Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O inventie de milioane (SUA 1979) Steve Martin comedie
1.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Bye Bye Birdie (SUA 1963) / Comedie,Muzical
1.904 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  I s-a intamplat lui Jane (SUA 1959) Jack Lemmon
1.244 vizite - 0 comentarii
adaugat de turcu
 
  Jane (SUA 2009) Crima.
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nunta ca la greci (SUA 2002) / Comedie
3.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de gagi
 
  Pasaport pentru Paris (SUA 1999) Comedie / 87 mn
2.004 vizite - 0 comentarii
adaugat de vals
 
  Emma (SUA 1996) Romantic Gwyneth Paltrow
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jane Doe (SUA 2001) Thriller
1.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Freeloaders (SUA 2011) Comedie
1.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  Take Out (SUA 2005) Comedie /
1.859 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Distractie cu Dick si Jane (SUA 2005) Comedie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.01.2024  Adauga la favorite 84 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Fun with Dick and Jane
IMDB 6.4
Regia Dean Parisot [1]

In 2000, Dick Harper este promovat la functia de vicepresedinte al comunicatiilor pentru marea corporatie media Globodyne. El o convinge pe sotia sa, Jane, sa renunte la slujba ei de agent de turism pentru a petrece mai mult timp cu fiul lor Billy, deoarece salariul lui Dick le-ar putea acoperi cheltuielile.

Cu toate acestea, in timpul unui interviu la televizor in prima sa zi, el descopera ca CEO-ul sau a vandut pe ascuns 80 la suta din actiunile sale din companie, iar Globodyne este acuzat de „pervertirea visului american" de catre candidatul la presedintie Ralph Nader . Simultan, toate actiunile companiei scad la zero si toata lumea, inclusiv Dick, isi pierde locurile de munca, economiile si pensiile. Dick incearca sa-l confrunte pe CEO Jack McCallister, dar el zboara cu elicopterul companiei.

Dand vestea familiei sale in acea noapte, Dick incearca sa ii asigure ca isi poate gasi un alt loc de munca ca vicepresedinte. Cu toate acestea, el descopera curand ca prabusirea lui Globodyne a dus economia generala intr-o recesiune, facand aproape imposibila gasirea unui nou post de vicepresedinte. In plus, interviul de televiziune i-a patat reputatia de incompetent, facandu-l neangajabil. Si mai rau, Jane descopera ca, pentru ca pensia lor si toate economiile si investitiile lor au fost legate in stocul acum fara valoare al lui Globodyne, familia nu are acum bunuri si se confrunta cu posibilitatea de a-si pierde casa.

Dick si Jane accepta apoi o munca prost platita, dar nu pot sa-si pastreze locurile de munca, deoarece Dick este concediat din Superstore din cauza ca el a mangaiat un client, iar Jane este concediata de la slujba ei de instructor de sala dupa ce a lovit accidental un client. Curand dupa aceea, utilitatile lor sunt intrerupte, fortandu-i sa-si vanda proprietatile personale si sa-si retraga lucrarile din evidenta pentru a ramane pe linia de plutire; acesta din urma are ca rezultat arestarea si deportarea lui pe nedrept, ceea ce necesita reintrarea lui „ilegala". Cand i se primeste o notificare de evacuare de 24 de ore, un Dick obosit se transforma in crima, convingandu-l pe Jane sa-l urmeze. Dupa cateva intamplari, jefuiesc un magazin principal . Ei continua sa aiba cateva furturi de noapte, devenind mai confortabili si profesionisti, chiar furand de la oamenii care le-au gresit in timpul cautarii de loc de munca si, in cele din urma, isi retrag intreaga datorie. Pentru furtul lor final, ei vin cu o schema complexa de a fura de la o banca locala. Totul decurge conform planului pana cand sotii Peterson – un alt cuplu Globodyne – fac o incercare amator de a jefui aceeasi banca. Sotii Peterson sunt arestati rapid, iar Dick si Jane isi pierd sansa de a jefui locul, dar profita de isterie pentru a scapa.

