza Annei ca va mai avea un an de trait, indiferent.

Distributie
Jon Voightin rolul domnului Walter Tschanz
Jacqueline Bissetca doamna Anna Crawley
Martin Rittin rolul comisarului Hans Baerlach
Robert Shawin rolul domnului Richard Gastmann
Helmut Qualtingerca Herr von Schwedi
Gabriele Ferzettiin rolul doctorului Lucius Lutz
Rita Calderonica Nadine
Norbert Schiller ca Dr. Hungertobel
Lil Dagoverca mama lui Gastmann
Friedrich Durrenmattca Friedrich scriitorul


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.