Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Evora-Portugalia
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portugalia
1.412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul lui Diana-Evora
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aveiro Portugalia
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Se (Catedrala)-Evora-Portugalia
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Funchal Madeira -Portugalia
1.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evora-Portugalia
432 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coimbra Portugalia
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Barcelos-Portugalia
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abrantes (Portugalia)
1.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Evora-Portugalia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2024  Adauga la favorite 15 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fiind unul dintre cele trei orase cele mai importante din Alentejo, intregul oras din Evora este un muzeu, pentru ca radacinile sale istorice dateaza din epoca romana. Arhitectura, casele albe, placile de ceramica tipice portugheze si balcoanele sunt unele dintre principalele lucruri care fac acest oras atat de special. Organizatia UNESCO evidentiaza zidul orasului, apeductul si catedrala ca fiind cele mai importante locuri culturale din Evora.

Daca mergeti in Evora, trebuie sa gustati celebra mancarea Alentejo. Recomandam in special un pranz bun intr-unul din restaurantele traditionale portugheze ale orasului, cu buna branza Alentejo si un pahar de vin din regiune.

Ce se poate vizita in Evora:

Capela dos Ossos (Capela oaselor): amplasata in biserica San Francisco si construita de calugari franciscani, aceasta capela a fost decorata cu oase adevarate ale oamenilor morti. Aici veti gasi inscriptia „Nos ossos que aqui estamos pelos vossos esperamos“, care inseamna „Noi, oasele care suntem aici, va asteptam“.
Templul Roman din Evora: numit in mod eronat Templul Dianei, este o parte integranta a centrului istoric al orasului, care a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul roman este, de asemenea, recunoscut ca Monument National de catre DGPC.
Cromlech de Almendres: acest monument megalitic este alcatuit din 95 de monoliti de piatra, cel mai important de acest fel pe Peninsula Iberica si unul dintre cele mai importante din Europa. Este impresionanta nu numai pentru marimea sa, ci si pentru starea ei incredibila de conservare dupa toti acesti ani.
Catedrala Evora sau Basilica Se de Nossa Senhora da Assuncao: acest monument este marcat in mod deosebit de tranzitia de la stilul romantic la stilul gotic si are trei naosuri maiestuoase de explorat.
Ce se poate manca in Evora:

Acorda a Alentejana: este o supa aparte, cu variante diferite in mai multe locuri din tara. Pregatita cu usturoi, sare, ulei de masline, apa si paine feliata, poate contine si coriandru, menta si peste.
Queijo de Evora: o branza maturata sau semi-maturata, cu o culoare usor galbuie care este mica si rotunda si care a fost recunoscuta cu statut de origine protejata DOP.
Torrao Real de Evora sau Torrao de Ovos: un dulce irezistibil preparat cu galbenusuri de ou, zahar si migdale.
Queijadas de Evora: un alt dulce tipic al orasului. Queijadas au un aluat crocant si o umplutura cu branza proaspata si oua.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.