Urmarind un reportaj de stiri despre arestarea familiei Peterson si a altor fosti angajati ai Globodyne care s-au orientat cu disperare catre crima, Harpers decid sa-si inceteze stilul de viata criminal. Cu toate acestea, Dick constata ca interviul sau cu Ralph Nader l-a determinat sa fie acuzat pentru rolul sau involuntar in prabusirea companiei. Inecandu-si necazurile in clubul unui milionar, da peste fostul director financiar al companiei, Frank Bascombe. Cand el si Jane se confrunta cu el, Frank recunoaste cu regret ca McCallister a planuit totul de la inceput: in timpul interviului televizat al lui Dick, McCallister a deturnat toate activele lui Globodyne si apoi a aruncat intregul stoc, ruinand astfel compania, angajatii si investitorii sai si lasandu-l pe Dick si Frank sa-si asume vina, in timp ce deturneaza o avere de 400 de milioane de dolari si iese fara scot. Frank, pe cale sa mearga la inchisoare pentru 18 luni pentru rolul sau in schema, dupa ce nu a reusit sa dezvaluie crimele lui McCallister, a primit de la el 10 milioane de dolari .

Frank ii spune ca McCallister intentioneaza sa transfere cele 400 de milioane de dolari intr-un cont offshore si creeaza un plan cu Dick si Jane pentru a intercepta transferul, redirectionand fondurile catre un cont pe care Frank l-a stabilit. Lucrurile merg prost atunci cand Dick pierde accidental formularul, asa ca trebuie sa imprime unul nou in banca in timp ce McCallister este acolo pentru a face transferul. McCallister isi da seama ca exista erori in forma si il vede pe Dick. In cele din urma, Dick il tine discret pe McCallister sub amenintarea armei, cerandu-i sa semneze un cec, ceea ce face. Dick ii dezvaluie lui Jane ca a fost un siretlic sa-i obtina semnatura, asa ca Jane, un specialist in arta, o poate falsifica.

A doua zi, McCallister este aglomerat de reporteri si fosti angajati Globodyne, toti laudandu-l pentru „generozitatea" sa brusca. Dick apare ca vicepresedinte si ii inmaneaza o declaratie pregatita, pe care CEO-ul o citeste la televizor in direct. El este socat sa anunte ca a transferat 400 de milioane de dolari catre un fond fiduciar pentru a sprijini planul de pensii defunct al lui Globodyne. Un raport de stiri dezvaluie ca fostii angajati ai companiei (inclusiv Petersons acum intemnitati) isi vor primi cecurile de pensie de la fond, reputatia lui Dick este restaurata si el se sustrage de la acuzare, iar averea neta a lui McCallister a fost redusa la doar 2.238,04 USD.

Ceva mai tarziu, familia lui Dick conduce un Volkswagen Rabbit decapotabil in apus. In timp ce Billy ii invata parintilor sai spaniola, prietenul lui Dick, Garth, ajunge cu masina intr-un Bentley Azure nou-nout , incantat sa dezvaluie ca are un nou loc de munca cu mari beneficii, la Enron .

Distribuie
Jim Carrey in rolul lui Dick Harper
Tea Leoni ca Jane Harper
Alec Baldwin ca Jack McCallister
Richard Jenkins ca Frank Bascombe
Angie Harmon ca Veronica Cleeman
John Michael Higgins ca Garth
Richard Burgi ca Joe Cleeman
Carlos Jacott ca Oz Peterson
Stephnie Weir ca Debbie Peterson
David Herman ca Angry Caller (voce)
Aaron Michael Drozin ca Billy Harper
Gloria Garayua ca Blanca
Jason Marsden ca angajat al magazinului universal
Clint Howard ca agent INS
Pasha D. Lychnikoff ca Andrei/Load Boxer (necreditat)
Vincent Curatola ca vecinul lui Dick (necreditat)
Jeff Garlin ca CEO Pyramid Tech (necreditat)
Crystal the Monkey ca Test Monkey
Luis Saguar ca Hector
Timm Sharp ca asistentul lui Jack
Laurie Metcalf ca Phyllis (necreditat)
James Whitmore ca gardian al magazinului de jucarii (necreditat) (Acesta a fost ultimul rol de film al lui Whitmore inainte de moartea sa, 4 ani mai tarziu)
Ralph Nader ca el insusi
Kym Whitley ca Lucy


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.