Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  In adancul Pamantului
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miscarea adevarata a Pamantului prin galaxie
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miscarea reala a Pamantului prin galaxie,
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miscarea reala a Pamantului prin galaxie,
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, adevaratul viitor al Pamantului
367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile naturale ale Pamantului,
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Pamantului
1.238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumi extraterestre.Cautarea Pamantului
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Nasterea Pamantului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.10.2023  Adauga la favorite 227 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Documentarul prezinta povestea de peste 4,5 miliarde de ani a planetei noastre, din momentul in care aceasta a inceput sa se contureze din mici bucati de praf cosmic, de-a lungul a mii de milioane de ani, trecand prin temperaturi fantastice si glaciatiuni brutale pana la cea mai mare extinctie cunoscuta pe planeta pana la aparitia omului. Acest film-documentar este o calatorie epica in trecutul planetei noastre, de la nasterea sa pana la complexitatea unica din prezent, oceane, uscat, atmosfera si viata. Imagineaza-ti ca, inca de la inceputurile Terrei, ar fi existat camere video care sa inregistreze fiecare eveniment major al planetei. Descopera cele mai impresionante si dramatice momente din istoria Terrei, asa cum n-au mai fost prezentate vreodata. Ne intoarcem in timp catre o era a gigantilor, in care scorpioni de marimi impresionante, libelule cat vulturii si miriapode de doi metri lungime dominau padurile cu ferige de aproape 30 de metri inaltime. Ajungem la momentul nasterii planetei noastre, cand era doar o minge fierbinte de roca lichida, cu temperaturi parjolitoare si unde o zi dura numai sase ore. Apoi, incercam si extrema cealalta, cand planeta era complet inghetata, acoperita de calote glaciare de aproape trei kilometri grosime. Pentru prima data, vedeti in imagini impresionane, povestea planetei noastre desfasurandu-se comprimat in doar 90 de minute..

Oamenii de stiinta cred ca universul s-a nascut cu 15.000 milioane de ani in urma, printr-o explozie deosebit de violenta, numita Big Bang. Explozia a creat o minge de foc uriasa care s-a racit si a format mici particule. Tot universul este format din mici particule, numite materie.

Iata ceea ce se crede ca s-a petrecut dupa Big Bang:

Mingea de foc s-a imprastiat si Universul a inceput sa se mareasca (El continua sa se mareasca si in zilele noastre).
Pe masura ce mingea de foc s-a racit, mici particule s-au adunat in nori grosi si rotitori de gaz si praf.
Norii au comprimat in interiorul lor tot mai mult gaz si praf. Gazele au devenit tot mai fierbinti, pana ce au inceput sa arda si s-au format stelele.
Planetele s-au format din resturile de praf si gaze care se rotesc in jurul unei stele.
PLANETA PAMANT



Pamantul s-a format cu circa 4.550 milioane de ani in urma dintr-un nor de praf si gaz care se invartea in jurul soarelui. Treptat, Pamantul s-a incalzit tot mai tare, pana cand s-a transformat intr-o minge de roca lichida si metal. Materialele mai usoare au iesit la suprafata, unde s-au racit, formand o scoarta tare. Rocilele de dedesubt au ramas fierbinti si in stare lichida.

O PLANETA LIPSITA DE VIATA

Timp de milioane de ani dupa formarea Pamantului, aici nu au fost conditii de viata. Nu a existat apa, aer respirabil si nici o protectie impotriva razelor daunatoare ale soarelui. Vulcanii azvarleau roca fierbinte lichida, iar suprafata Pamantului era lovita de roci uriase, numite meteoriti, roci care cadeau din spatiu.

PRIMELE OCEANE



Vulcanii de la suprafata Pamantului au scos nori uriasi de vapori si gaze, care s-au adunat intr-un strat gros deasupra Pamantului. Pe masura ce norii se ingrosau si se raceau, aburii s-au transformat in apa si a inceput sa ploua. A plouat de-a lungul a mii de ani, ploaia a inundat Pamantul si au aparut oceanele.

MARILE FIERB



Uriasii meteoriti au continuat sa loveasca Pamantul pana acum 3.800 milioane de ani. Ei eliberau cantitati mari de caldura in momentul impactului. Oamenii de stiinta cred ca a fost atat de mare cantitatea de caldura eliberata, incat apa oceanelor a fiert. Aceasta ar fi distrus orice forma primara de viata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.