Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Adevarata si tragica viata a lui Frank Zappa
1.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Frank Zappa - Biografia unui geniu
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Mike Nesmith & Frank Zappa / Confuzie
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de mitica
 
  Frank Zappa & Andy Warhol / Interviu TV 1983
931 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar
1.967 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Viata secreta a lui Elvis Presley - Documentar BBC
4.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Numele acestui baietel era... Louis Armstrong
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mireille Darc - O actrita si femeie libera
843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Infiintarea legendarului grup, The Rolling Stones
860 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Adevarata si tragica viata a lui Frank Zappa

 
 
 
 
 
Adaugat de micle 02.02.2024  Adauga la favorite 50 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Muzicianul Frank Zappa a realizat peste 60 de albume de-a lungul carierei sale. Depasind conventiile si contopind genurile muzicale, muzica lui Zappa era adesea incarcata politic si socanta intentionat.

Nascut in Baltimore, Maryland, la 21 decembrie 1940, Frank Zappa a fost in mare parte un muzician autodidact, a carui cariera de 30 de ani a imbratisat o mare varietate de genuri muzicale, cuprinzand rock, jazz, synth si simfonii.

Compozitorii de avangarda, precum si matematica si chimia din opera tatalui sau, toti au cazut in amestecul de influente al lui Zappa si au cuprins abordarea sa unica a artei sale, impreuna cu o ignorare a conventiilor.

Zappa a regizat si filme, a conceput coperti de albume si a vorbit despre probleme sociale. Desi aspectul sau neconventional i-a umbrit adesea stralucirea, Zappa este foarte respectat ca pionier muzical. A murit de cancer de prostata pe 4 decembrie 1993, la varsta de 52 de ani.

Albumul lui de debut, Freak Out!, l-a lansat sub numele de The Mothers of Invention. A fost doar al doilea album rock dublu lansat vreodata – un amestec revolutionar de genuri muzicale atat inovatoare, cat si ireverentioase. Acest ton a continuat cu cel de-al doilea album al lor, Absolutely Free, si cu spectacole obisnuite din New York, care au fost partial concert, partial circ liber pentru toti cu animale si legume impaiate.


Reputatia si-a consolidat-o, si-a castigat un public european, cu o aparitie memorabila cu Filarmonica din Londra. Dar in 1971, au avut loc incidente grave: in timpul unui concert in Elvetia, locul a luat foc - evenimentul a inspirat formatia Deep Purple in cantecul „Smoke on the Water" .

Doar o saptamana mai tarziu, Zappa a suferit o cadere pe scena care a dus la rani grave, inclusiv un laringe zdrobit si fracturi multiple - a ramas cu o schiopatare, o voce scazuta si dureri de spate pentru tot restul vietii.

El a aratat devreme interesul pentru inovatie prin intermediul gadgeturilor, dar acest lucru s-a transformat curand in muzica.

Compozitori de avangarda precum Igor Stravinsky si Edgard Varese l-au atras alaturi de interesul pentru doo-wop/R&B si jazzul modern.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.