Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele Zece porunci (SUA 1923) Cecil B.De Mille 2/5
2.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Cele Zece porunci (SUA 1923) Cecil B.De Mille 3/5
1.849 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Cele Zece porunci (SUA 1923) Cecil B.De Mille 4/5
1.648 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Cele zece porunci (SUA 1923) Film intreg 129 minute
1.013 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  La inceput a fost cuvantul (SUA 2000) Istoric / Partea 1
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La inceput a fost cuvantul (SUA 2000) Istoric / Partea 2
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prairie Rose(SUA 2006) Drama 91 min
1.138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O lumina la etajul zece (Romania 1984) Drama / 91 minute
2.943 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Deceptii (SUA 1985) Drama ,Thriller 88 min / Partea 1
10.263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cele Zece Porunci (SUA 2006) / Drama / 174 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.11.2023  Adauga la favorite 162 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.3
   
 
The Ten Commandments (2006)

Regia:Robert Dornhelm
Nota IMDB: 5.3



Mama lui Moise, Iochebed , isi salveaza copilul de edictul faraonului conform caruia toti copiii evrei de sex masculin nou-nascuti trebuie sa moara punandu-l intr-un cos pe raul Nil . El este gasit de fiica lui Faraon, Bithia , si adoptat in casa regala.

Un timp mai tarziu, Bithia da nastere unui fiu, Menerith, si sunt crescuti ca frati. Moise creste stiind ca nu este fratele de sange al lui Menerith, dar i se arata adevarata sa mostenire (ceva despre care nu stie nimic) la varsta de 10 ani: este reintrodus lui Iochebed, tatal sau Amram, fratele sau Aaron , si sora lui Miriam .

Ani mai tarziu, printul Moise si Menerith inspecteaza un santier. In timp ce Menerith pleaca pentru o sarcina, Moise isi continua inspectia doar pentru a fi martor la un supraveghetor egiptean care incearca sa violeze sotia unui muncitor evreu. Moise reuseste sa salveze cuplul de evrei ucigandu-l pe supraveghetorul egiptean si ascunzand cadavrul. Cand cadavrul este descoperit, faraonul ordona arestarea lui Moise, dar acesta poate scapa cu ajutorul lui Menerith.

Dupa ce a calatorit zile intregi prin desert, Moise ajunge in Madian si le salveaza pe cele sapte fiice ale lui Jethro de membrii tribului. In semn de recunostinta, tatal lor ii da lui Moise sa aleaga unul dintre ei pe care sa-l ia de sotie. El refuza, dar mai tarziu este convins de Zipporah sa se casatoreasca cu ea.

Moise, dorind inca sa stie de ce ingaduie Dumnezeu ca evreii sa fie inrobiti, urca pe Muntele Sinai ( Muntele Horeb ) si este infruntat de Dumnezeu sub forma unui tufis care arde, dar nu este mistuit . Dumnezeu ii spune lui Moise ca „ Eu sunt cine sunt ", ii da lui Moise puterile sale si il inzestreaza cu cunostintele pentru a-i elibera pe evrei.

Deoarece faraonul Ramses refuza sa-i elibereze pe evrei, Egiptul este lovit de zece plagi . Abia dupa cea finala, in timpul careia fiul iubit al lui Faraon moare, evreii sunt eliberati. Cu toate acestea, inima lui Faraon este inca o data impietrita din cauza imposibilitatii sale de a accepta moartea fiului sau si decide sa incerce sa-i recapture.

Evreii sunt ghidati catre Marea Rosie de un nor. Cand carele egiptenilor se apropie, Dumnezeu le blocheaza calea si Moise desparte Marea Rosie , oferind evreilor o cale de scapare. Cand evreii ajung pe cealalta parte, Moise inchide apele separate, inecandu-i pe egiptenii care-i urmaresc, inclusiv pe Menerith. Evreii il vad pe Moise plangand pe Menerith, caruia ii da mai tarziu o inmormantare potrivita.

Moise urca pe munte pentru a primi poruncile lui Dumnezeu sub forma a doua table de piatra, dar cand coboara, el constata ca multi dintre evrei au construit un vitel de aur si au creat o orgie. Moise distruge tablitele si idolul intr-un acces de furie si ordona moartea petrecaretilor rai. Dupa o lupta brutala care a lasat multi morti, supravietuitorii implora sa primeasca poruncile lui Dumnezeu si Moise urca din nou pe munte. Dupa ce Moise citeste poruncile, tablele sunt puse intr-un chivot .

Ceva mai tarziu, un Moise in varsta isi traieste viata de pustnic pe versantul unui munte si este vazut uitandu-se la pamantul fagaduintei, in care nu are voie sa intre din cauza unei nespecificate neascultari anterioare fata de Dumnezeu.

Distribuie
Dougray Scott in rolul lui Moise
Linus Roache ca Aaron
Naveen Andrews ca Menerith
Mia Maestro ca Zipporah
Paul Rhys ca Ramses
Richard O'Brien ca Anander
Silas Carson ca Jered
Padma Lakshmi ca printesa Bithia
Susan Lynch ca Miriam
Claire Bloom ca Rani
Omar Sharif ca Jethro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.