Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Singura femeie imparateasa a Chinei
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In China se mananca si...scorpionii
1.432 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Viata uimitoare a imparatesei tirane a Chinei
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fabrica - BMW Seria 3
1.370 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Singura imparateasa a Chinei | Wu Zetian
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China versus SUA – Doua imperii in razboi
785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Batalia impotriv deserturilor
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  China construieste un pod de tunel incredibil
402 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai lung pod maritim din -China
730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intre viata si moarte: Transplanturile ilegale din China
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

China noua superputere?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2024  Adauga la favorite 46 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
China in care traieste un sfert din populatia globului a fascinat si fascineaza lumea, in vremurile cand Europa era in evul mediu, era de departe cea mai avansata civilizatie, peste cinci sute de ani dezvoltarea sa a stat pe loc, dar acum, asa cum declara multi analisti, ritmul de transformare, a Chinei , este uluitor, aceasta tara este pregatita sa domine lumea inca din secolul al XXI-lea.

China este cel mai mare producator de carbune, otel si ciment din lume, al doilea mare consumator de energie si al treilea mare importator de petrol. Aici sunt produse doua treimi dintre fotocopiatoarele, cuptoarele cu microunde, DVD-urile si incaltamintea din lume si aproape toate jucariile. Peste jumatate din macaralele existente pe glob lucreaza in China, ajutand la constructia celor mai mari megalopolisuri vazute vreodata, unul singur dinte aceste orase putand adaposti o populatie mai mare decat intreaga Anglie. Intr-adevar, populatia chineza migreaza din mediul rural spre infloritoarele orase de coasta, intr-un proces ce constituie, fara nici o indoiala, cea mai mare migratiune umana din toate timpurile."

Privita din perspectiva strategica si politica, exista pareri, care nu sunt putine, conform carora, China poate deveni o mai mare amenintare la adresa pacii mondiale decat a fost Rusia in timpul Razboiului Rece, argumentand ca este putere nucleara, are cea mai numeroasa armata permanenta, iar bugetul sau de aparare sporeste anual cu cel putin cu 10%.

Predictia este ca pana in anul 2041 China va fi mai puternica decat SUA, iar secretul acestei dezvoltari consta in vasta sa forta de munca si masivele investitii facute de guvernul chinez si investitorii straini.
Partidul Comunist Chinez, numara peste 70 de milioane de membri si isi propune sa creeze "o societate armonioasa, o societate a bunastarii", in cadrul unei economii in care piata sa aiba cuvantul precumpanitor, migratia de la sat la oras, poluarea, goana dupa resurse, relatiile cu Taiwanul, pozitia, locul si rolul Hong Kongului in China, relatiile cu vecinii, in special cu Japonia, pregatirea Beijingului pentru gazduirea Olimpiadei, dezvoltarea rapida a mijloacelor media si educatia in scolile chinezesti pentru a fi unul din cei 4 milioane de studenti ai Chinei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.