Prima dintre ele este BOALA DE REFLUX GASTRO-ESOFAGIAN. Aceasta afectiune apare atunci cand sfincterul esofagian inferior, care se comporta ca o valva intre stomac si esofag, nu se inchide corespunzator, iar continutul acid din stomac reflueaza in esofag, si uneori chiar pana in cavitatea orala. Lichidul refluat irita mucoasa faringiana care, drept urmare, secreta din abundenta mucus vascos.
Persoanele cu boala de reflux gastro-esofagian prezinta urmatoarele simptome
- senzatie de arsura in spatele sternului,
- durere la inghitire,
- tuse nocturna,
- raguseala matinala,
- senzatie de nod in gat.
O alta cauza frecventa a mucusului in gat este SCURGEREA SECRETIILOR din nas si sinusurile paranazale IN SPATELE NASULUI. Aceasta situatie apare in infectii localizate la nas, numite rinite, sau infectii ale sinusurilor, numite sinuzite.
In infectiile bacteriene mucusul are culoare galbena sau verzuie si miros respingator, in timp ce infectiile virale se insotesc de secretii albicioase, fara miros caracteristic.
Persoanele care au sinusurile inflamate au de obicei dureri de cap, care se intensifica la inclinarea capului in fata sau pe spate, si care cedeaza greu la medicamentele pentru durere.
Pe langa medicatia clasica, recomandata de medicul ORL, pentru grabirea vindecarii sinuzitelor, puteti recurge la remedii naturiste cum sunt inhhalatiile fierbinti cu uleiuri esentiale cum sunt uleiul de cimbru si cel de eucalipt.
Pentru inhhalatia fierbinte, puneti intr-un vas cu 500 ml apa clocotita 3 picaturi de ulei esential de cimbru sau eucalipt, acoperiti capul si vasul cu un prosop mare si apropiati nasul de vas pentru a inhhala vaporii calzi de apa si ulei esential. Trebuie sa trageti aerul pe gura si sa-l dati afara cu putere pe nas pentru ca sinusurile sa se ventileze corespunzator.
Foarte eficient pentru scaderea inflamatiei sinusurilor este si masajul facial cu ulei de eucalipt. Amestecati 3 picaturi de ulei de eucalipt intr-o lingurita de crema de fata, si masati apoi crema pe frunte, la radacina nasului, pe tample si obraji. Uleiul va penetra tesuturile si va actiona la nivelul sinusurilor si al cailor respiratorii superioare.
A treia cauza pentru secretiile persistente in gat sunt ALERGIILE. Cea mai frecventa este alergia la lapte.
Pentru a creste rezistenta organismului, medicii recomanda sa va asigurati un aport suficient de vitamina C, vitamina D3 si Zinc, iar persoanele care nu au probleme gastrice pot sa consume zilnic o cescuta de ceai de ghimbir pentru ca este un excelent tonic pentru organism.
00:00 Introducere: Mucus persistent in gat
00:36 Mucus in gat: cauze si remedii naturiste
03:53 Cum sa iti imbunatatesti imunitatea