Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum a revolutionat arta Renoir
48 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedios Varo
247 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP02 Van Gogh
42 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP01 -Mona Lisa
53 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Cele mai mari picturi din lume - S01 EP09
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP06-The Hay Wain
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Femeia plangatoare -Pablo Picasso
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP04 -Picasso
35 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP07-
45 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pictand nevazutul: Hilma Af Klint
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Descoperiti spiritul de pionierat al lui Amrita Sher-Gil

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.11.2023  Adauga la favorite 174 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Amrita Sher-Gil a fost un adevarat pionier al artei moderne indiene. Ea a explorat teme feminine si a devenit unul dintre cei mai mari pictori indieni. Aflati despre viata si pictura artistei indiane Amrita Sher-Gil in aceasta biografie a lui Amrita Sher-Gil. Artista indiana Amrita Sher-Gil s-a nascut la Budapesta, in Ungaria, la 30 ianuarie 1913. Parintii ei s-au cunoscut la Londra si s-au casatorit in 1912 la Lahore, India, care astazi se afla in Pakistan. Tatal ei, Umrao Singh Sher-Gil, a fost un aristocrat sikh din Punjab, India, un savant persan si sanscrit si fotograf pionier. Mama ei, Marie Antoinette Gottesmann, era o cantareata evreica maghiara roscata. Ea a avut o educatie relativ privilegiata si la varsta de opt ani Sher-Gil a inceput lectii formale de arta cu un maior Whitmarsh, dar nu a trecut mult pana cand ea a refuzat sa urmeze instructiunile sale foarte formale de desen. Ea s-a inscris pentru prima data la Academia Grande Chaumiere din Paris in 1929, la varsta de 16 ani, sub privirea atenta a pictorului Pierre Valliant, care a facut mult pentru a-si imbunatati desenele. Mai tarziu, in octombrie 1929, a urmat cursurile lui Lucien Simon la prestigioasa Ecole des Beaux Arts din Paris. El a incurajat-o si i-a permis sa urmeze cursurile lui, in ciuda faptului ca era minora.

Shergil a imbratisat cu entuziasm cultura indiana, hotarand sa poarte doar sari si s-a concentrat pe sa picteze pe cei saraci din India, in special pe viata de zi cu zi a femeilor. Le-a pictat la piata, la nunti si facandu-si treburi domestice usoare. Tablourile erau pline de melancolie si singuratate, dar exista o onestitate cruda la ele. Intr-o perioada in care majoritatea artistilor descriu femeile ca fiind multumite si conforme, tratarea subiectilor feminini de catre Sher-Gil a fost deosebit de unica, dezvaluind demnitatea si hotararea lor tacuta. Picturile ei nu sunt o viziune romantizata asupra saracilor. Cele mai faimoase picturi ale ei sunt Doua femei si Self Portrait as a Tahitian. Mostenirea Amrita Sher-Gil este de neegalat, atat in ​​viata ei, cat si in arta, ea a fost o femeie atat in ​​timp, cat si inaintea timpului ei si a devenit una dintre cele mai convingatoare artisti din India a secolului al XX-lea.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.